کد خبر: ۱۵۷۲۸
زمان انتشار: ۱۳:۲۱     ۲۱ تير ۱۳۹۰
«خبرگزاري دانشجو»؛ اشاره مقام معظم رهبري به تأثير مخرب برنامه‌هاي شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان بر خانواده و بنيان‌هاي آن، حساسيت بسياري از فعالان عرصه فرهنگ و هنر را برانگيخت.

 

آنها القاي فضاي شك و بدبيني همسران به يكديگر و نمايش خيانت‌هايشان كه توجيه كننده شك آنهاست را يكي آثار مخرب و جدي اين برنامه‌ها دانستند.

 

صدا و سيماي جمهوري اسلامي هم كه مخاطب اصلي اين فرمايشات بود، تلاشي جدي در رقابت با اين شبكه‌ها در جذب مخاطب را آغاز كرد؛ جشنواره فيلم‌هاي تلويزيوني و توليد سريال‌هايي براي پخش روتين از شبكه‌هاي مختلف، بويژه در ايام تعطيل از جمله اقدامات مسئولان رسانه ملي در اين راستاست.

 

اما نگاهي به فيلم‌هاي تلويزيوني سيماي جمهوري اسلامي كه بي‌توجه به فضاي رقابت با اين شبكه‌ها نيست، نشان مي‌دهد رسانه ملي توجه چنداني به محتوا نداشته و تلاش اصلي آن براي رقابت با شبكه‌هاي مذكور، بر سر جذب مخاطب است.

 

افتتاح شبكه‌اي جديد به نام «شما» كه يادآور «من و تو» است يكي ديگر از اقدامات قابل تأمل سيما در راستاي رقابت با شبكه‌هاي مذكور است.

 

- فيلم تلويزيوني «فرجام» كه به مناسبت هفته نيروي انتظامي در سال 89 توليد و پخش شد، رابطه دختر و پسري موجه و با اخلاق را نشان مي‌دهد كه ثروت يكي و فقر ديگري مانع از ازدواج آنها با يكديگر شده است.

 

مرجان و نیما که قصد ازدواج داشته و حالا به هم نرسیده‌اند، بعد از ازدواج مرجان روابط بسیار صمیمی با هم داشته و به قولی سنگ صبور يكدیگرند؛ اين روابط تا آنجا ادامه دارد كه نيما قبل از خودكشي مرجان، بدون اينكه زنگي را بزند و يا دري را بكوبد وارد خانه او مي‌شود.

 

مرجان دليل خودكشي خود را اين گونه براي نيما شرح مي‌دهد: حامد (همسرش) او را به مهمانی‌هایی می‌برده که در آن مواد مخدر و مشروب مصرف مي‌‌شده و دوستان حامد در مقابل چشمان او و با رضایتش به مرجان تجاوز مي‌کردند؛ مرجان هيچ‌گاه با پدر و مادرش در اين باره صحبت نكرد.

 

- سريال «شايد براي شما هم اتفاق بيفتدـ، 9/7/89: ماجراي شك مردي به روابط همسرش با پسرخاله‌اش است. زن رابطه خود با پسرخاله را اين‌گونه توجيه مي‌كند كه «ما از بچگي باهم مثل خواهر و برادر بوديم، اگه مي بيني من الان خيلي بهش مي‌رسم بخاطر اينه كه اون سرطان داره و چند ماه بيشتر زنده نمي‌مونه» او گاهي با پسر خاله‌اش تماس مي‌گيرد و به او مي‌گويد: «تنهايي؟ منم تنهام، غذا درست كردم ميارم با هم بخوريم.» همسر او بعد از شنيدن خبر بيماري پسرخاله از شك خود به همسرش پشيمان مي‌شود. كسي كه موجب اين شكاكيت شده بود، يكي از همكاران آنها بود كه عاشق همسر دوستش شده و قصد بر هم زدن رابطه آنها را داشت.

 

- داستان قسمتي ديگر از همين سريال كه در فروردين 90 پخش شد، داستان زني است كه كودكي 7_8 ساله دارد و عاشق مدير شركتش شده. او مسئله را با همسرش در ميان مي‌گذارد و از او جدا مي‌شود، اما مدير شركت كه به او قول ازدواج داده، با همسرش آشتي كرده و قصد ادامه زندگي با همسر خود را دارد... .

 

- فيلم تلويزيوني «خواب بد» رابطه بد پوريا و سحر را نشان مي‌دهد. آنها به دليل پرخاشگري فرزندشان پرستار استخدام كرده‌اند. پرستار كه دختري زيبا‌روست (ليلا اوتادي)، با پوريا ارتباط برقرار مي‌كند و طي چند روزي كه سحر خارج از كشور است، شب‌ها در خانه پوريا مي‌خوابد.

 

- «سايه بلند گناه»، فيلم تلويزيوني ديگري است كه در گروه فيلم‌هاي تلويزيوني شبكه يك سيما تهيه شده و داستان قرار ازدواج يك زن متأهل به نام سيما با وكيل خود و خيانت نويسنده‌اي به نام شهريار به همسر ثروتمند خود (ساغر) را روايت مي‌كند. ساغر به كمك بهمن (همسر سيما) متوجه خيانت شهريار مي‌شود.

 

مشاهده مكرر مسائل اين چنيني در سيماي جمهوري اسلامي، اين سوال را بر مي‌انگيزد كه اگر بناست همان موضوعات و روند شبكه‌هاي ماهواره‌اي در توليدات رسانه ملي پيگيري شود، چه توجيهي براي رقابت با اين شبكه‌ها وجود دارد، غير از اينكه آنچه كه از سيماي جمهوري اسلامي ايران پخش مي‌شود مشروعيت و توجيهي دو چندان داشته و در خانواده‌هاي مذهبي هم رسوخ خواهد كرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها