کد خبر: ۱۶۱۹۶۲
زمان انتشار: ۰۸:۵۶     ۱۲ شهريور ۱۳۹۲

مشرق- سوریه در طول تاریخ همواره به عنوان کشوری مهد آیین "مسیحیت" و مرکز انتشار ادیان آسمانی شناخته شده است. به همین دلیل عجیب نیست، اگر به عنوان مثال مشاهده کنیم که ساکنان منطقه "معلولا" از توابع ريف دمشق در جنوب سوریه به زبان "آرامی"، زبان "حضرت مسيح عليه السلام" تا به امروز سخن می گویند. همچنین عجیب نیست، اگر مشاهده کنیم که ده ها کلیسای معروف و قدیمی جهان در استان های مختلف سوریه پراکنده شده باشند. 


اما آنچه در اینجا عجیب به نظر می رسد، این است که از زمان آغاز بحران سوریه تاکنون این اماکن مذهبی و مقدس هدف حملات گروه های مسلح قرار گرفته، تخریب ویا به آتش کشیده شده و آثار تاریخی و باستانی و مذهبی چندین هزار ساله آنها توسط گروه های تکفیری مسلح به سرقت می رود و این اماکن به مقرها و مراکز عناصر این گروه ها و سرکردگان آنها و یا محل هایی برای شلیک خمپاره ها و موشک ها به سوی مناطق امن تبدیل می شوند.

پایگاه خبری "العهد" اقدام به گردآوری مهمترین حملات صورت گرفته به کلیساها و اماکن مذهبی و مقدس مسیحیان در طی بحران سوریه از سوی گروه های مسلح کرده و موجب قرار گرفتن آنها در معرض تخریب و آتش سوزی و ویرانی قرار گرفته است:


- "دير صيدنايا" از توابه ريف دمشق در جنوب سوریه
 
"دير صيدنايا" از جمله معروف ترین دیرهای سوریه به شمار می آید که در گذشته سالیانه ده ها هزار گردشگر از اروپای شرقی و روسیه را به خود جذب می کرد.

این دیر در تاریخ 29 ژانویه سال 2012 میلادی از سوی یک گروه مسلح با خمپاره مورد حمله قرار گرفت که به یکی از اتاق های این دیر در بخش شمالی اصابت کرد و موجب ایجاد شکاف در آن شد. این خمپاره درحالی به دیوار این اتاق اصابت کرد که راهبه ها و ایتام در آن حضور داشتند، اما عنایت الهی موجب شد تا آسیبی به هیچ یک از آنها وارد نشود.


دير صيدنايا  در ريف دمشق



- كليسای عربی انجيلي در حلب

یکی از معروف ترین کلیساهای شهر حلب در شمال سوریه "كليسای عربی انجيلي" است که در مسیر "الخندق" و در منطقه "السبع بحرات" قرار دارد. این منطقه از جمله مناطقی است که شاهد درگیری های شدید است و به همین دلیل ساکنان این کلیسا مجبور به تخلیه آن و انتقال به منطقه امن تری شدند. پس از آن ساختمان کلیسا به یکی از مقرهای عناصر سملح تبدیل شد تا از آنجا نیروهای ارتش سوریه را هدف قرار دهند و به همین منظور اقدام به بمبگذاری در دیوار پشتی این کلیسا کردند که منجر به تخریب بخش قابل توجهی از ساختمان و دفاتر آن شد. در دومین بمبگذاری عناصر مسلح بخش مخصوص عبادت کلیسا را هدف قرار دادند که موجب تخریب کامل آن شد، تا به این طریق 80 درصد از ساختمان این کلیسا تخریب شود.


كليسای عربی انجيلي در حلب
 


- کلیسای سنت کیوورک ارتدوکس های ارمنی در حلب

این کلیسا در منطقه "الميدان" شهر حلب در شمال سوریه قرار دارد و بسیاری از بخش های آن پس از حمله عناصر مسلح با بمب های "مولوتوف" به آن در معرض ویرانی و آتش سوزی قرار گرفته است. این ویرانی و آتش سوزی به مدرسه وابسته به این کلیسا یعنی "مدرسة بيت لحم" نیز سرایت کرده است.


کلیسای سنت کیوورک ارتدوکس های ارمنی در حلب



- كليسای ام الزنار (كليسای بانوی صلح) در حمص

این کلیسا در منطقه "بستان الديوان" و "الحميديه" در بخش قدیمی و تاریخی حمص در مرکز سوریه واقع شده و از جمله معروف ترین کلیساها و آثار تاریخی سوریه و شهر حمص به شمار می آید. این درحالی است که گفته شده این کلیسا اولین کلیسای مسیحی است که در جهان بنا شده و قدیمی ترین آن به شمار می آید، چون تاریخ ساخت آن به سال 59 میلادی باز می گردد.

همچنین از قدیمی ترین کلیساهای سریانی ارتدوکس به شمار می آید و وجه تسمیه آن  (ام الزنار) به کمربند حضرت مريم عليها السلام که از پشم بافته شده و زرکوب است، باز می گردد و تا پیش از آغاز بحران سوریه سالیانه هزاران توریست و زائر از آن دیدن می کردند.

كليسای ام الزنار (كليسای بانوی صلح) در حمص


پس از نفوذ عناصر مسلح به مناطق قدیمی حمص به ویژه منطقه "الحميديه" که دارای اکثریتی مسیحی نشین بود، موجب فرار اهالی این منطقه شد تا عناصر مسلح آن را تبدیل به پایگاه و سکوی پرتاب خمپاره ها و موشک های خود به سمت دیگر مناطق امن تبدیل و موجب وارد آمدن خسارات سنگین و وقوع آتش سوزی و به سرقت رفتن تمام محتویات داخل آن شود.


- كليسای چهل شهید در حمص

این کلیسا از جمله قدیمی ترین کلیساهای حمص و اصلی ترین کلیسای روم ارتدوکس در سوریه به شمار می آید که در معرض تخریب و نابودی گسترده قرار گرفته است.


كليسای چهل شهید در حمص



- كليسای مار الياس در القصير

این کلیسا در شهر "القصیر" از توابع استان حمص قرار دارد و از جمله مناطق تاریخی بسیار مهم در سوریه به شمار می آید که تاریخ آن به دو هزار سال پیش باز می گردد. نام این کلیسا به "مار الياس الحي" منتسب است که یکی از پیامبران عهد قديم است و در واقع این کلیسا بیانگر زندگی مسالمت آمیز مذهبی و اجتماعی است که از گذشته های دور در منطقه القصیر وجود داشته و بیانگر تنوع بسیار موجود در ساختار اجتماعی این شهر است که با پای گذاشتن عناصر مسلح به داخل آن مورد حمله آنها و به سرقت رفتن محتویاتش قرار گرفت. عناصر مسلح به ویژه پیش از عقب نشینی از شهر القصیر خسارات بسیاری به این کلیسا وارد کردند.


كليسای مار الياس در القصير
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها