کد خبر: ۱۵۷۹۹۲
زمان انتشار: ۱۹:۳۸     ۲۶ مرداد ۱۳۹۲
تحلیلي بر جلسه رأي اعتماد؛
بالأخره كابينه يازدهم با تمام حواشي مثبت و منفي، از مجلس شوراي اسلامي رأي اعتماد گرفت ولي يكي كردن فتنه 88 با ماجراي كهريزك در مجلس بي‌انصافي است و دولتي كه برخواسته از رأي مردمي است بايد به نداي مردمي توجه كند كه در نهم دي به روشني خواسته خود را مطرح كردند.
598 به نقل از مشرق؛ بالأخره كابينه يازدهم با رأي اعتماد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پنجشنبه شب رسميت يافت و وزارء امروز، اولين روز كاري خود را آغاز كرده‌اند و همگان مي بايست از دولت آقاي روحاني حمايت كنند تا در دو عرصه داخلي و خارجي بتواند بر اساس اصول اسلامي و انقلابي عمل كند، انشاالله.

آنچه در اين نوشتار به دنبال تبيين آن هستيم، ذكر نكاتي درباره كليات رأي اعتماد نمايندگان مجلس به كابينه تدبير و اميد است كه در سه بخش تبيين سخنان رئيس جمهور، رأي اعتماد نمايندگان به كابينه و عملكرد نمايندگان در رأي اعتماد، نگارش مي‌شود.



نكاتي درباره اظهارات رئيس جمهور

1- جناب آقاي روحاني رئيس جمهور ملت ايران، به واقع با شناخت دقيق از قانون اساسي و جايگاه مجلس و دولت، در حد و قواره رئيس جمهوري در شأن انقلاب اسلامي ظاهر شد و همانند سخنان ابتدايي خود در ابتداي شروع جلسه رأي اعتماد، دفاع آخري روحاني از كابينه نيز منطقي و بر اساس اصول انقلابي بود.

ايشان در قسمتي از دفاعيه خود، درباره وزراي انتخابي با تعبير حقوقي و به‌جا، گفتند: "وزيران از دو طريق رأي اعتماد ملت را کسب مي‌کنند؛ از طرف رييس‌جمهور که منتخب ملت است و از سويي ديگر با رأي نمايندگان که آنها نيز منتخب ملت هستند که در برابر هر دوي آنها مسئول خواهند بود."

رئيس جمهور در قسمت ديگري از نطق خود، به مسائل حزبي و گروهي اشاره كرده و با تأييد اين مسئله كه وزرا نبايد نگاه حزبي به موضوعات اجرايي كشور داشته باشند، گفت: من با اصطلاحات مشکلي ندارم اما معتقدم وزير بايد کل جامعه و مشکلات و مسائل مردم و ملت را ببيند نه يک جناح خاص سياسي.

2- بواسطه وضعيت فعلي كشور و همچنين با توجه به فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر حمايت همه جانبه از دولت يازدهم، به دنبال اشكال‌گيري از جناب آقاي روحاني نيستيم ولي در اظهارات ايشان در آخرين دفاعيه خود، عبارتي به چشم مي‌خورد كه به نظر مي‌رسد، دور از انصاف و واقعيت است.

ايشان درباره فتنه 88 و مسائل بوجود آمده براي نظام جمهوري اسلامي ايران، مي‌گويند: چند سال پيش حوادث تلخي رخ داد و عده‌اي اردوکشي خياباني کردند و عده‌اي کهريزک را درست کردند که بسيار بد و زيانبار بود بنابر اين همه بايد تلاش کنيم آتش‌ها با تدبير خاموش شود.



دکتر روحاني با بيان اين که ما به دستگاه قضايي اعتماد داريم، افزود: در اين حوادث عده‌اي احضار، عده‌اي متهم و عده‌اي محکوم شدند که در حال حاضر در حال سپري کردن محکوميت خود هستند.

شكي در اين نيست كه بدرفتاري عده‌اي از مأموران و عاملين كهريزك با متهمين و زنداني‌هاي فتنه، قانوني و شرعي نبوده است و نظام اسلامي نيز با عذرخواهي و دلجويي از خانواده‌هاي داغ ديده و محكوم كردن عاملين كهريزك، نشان داد با هرگونه خطا و اشتباهي مقابله مي‌كند و به دنبال مظلوم واقع شدن هيچ شخصي در نظام نيست و در صورت اشتباه، هيچ ابايي از عذرخواهي و اقرار به اشتباه ندارد.

اما آيا فتنه و دروغ بزرگ تقلب با ماجراي كهريزك مساوي و در يك سطح هستند؟ آيا ظلم بزرگ قتنه‌گران و حاميان آن براي تهمت‌هاي ناروا و بدون سند به نظام اسلامي با ماجراي كهريزك در يك سطح است؟

آيا دروغ بستن به نظام اسلامي در فتنه 88 كه باعث فراهم كردن خوراك تبليغاتي براي رسانه‌هاي بيگانه و ضد انقلاب شد، با ماجراي كهريزك در يك سطح است؟

در ماجراي كهريزك نظام اسلامي از خانواده‌هاي داغ ديده به صورت رسمي عذرخواهي و دلجويي كرد ولي در ماجراي فتنه كدام يك از فتنه‌گران و حاميانش از نظام اسلامي، خانواده‌هاي شهيد و مردم شريف ايران عذرخواهي كردند؟

به نظر مي‌رسد يكي كردن فتنه 88 با ماجراي كهريزك بي‌انصافي است و دولتي كه برخواسته از رأي مردمي است بايد به نداي مردمي توجه كند كه در نهم دي به روشني خواسته خود را مطرح كردند.


سخني با وزراي تأييد صلاحيت شده كابينه يازدهم

3- جناب آقاي روحاني در دفاع خود از وزراي پيشنهادي به درستي به نقش محوري مجلس در نظارت به عملكرد وزراي كابينه اشاره كردند و انشاالله وزرايي كه توانستند رأي اعتماد مجلس را بدست بياورند، در حل مشكلات نظام اسلامي موفق باشند.

نيم نگاهي به آمار منتشر شده در ميزان تعداد موافقين و مخالفين وزراي پيشنهادي نشان مي‌دهد بعضي از وزرايي كه توانستند اعتماد مجلس را به خود جلب كنند، داراي رأي منفي قابل توجهي هستند و اين به منزله آن است كه اين وزار بايد بيش از ديگران در عمل به وظيفه خود تلاش كنند و نكات منفي كارنامه سابق خود را برطرف كرده تا بتوانند رأي شكننده و مرزي خود را مستحكم كنند.

به عنوان مثال جناب آقاي "علی ربیعی" وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با 100 رأي مخالف و 21 رأي ممتنع، در مجموع تواست اعتماد مجلس را كسب كند.

جناب آقاي "عباس آخوندي" وزير راه و شهرسازی با 107 رأي مخالف و 18 رأي ممتنع توانست اعتماد مجلس را كسب كند.

جناب آقاي "بیژن نامدار زنگنه" وزير نفت با 104 رأي مخالف و 13 رأي ممتنع توانست اعتماد مجلس را كسب كند.


سخني با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي ايران

4- نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با توجه به رأس بودن مجلس در همه امور نظام، به غير از تلاش براي وضع قوانين مناسب در جهت حل مشكلات مردم و پيشرفت كشور و در كنار حمايت و تعامل همه جانبه با كابينه يازدهم، بايد وظيفه نظارتي خود مقابل دولت يازدهم را به درستي انجام دهند و به هنگام ضرورت، تذكرات لازم را به كابينه يازدهم منتقل كنند.

5- انشاالله تمامي نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي، با نگاه جامع و دقيق خود و با توجه به كارنامه سياسي و اجرايي وزراي پيشنهادي، رأي خود را اعلام كرده‌اند ولي نگاهي به رأي عدم اعتماد نمايندگان به يكي از حاميان فتنه 88، نياز به توجه بيشتري دارد.



آقاي نجفي وزير پيشنهادي براي وزارت آموزش و پرورش كه در مسائل 88 يكي از حاميان جدي فتنه‌گران بوده است و هنوز هم عذرخواهي نكرده است، تنها با يك رأي كمتر نتوانست اعتماد مجلس به خود را جلب كند!!!

حال جاي اين سؤال است كه براي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي چه معيار منفي، مهم‌تر از حضور و حمايت از فتنه 88 است؟ آيا نمايندگان مجلس شوراي اسلامي هنوز پي به حمايت آقاي نجفي از فتنه 88 نبرده‌اند؟

با توجه به اينكه اصولگرايان در مجلس نهم در اكثريت هستند، چرا يكي از عواملي كه با توجه به اسناد كافي و متقن آنهم بعد از فرمايشات مقام معظم رهبري در 29 خرداد 88، بازهم از فتنه تبري نجسته و عليه نظام اسلامي نامه و بيانيه منتشر كرده است، بايد با چنين رأيي كنار گذاشته شود آنهم با يك رأي مثبت كمتر براي ورود به كابينه!!!

اميد است نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با توجه به اصول انقلابي و اسلامي و در جهت كمك به مردم و نظام اسلامي، با بصيرت همه جانبه خود در انجام وظيفه شرعي خود، عاقبت بخير شوند اشاالله.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها