غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اتمام مهلت ثبتنام کاندیداهای ریاست دیوان محاسبات اظهار داشت: از آنجا که عبدالرضا رحمانی فضلی رئیس سابق دیوان محاسبات هفته گذشته به عنوان وزیر کشور انتخاب شد، کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از افرادی که برای ریاست دیوان محاسبات آمادگی داشتند، خواست تا امروز سوابق کاری خود را برای بررسی به این کمیسیون ارسال کند.
وی ادامه داد: تا پایان وقت اداری امروز، 31 نفر برای ریاست دیوان محاسبات درخواست خود را ارائه دادند که از این تعداد 12 تن از نمایندگان ادوار مجلس، یک تن از نمایندگان فعلی، 6 تن از همکاران سابق و فعلی دیوان محاسبات و 2 تن از وزرای دولت دهم بودند.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه همچنین تصریح کرد: از این تعداد، مدارک و سوابق آقایان عباسعلی کدخدایی، مرتضی تمدن و فرهاد رهبر توسط افرادی غیر از خودشان به کمیسیون داده شده که این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد. همچنین دو وزیر از دولت دهم ثبتنام کردهاند که یکی آقای بختیاری وزیر سابق دادگستری است و دیگری از کمیسیون درخواست کرده تا نامش فاش نشود.
کاتب خاطرنشان کرد: در ابتدا قرار بود در هفته آینده سوابق متقاضیان مورد بررسی قرار گیرد، اما متاسفانه به دلیل دستورکاری که در هفته آینده داریم، فرصتی برای رسیدگی به این موضوع نیست. لذا کمیسیون در هفته بعد از آن به این درخواستها رسیدگی میکند.
وی در ادامه اسامی 28 کاندیدای ریاست پست دیوان محاسبات را اعلام کرد که اسامی این افراد به شرح ذیل است:
1- مهدی امیری اصفهانی معاون سیاسی و قضایی سازمان بازرسی
2- حسینعلی امیری عضو سابق شورای نگهبان
3- حسن ونایی نماینده سابق مجلس
4- عباسعلی نورا نماینده سابق مجلس
5- مجید نصیرپور نماینده سابق مجلس
6- سعادت نماینده سابق مجلس
7- سیدکاظم دلخوش نماینده سابق مجلس
8- علیاصغر یوسفپور نماینده سابق مجلس
9- سیدمحمد میرمحمدی نماینده سابق مجلس
10- سیداحمد رسولینژاد نماینده سابق مجلس و معاون پارلمانی وزیر ورزش
11- محسن کوهکن نماینده سابق مجلس
12- گرانمایهپور نماینده سابق مجلس
13- متولیان نماینده سابق مجلس
14- نیکبخت نماینده سابق مجلس
15- محمد عبداللهزاده نماینده فعلی مجلس
16- ستوده قره باغی
17- فتحالله رحیمی مستشار دیوان
18- رحیمی دادستان دیوان محاسبات
19- کامیار مستشار دیوان محاسبات
20- پاکنهاد عضو هیئت تطبیق مصوبات و معاون سابق دیوان محاسبات
21- رخشنده رئیس دوره چهارم دیوان محاسبات
22- امیدوار رضایی معاون قوانین مجلس
23- مرتضی بختیاری وزیر دادگستری
24- سید احمد قاسمی حسینی از صندوق توسعه ملی
25- عادل آذر رئیس مرکز آمار
26- اکرمی معاون وزیر اقتصاد
27- برزوزاده از وزارت دارایی
28- یکی از وزرای دولت دهم
29- عباسعلی کدخدایی
30- فرهاد رهبر
31-مرتضی تمدن
به گزارش تسنیم، دیوان محاسبات کشور سازمانی دولتی است که در امور مالی و اداری مستقل است. این نهاد یکی از نهادهای وابسته به مجلس شورای اسلامی است که وظیفه نظارت بر همه فرآیندهای مالی کشور را بر عهده دارد و به عنوان بازوی نظارتی مجلس عمل میکند.
این دیوان به همه حسابهای وزارتخانه، مؤسسات، شرکتهای دولتی و دیگر دستگاههایی که به نحوی از بودجه کل کشور استفاده میکنند، رسیدگی یا حسابرسی میکند تا هیچ هزینهای از اعتبارات مصوب تجاوز نکرده باشد و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد.
دیوان محاسبات کشور حسابها و اسناد و مدارک مربوط را برابر قانون جمعآوری میکند و گزارش تفریغ بودجه هر سال را به انضمام نظارت خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم میکند.
رئیس دیوان محاسبات کشور پس از افتتاح هر دوره قانونگذاری به پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و رای نمایندگان ملت انتخاب میشود.