کد خبر: ۱۶۳۷۲۷
زمان انتشار: ۱۴:۰۱     ۱۸ شهريور ۱۳۹۲
رئیس مجلس خبرگان گفت: سرپرست وزارت علوم، هنوز نیامده رئیس یک دانشگاه را برکنار می‌کند که این به هیچ وجه کار خوبی نیست. بنده این را به عنوان یک مطالبه عرض می‌کنم نه توهین به جناب آقای روحانی که قابل احترام و جزو جامعه روحانیت است.

به گزارش 598 به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس آیت‌الله محمد‌رضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان و دانشگاه امام صادق (ع) روز شنبه (16/6/92)  در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید این دانشگاه ضمن تبریک میلاد حضرتفاطمه معصومه(س) گفت: حوزه علمیه قم که فعلا حوزه بزرگ تشیع است از برکت حضور حضرت معصومه (س) است و از زمان حضور ایشان، شیعیان قم را مرکز رفت و آمد و بحث‌های علمی و دینی قرار دادند.

* افتخار خداوند به معلمی

وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز روز خوبی برای اساتید و دانشجویان است. برای اساتید از این جهت که امروز آغاز افاضه و افاده از تربیت جوان‌ها و بهترین شغل تعلیم و تربیت انسان‌هاست و اگر این بهترین نبود خداوند هرگز به این شغل افتخار نمی‌کرد.

آیت‌الله مهدوی کنی در ادامه تصریح کرد: در اولین روز خلقت انسان، آدمی به مزیت علم بر دیگر مخلوقات برتری پیدا کرد و حتی فرشتگان گفتند: خدایا «لا علم‌ لنا الا ما علمتنا» ولی خداوند به آدم اسماء را آموخت و اینها اسمائی بودند که جنبه حیات داشتند و موجودات زنده‌ای بودند که به آنها ضمیر «هم» برمی‌گردد و این ضمیری است که به موجودات عاقل نسبت داده می‌شود.

رئیس مجلس خبرگان افزود: اگر مقصود خداوند موجودات عادی بود به آنها ضمیر «ها» داده می‌شد و خداوند به آدم گفت: اسامی را به فرشتگان یاد بده اینها همه کنایه از عظمت انسان است و استعداد فراوانی که خداوند به او داده است.

آیت‌الله مهدوی کنی با اشاره به بیانات امیر‌المومنین (ع) در اهمیت علم تاکید کرد: امیرالمومنین (ع) به کمیل که جزو اصحاب خاص او بود فرمودند یا کمیل!کسانی که مال جمع می‌کنند از دنیا می‌روند و حتی در زمانی که در دنیا هستند حکم انسان‌های مرده را دارند. چون مال حیات‌بخش نیست و به آن نمی‌توان تکیه کرد اما علما باقی هستند و حتی زمانی که جسمشان رفته باشد مثال‌های آنها در دل‌ها موجود است و هیچگاه تمام نمی‌شود.

* علما باقی هستند

وی افزود: این علمای سابق در هر رشته‌‌ای باقی هستند و ما در اسلام و ایرانمان به کسانی افتخار می‌کنیم که منشاء علم و حیات معنوی و ارزشی بوده‌اند.

* حرکت جهادی عالمان در راه علم

رئیس دانشگاه امام صادق (ع) همچنین اذعان داشت: خداوند بابی را برای بهشت قرار داده که این باب، باب‌الجهاد است و این باب بزرگترین باب در راه نجات و تعالی انسان‌هاست. خداوند در سوره حج هم می‌فرماید اگر عده‌ای در مقام دفاع از حق نبودند مساجد و نمازخانه‌ها و تمام مراکز عبادت به دست ظالمان و ستمگران از پایه خراب می‌شد ولی خداوند این عده را مامور کرده که این مراکز حیاتی و نور به واسطه وجود این فداکاران حفظ شود.

وی افزود: ما نیز در زمان قبل و بعد از انقلاب کسانی را داشتیم که در راه جهاد فعالیت داشتند و اینها علت موجده انقلاب ما هستند ولی این علت موجده کافی نیست و در عین حال که این مجاهدین حضور دارند که حقیقت را ایجاد کنند و جلوی تاریکی‌ها را بگیرند اما این راه کسانی را می‌خواهد که نور علم را باقی ماندنی کنند.

* علم نور است

آیت‌الله مهدوی‌کنی با اشاره به بیان امام صادق (ع) درباره اهمیت علم تصریح کرد: امام صادق (ع) فرمودند علم واقعی نورانیت است و ما می گوییم این نور را شهدا آوردند و بقای آن بر عهده علماست که باقی ماندن این نور را ادامه دهند و اگر علما نباشند علت موجده به تنهایی کافی نیست و به همین ترتیب نگهداری آثار شهدا نیز کار ساده‌ای نیست.

وی افزود: باید در برابر مخالفان علم ایستادگی کرد و از تهمت‌ها، فحش‌ها، بی‌احترامی‌ها و گرسنگی‌ها نهراسید. کسانی از علما در جامعه باقی مانده‌اند که جهاد علمی کرده‌اند و افرادی مثل بوعلی سینا که در سن 45 سالگی از دنیا رفته از نمونه‌های افرادی است که در این راه جهاد کرده‌اند. بوعلی‌سینا نابغه بزرگی است که در بین مسلمانان کم بوده است. او زمانی در یک کشتی سوار بوده و کتاب یکی از علمای اهل لغت را از او می‌گیرد و بعد درباره مسائلی از او سوال می‌کند که خود نویسنده آنها را فراموش کرده بوده است که در مقابل این اقدام نویسنده کتاب به او می‌گوید تو کتاب من را بهتر از خود من می‌دانی. همین بوعلی‌سینا کسی بوده که خیلی از مسائل علمی با الهامات دینی بر او آشکار می‌شده است.

رئیس مجلس خبرگان همچنین افزود: الهامات علمی تنها برای مسلمانان نبوده و حتی برای دانشمندان غیرمسلمان نیز وجود داشته است و بر این اساس است که امام صادق می‌فرمایند علم نور و روشنی‌بخش است و این روشنی از سوی خداست و انسان باید با زمینه‌سازی آن را پیدا کند.

* اهمیت ویژه نقش اساتید

آیت‌الله مهدوی کنی با اشاره به احترام خاص خود برای اساتید اذعان داشت: بنده احترام خاصی برای اساتید قائلم و معتقدم استاد واقعی کسی است که برای ساختن شاگردانش جهاد می‌کند. استاد واقعی کسی است که حتی جنبه‌های اخلاقی را به شاگردانش آموزش می‌دهد یعنی تربیت را در کنار تعلیم برای شاگردانش دارد. تربیت دو مصداق دارد که یکی تربیت علمی و دیگری تربیت اخلاقی است. علم گفتن یا نوشتن است اما تربیت چیزی جدا از آنهاست.

وی افزود:‌ اساتید دانشگاه امام صادق نیز شاگردان خوبی تربیت کرده‌اند و در این 32 سال که دانشگاه تاسیس شده تربیت‌شدگان زیادی از این دانشگاه وارد جامعه شده‌‌اند که خیلی از آنان عالم و تعدادی دیگر اساتید دانشگاه بودند. امسال نیز یکی از بهترین‌های دانشگاه امام جزو کاندیداهای ریاست جمهوری بود و اینها همه کسانی هستند که شما اساتید دانشگاه امام صادق آنها را از نظر علمی اخلاقی و تقوایی تربیت کرده‌اید.

* الهام مسائل علمی به عالمان

رئیس دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه تصریح کرد: درست است که دانشگاه امام دانشگاه کوچکی است اما شما به این کوچکی توجه نکنید و بدانید که دانشگاه امام صادق از نظر معنوی بسیار بزرگ است و من معتقدم اگر ما روزی از دنیا رفتیم شما باید این راه را ادامه دهید و بدانید طبق فرموده امیرالمومنین علی (ع) تا دنیا دنیاست علما باقی هستند.

وی با اشاره به ابعاد معنوی زندگی علمی ملاصدرا تاکید کرد: ملاصدرا فیلسوفی است که جایگاه عظیمی در بین شیعیان دارد. او 21 بار پیاده به مکه رفته بود و در سفر آخر نیز در بصره از دنیا رفت. او یک فرد عادی نبود و زمانی که او را از اصفهان بیرون کردند مدتی در کهک قم ساکن شد. ایشان در زمان سکونت در قم در یکی از حجره‌های بالای سردر مدرسه فیضیه که بین صحن و  مدرسه قرار داشت زندگی می‌کردند و به گفته خودش هر وقت که مسئله‌ای برایش به وجود می‌آمد به حرم حضرت معصومه می‌رفته و با خواندن دو رکعت نماز مشکلات علمی بر او آشکار می‌شده.

آیت‌الله مهدوی کنی افزود: تمام بزرگان علمای ما اینطور بودند. زیارت حضرت معصومه (س) برای امام (ره) تمام نمی‌شد و حضرت آیت‌الله بهجت می‌گفتند به زیارت بروید تا نور بگیرید.

رئیس مجلس خبرگان در ادامه خاطرنشان کرد: شما اساتید نور هستید و شاگردان شما مستنیر از نور شما هستند. بدانید که نباید این نور را به مسائل مادی محدود کنید. مادیات خادمند و در خدمت انسان هستند. مال اصالت ندارد و ذاتا مطلوب نیست اما چون جنبه خدمت به انسان را دارد مطلوب شناخته می‌شود اما علم و عالم مخدوم هستند و دیگران باید در خدمت آنها باشند و لذا در دین ما چنین اهمیتی برای اساتید در نظر گرفته شده است.

وی افزود: بار دیگر برای اساتید ادای احترام می‌کنم و معتقدم یکی از ارکان دانشگاه استاد خوب و با مطالعه است.

خدایی که خدای ماست هر روز شان جدیدی دارد. آن وقت استاد ما نباید درس‌های 20 سال قبل را به شاگردانش ارائه دهد.

* عالم تعطیلی ندارد

رئیس دانشگاه امام صادق (ع) با انتقاد از پی‌جویی دانشجویان از تعطیلات گفت: بنده قائل به تعطیلی نیستم و اعتقادی به یک شانزدهم‌ها و سه شانزدهم‌ها ندارم. این زور است که تعطیلی حق دانشجو تلقی شود. این تنها برای عالمان اسلام نیست. می‌گویند وقتی برای ادیسون غذا می‌آوردند او ساعت‌ها غذا نمی‌خورده و آنقدر غرق در مطالعه بوده که توجهی به اطرافش نداشته است.

* توصیه به دانشجویان

وی همچنین با استفاده از بیانات مرحوم راغب اصفهانی خطاب به دانشجویان گفت: دانشجو برای علم‌آموزی باید سه توصیه مرحوم راغب اصفهانی را مدنظر قرار دهد. اول اینکه دلش را پاک کند و اگر دل آلوده به شهوات باشد علم به قلب آدمی راه پیدا نمی‌کند. علم حتی اگر فیزیک هم باشد دل برای کسب آن باید پاک باشد. اینگونه است که اگر دل پاک باشد خیلی از مسائل به قلب آدمی الهام می‌شود.

آیت‌الله مهدوی کنی در توضیح مورد دوم افزود: مورد دوم این است انسان باید از شغل‌های متعدد و مسائلی که ذهنش را مشغول می‌کند دوری کند. بر این اساس دانشجو باید تنها به دنبال درس خواندن باشد به طوری که در بورسیه ما قید شده که دانشجو تنها باید درس بخواند و در این دوران کار نکند اما بعضا می‌بینیم که دانشجوی دکترای ما تنها در زمان خواب درس می‌خواند. خب این کار صحیح نیست و همانطور که امام (ره) فرمودند ملا شدن آسان و آدم شدن محال است.

رئیس مجلس خبرگان همچنین تاکید کرد: خداوند نیز در قرآن فرموده است آدمی دو قلب ندارد و خدا با این جمله می‌خواهد بگوید انسان باید یکدل باشد و حواسش به جای یکجا، جای دیگری نباشد. پس اینطور نتیجه می‌گیریم که ذهنتان را خلوت کنید و تنها از محیط زیبای علمی دانشگاه لذت ببرید و علم کسب کنید.

وی همچنین در توضیح مورد سوم خطاب به دانشجویان تاکید کرد: به گفته مرحوم راغب اصفهانی انسان نباید در برابر استادش تکبر داشته باشد. او باید سوال کند و برای پرسیدن متواضع باشد به طوری که پیامبر (ص) به جبرئیل می‌فرمود من را موعظه کن و این نشان می‌دهد که همه انسان‌ها نیاز به تذکر دارند.

* دانشگاه به خون شهدا بیمه شد

آیت‌الله مهدوی کنی با یادآوری شهدای دانشگاه امام صادق (ع) تاکید کرد: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که خون شهدای زیادی برای آن ریخته شده ما دانشجویان زیادی داشتیم که در سنگر‌ها درس می‌خواندند و در میانه جنگ امتحان می‌دادند. دانشگاه ما آن زمان نزدیک به 40 نفر شهید داد که همه آنها می گفتند ما از دانشگاه امام صادق (ع) می‌خواهیم به دانشگاه امام حسین (ع) برویم. پس باید بگوییم اگر آنها نبودند دانشگاه امام صادق (ع) بیمه نمی‌شد.

* دانشگاه امام صادق(ع)برای کسی مزاحمت ندارد

رئیس دانشگاه امام صادق (ع) افزود: دانشگاه ما مخالف زیاد دارد عده‌ای فکر می‌کنند ما مزاحمشان هستیم اما ما تا به حال مزاحمتی برای کسی نداشتیم و حتی بنده گفته‌ام از دولت هم پول نگیرید تا دانشگاه امام صادق (ع) حتی مزاحم دولت نیز نباشد.

وی همچنین خطاب به دانشجویان این دانشگاه گفت: از جوانی‌تان استفاده کنید تا در زمان پیری حسرت این دوران را نخورید.

*مطالبه‌گری از روحانی

رئیس مجلس خبرگان در ادامه با اشاره به تبریک خود به روحانی بعد از پیروزی در انتخابات گفت: در مسئله تبریک به روحانی در مجلس خبرگان لازم می‌دانم توضیحاتی ارائه دهم. در آن زمان بنده گفتم تبریک ما سه معنا دارد و معنای آخر آن یعنی «خواستن برکت» و «مطالبه برکت» به معنای خیر عمومی و حتی تاکید کردم اگرچه شاید ما به ایشان رای نداده باشیم اما حالا ایشان رئیس‌جمهور همه ماست.

وی افزود: در ادامه این مطالبه‌گری لازم است بگویم وزیر علومی که رای اعتماد نگرفته و  تنها سرپرست وزارت علوم است، هنوز نیامده رئیس یک دانشگاه را برکنار می‌کند، این به هیچ وجه کار خوبی نیست بنده این را به عنوان یک مطالبه عرض می‌کنم نه توهین به آقای روحانی که قابل احترام و جزو جامعه روحانیت است.

آیت‌الله مهدوی کنی تاکید کرد: در روزهای گذشته نیز حضرت آقا مقام معظم رهبری فرمودند ما همه دولت‌ها را تائید می‌کنیم اما این بدان معنا نیست که آنها هر کاری که می‌کنند از نظر ما درست است.

وی در پایان برای اساتید و دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) آرزوی موفقیت کرد و گفت: امیدوارم همه شما بسیجی، جهادگر، عالم و فداکار باشید.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها