کد خبر: ۱۶۲۲۰۶
زمان انتشار: ۱۹:۲۷     ۱۲ شهريور ۱۳۹۲
نگاهي به كتاب «خانواده و تربيت مهدوي»
به هر حال آنچه كه اهميت دارد اين است كه گويا آخرالزمان مجال بروز رفتارهاي عجيب و غريب است و همه اين رفتارها از بي‌تربيتي سرچشمه مي‌گيرد! تربيت كه به خودي خود كاري سهل و ممتنع است در شرايط محيطي آخرالزمان صعب‌تر جلوه مي‌كند و البته كيست كه نداند خود آن سالخوردگان نكوهش كننده هم معمولا يكي دو تا از اين جوانهاي شوخ و شنگ در خانه دارند و از تربيتشان -آنچنان كه دوست مي‌داشته‌اند- عاجزند!
«آخر الزمان شده!» حتماً شما هم اين جمله معروف را خيلي شنيده‌ايد. گوينده اين جمله غالبا افراد پا به سن گذاشته هستند و آنچه آنها را به گفتن آن واداشته ، رفتارهاي جوانان و نوجوانان است. رفتارهايي كه گاهي فقط بخاطر تفاوت داشتن با عرف سالهاي دور مورد نكوهش نسلهاي گذشته قرار مي‌گيرند و البته گاهي نيز با هر متر و معياري كه آنها را مي‌سنجي واقعا به چيزي جز ناهنجاري اخلاقي و اجتماعي نمي‌رسي.

به گزارش 598 به نقل از رجانيوز، اما به هر حال آنچه كه اهميت دارد اين است كه گويا آخرالزمان مجال بروز رفتارهاي عجيب و غريب است و همه اين رفتارها از بي‌تربيتي سرچشمه مي‌گيرد! تربيت كه به خودي خود كاري سهل و ممتنع است در شرايط محيطي آخرالزمان صعب‌تر جلوه مي‌كند و البته كيست كه نداند خود آن سالخوردگان نكوهش كننده هم معمولا يكي دو تا از اين جوانهاي شوخ و شنگ در خانه دارند و از تربيتشان -آنچنان كه دوست مي‌داشته‌اند- عاجزند!

خلاصه آنكه زندگي سالم در آخرالزمان نيازمند تربيت سالم آخرالزماني است؛ چيزي كه ما بچه شيعه‌ها شايسته‌تر است به آن «تربيت مهدوي» بگوييم. چراكه اگر همه سختي‌هاي و مصيبت‌هاي آخر الزمان از طولاني شدن محروميت ما از ظهور امام زمانمان ناشي مي‌شود، طبيعتاً راه غلبه بر اين سختي‌ها و سربلند بيرون آمدن از اين شرايط هم چيز جز پناه بردن به آن حضرت نيست. اما همين هم كه آماده درك فيوضات آن بزرگوار شويم نيازمند تربيت شدن است؛ «تربيت مهدوي»!

اما تربيت مهدوي در خانه و خانواده‌اي مهدوي امكان پذير است بنابراين براي اينكه ما و فرزندان ما از اين تربيت برخوردار شويم لاجرم بايد محيط خانواده را مهدوي كنيم. كتاب «خانواده و تربيت مهدوي» سرشار از مطالبي است كه به شما انگيزه كافي براي سامان دادن به چنين خانواده‌اي را تزريق مي‌كند و البته راهكارهاي عملي آن را هم آموزش مي‌دهد. اين كتاب نوشته حجج اسلام مرتضي آقاتهراني و محمدباقر حيدري كاشاني است.

اين دو استاد اخلاق و تربيت در فصل اول كتاب كاربردي خويش، به سيماي خانواده پرداخته به مساولي چون سيماي خانواده در نظام هستي و سيماي خانواده در سيره نبوي اشاره كرده اند. سيماي خانواده در آخرالزمان بخش سوم اين فصل است كه خود سه زير مجموعه خواندني دارد: فرزندان خانواده، فرزندخوانده‌هاي رسانه؛ آسيب‌هاي خانوادگي در آخرالزمان؛ و خانواده‌محوري راهكار ايمني از فتنه‌هاي آخرالزمان.

در بخش آسيب‌هاي خانوادگي در آخرالزمان آسيبهايي چون نابساماني خانوادگي، شهوت گرايي و لذت محوري، بي‌غيرتي خانوادگي، زن پرستي، مانع‌تراشي در تربيت ديني فرزندان، آشناگريزي و همسايه آزاري، حرام خوري و آلودگي‌هاي اقتصادي اشاره شده است. ذيل آسيب مانع‌تراشي در تربيت ديني فرزندان اين حديث از پيامبر اعظم نقل شده است:

«واي بر فرزندان آخرالزمان از روش پدرانشان، نه از پدران مشركشان، بلكه از ژدران مسلمانشان كه چيزي از فرايض ديني را به آنها ياد نمي‌دهند و اگر فرزندانشان نيز از پي فراگيري معارف ديني بروند، منعشان مي‌كنند و تنها از اين خشنودند كه آنها درآمد آساني داشته باشند، هرچند ناچيز باشد. من از اين پدران بيزارم و آنها نيز از من بيزارند.»(مستدرك الوسائل/ جلذ15/ ص 164)

در بخش دوم بنيان‌ها و ويژگي‌هاي دكترين تربيتي مهدويت شرح داده شده است. در بخش سوم عوامل تاثيرگذار در فرايند تربيت مهدوي ذكر مي‌شود تا خانواده‌ها متوجه باشند اگر خواهان فضا سازي مناسب براي اجراي تربيت معذئي در خانه هستند بايد به چه نكاتي توجه كنند. در بخش چهارم بنيانهاي خانوادگي در فرآيند تربيت مهدوي مورد بحث قرار گرفته است. اين بخش شرح مي‌دهد كه چه چيزهايي بايد در خانواده مهدوي اصل باشد. مسائلي چون دعامحوري، حق مداري، اخلاق گرايي، والدين محوري و... در اين فصل ذكر شده است.

اما از بخش پنجم، كتاب بيش از پيش جلوه كاربردي پيدا مي‌كند. اين بخش كه بسترسازي براي تربيت مهدوي نام دارد از دقت در انتخاب همسر شروع ميشود و بعد از پرداختن به شرايط مسلوب انعقاد نطفه، به مراحل بارداري و مراقبت‌هاي ويژه اين دوران ژرداخته و تا نامگذاري فرزند ادامه پيدا مي‌كند.

سه بخش بعدي طبق همان تقسيم بندي معروف سه دوره هفت ساله، مطالب سامان داده شده‌اند. بخش ششم به هفت سال نخست زندگي كودك پرداخته و مهمترين نقش والدين در اين دوره  تربيت كودك «مهدي محب» عنوان مي‌شود. در اين بخش راهكارهايي عملي براي رسيدن به اين مهم ذكر شده و حتي نويسندگان نمونه‌اي از يك لالايي كه در نيل به اين هدف مي‌تواند كمك كند را هم آورده اند تا مشخص شود راهكارهاي كتاب تا چه حد ريز و دقيق است.

فصل هفتم به هفت سال دوم زندگي فرزند اشاره دارد و دوران تربيت نوجوان «مهدي باور» عنوان گرفته است. فصل هشتم هفت سال سوم را بررسي كرده و راهكارهايي براي تربيت جوان «مهدي ياور» ارائه مي‌كند. در همه اين سه فصل انتهايي بخشي با عنوان راهكارهاي عملي وجود دارد كه كتاب را كاربردي كرده است.

چندي پيش موسسه كتابستان پخش تخصصي  و البته ارزان قيمت اين كتاب و ساير كتب حجت الاسلام آقاتهراني را بعهده گرفت كه همين امر دسترسي شما به چاپ هفتم اين كتاب را آسان مي‌كند. شما می‌توانند با شماره 02537839406  تماس بگیرند یا به سایت کتابستان مراجعه کنيد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها