کد خبر: ۱۶۲۷۳۶
زمان انتشار: ۱۴:۰۹     ۱۴ شهريور ۱۳۹۲
رییس دانشگاه تبریز گفت: امروزه کشورمان از نظر رشد علمی بین ۵۷ کشور اسلامی رتبۀ اول را دارد و کشورهای ترکیه و مالزی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.
تسنیم، پرویز آژیده شامگاه امروز در مراسم افتتاح ساختمان پژوهشگاه دانشگاه تبریز با بیان اینکه علی‌رغم محدودیت‌هایی که اخیراً استکبار جهانی و آمریکا به‌وجود آوردند، توسعۀ علمی کشورمان شتاب گرفته است، اظهار کرد: ایران در رشد تولیدات علمی، در 15 سال پیش در رتبه 52 جهانی قرار داشت که امروز این رتبه در سایه تلاش محققان به 15 رسیده است.
 
وی افزود: همچنین امروزه، کشورمان از نظر رشد علمی بین 57 کشور اسلامی، رتبۀ اول را دارد و کشورهای ترکیه و مالزی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.
 
آژیده با بیان اینکه رشد علمی کشورمان در حال حاضر 11 برابر متوسط رشد علمی جهان است و ایران هم اکنون دارای مقام نخست در تولیدات علمی منطقه است، گفت: ما در عرصۀ رشد علم و فناوری شاهد توسعه‌های قابل توجهی بودیم و بحمدالله با سرعت قابل ستایشی در حرکت هستیم.
 
آژیده تصریح کرد: آموزه‌های دینی ما تأکید زیادی بر آموختن علم و دانش کرده‌اند و اگر متفکرین غربی اخیراً اعلام کرده‌اند که "توانایی در دانایی" است، فردوسی بزرگ هزار سال پیش سروده است که "توانا بود هر که دانا بود"، بنابراین به‌هر‌میزان در حوزه علم و فناوری سرمایه گذاری و از دانشمندان حمایت شود، ثروت و قدرت کشور افزایش خواهد یافت.
 
وی با اشاره به افتتاح پژوهشگاه و مرکز تحقیقات علوم پایه دانشگاه تبریز نیز گفت: علوم پایه در روند توسعه علمی نقش اساسی دارد و پژوهش‌های علوم پایه باید به‌موازات پژوهش‌های صنعتی مورد توجه قرار گیرد.
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه در گذشته، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، بیشتر به آموزش و تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص می‌پرداختند، گفت: اکنون دانشگاه‌ها کنار آموزش، به پژوهش نیز می‌پردازند که رشد علمی دانشگاه‌ها در سالهای اخیر، تأییدکننده همین امر است.
 
علی رستمی افزود: ضرورت رفاهی و علمی کشور ایجاب می‌کند که دانشگاه‌ها و مؤسسات باید از آموزش‌محوری به‌سمت پژوهش‌محوری حرکت کنند و امکانات پژوهشی خویش را در اختیار متخصصان قرار دهند تا شاهد شکوفایی کشور در تمام عرصه‌های علمی و پژوهشی باشند.
 
وی با اشاره به توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت گفت: دانشگاه تبریز در 4 سال گذشته تنها 6 میلیارد ریال در این زمینه درآمد اختصاصی داشته است که در سایه تلاش مسئولین دلسوز دانشگاه و محققین این درآمد، امروز به بالغ بر 65 میلیارد ریال رسیده است.
 
مدیر امور فنی و نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با ارایه گزارشی از روند اجرای این پروژه تصریح کرد: این ساختمان در زمینی به‌مساحت 5 هزار و 950 متر مربع با 44 کلاس آموزشی، 8 آزمایشگاه، 4 کارگاه و یک کتابخانه افتتاح می‌شود.
 
جمشید اسماعیلی تاریخ اجرای این طرح را 87 بیان کرد و افزود: برای اجرای این پروژه 44 میلیارد ریال هزینه در نظر گرفته شده بود که امروز این طرح با 40 میلیارد ریال به بهره برداری می‌رسد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها