کد خبر: ۱۶۵۴۳۲
زمان انتشار: ۱۵:۴۲     ۲۴ شهريور ۱۳۹۲
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجموعه تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران مانع از حمله نظامی علیه سوریه شد، از روسیه خواست اجازه ندهند آمریکایی‌ها با ترفند خلع سلاح اسد به این کشور حمله کنند.
سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در خصوص نقش جمهوری اسلامی ایران در امتناع آمریکا برای حمله نظامی به خاک سوریه، گفت: جمهوری اسلامی از همان ابتدا معتقد بود که راه‌حل بحران سوریه یک راه‌حل سیاسی است و نه نظامی و در مقابل ارائه هرگونه راه‌حل نظامی جمهوری اسلامی ایران به‌شدت ایستاد و مقاومت کرد.

وی افزود: کمک‌ها و ارسال سلاح برای معارضین از سوی کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه صورت می‌گرفت، جمهوری اسلامی ایران به‌شدت با آن مخالفت و آن را محکوم کرده است. بنابراین ایران همیشه خواهان راه‌حل سیاسی در ارتباط با حل بحران سوریه بوده است و در این زمینه با بسیاری از دوستان خود و کشورهای منطقه و یا در عرصه بین‌المللی رایزنی‌های سیاسی داشته است.

نقوی حسینی با اشاره به گفت‌وگوی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای روسیه و چین برای ممانعت از حمله نظامی به خاک سوریه، اظهار داشت: این تلاش‌ها آمریکایی‌ها را دچار تردید کرد و در حوزه اروپا هم مجالس نمایندگان را روبه‌روی تصمیمات دولت‌مردان قرار داد و دولت‌ها بر حمایت از آمریکا برای حمله نظامی به سوریه دچار تردید شدند که از آمریکایی‌ها حمایت کنند یا نکنند.

وی با بیان اینکه مجموعه تلاش‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران تأثیر مثبتی بر ممانعت از حمله نظامی به سوریه داشت، خاطرنشان کرد: در تاکتیک‌های نظامی معمولاً وقتی که یک کشوری به کشور دیگری حمله می‌کند، ابتدا عوامل تهدیدکننده، خطرناک و مؤثر نیروهای مقابل خود را از صحنه خارج می‌کند و سپس دست به حمله نظامی می‌زند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی افزود: می‌توان این مورد را یک حربه برای دولت آمریکا دانست و اینکه آمریکایی‌ها به‌دنبال این هستند که با خلع سلاح اسد، حمله نظامی خود را آغاز کنند، در چارچوب چنین استراتژی نظامی معنادار است. اما به‌هرحال روسیه و کشورهایی که این طرح را قبول دارند، باید ضمانت‌هایی برای عدم انجام عملیات نظامی از آمریکا را بگیرند.

نقوی حسینی تصریح کرد: اگر این ضمانت‌ها ایجاد شد، سپس می‌توان بر سلاح‌های شیمیایی سوریه نظارت کرد. در غیر این صورت اگر آمریکایی‌ها حاضر به دادن این ضمانت نشدند، طبیعی است که نباید روسیه و کشورهای طرفدار سوریه اجازه دهند که آمریکایی‌ها با این ترفند سوریه را خلع سلاح کنند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها