بولتن نیوز : هفته گذشته اعضای شورای عالی اداری مصوبه ای را به تصویب رساندند که به موجب آن معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسات پژوهشی و سینمایی وابسته به آن با ادغام در یکدیگر تبدیل به سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری شوند . البته بحث تشکیل این سازمان از مدت ها قبل در دستور کار وزارت ارشاد قرار داشت اما در ماه های اخیر و با قطعی شدن تشکیل آن کارشناسان بررسی های گوناگونی را در قبال تشکیل این سازمان فرهنگی انجام دادند و در نهایت هفته گذشته این طرح مورد قبول اعضای شورای عالی اداری قرار گرفت و به موجب آن بزرگ ترین سازمان سینمایی کشور با ابلاغ رئیس جمهور پا به عرصه وجود گذاشت .
در خصوص این سازمان و کم و کیف تشکیل آن اظهار نظر های گوناگونی وجود دارد اما نکته ای که حائز اهمیت است این است که کلیه کارشناسان فرهنگی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تا مسئولان دیگر بخش های فرهنگی و اساتید دانشگاه و دانشجویان و نخبگان باید تلاش کنند در این سه ماه که وزارت ارشاد فرصت دارد نمودار سازمانی و تشکیلات تفصیلی سازمان مشتمل بر اهداف، وظایف، تعداد و عناوین پستهای سازمانی را تهیه و برای تایید به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور ارائه کند این سازمان به بهترین شکل ممکن تاسیس شود تا بتواند گام مهمی در پیشرفت سینمای ایران با توجه به باورهای اعتقادی و دینی و در راستای اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی باشد . در همین خصوص به سراغ دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای کمسیون فرهنگی مجلس رفتیم و نظرات آن ها را در خصوص تشکیل این سازمان جویا شدیم :
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس کمسیون فرهنگی مجلس در خصوص اقدام دولت در تشکیل سازمان سینمایی گفت : عقیده ما این است که قطعا دولت محترم با توجه به رویکرد فرهنگی که در سال های اخیر اتخاذ کرده است با بررسی تمامی جوانب کار دست به این اقدام بزرگ زده است و از آن جایی که تبدیل معاونت یک وزارتخانه به سازمان یک ارتقای سازمانی محسوب می شود این ارتقا می تواند باعث جذب بودجه مناسب و توجه بیشتر به حوزه سینما باشد .
فاطمه رهبر در گفت و گو با بولتن نیوز افزود : در سال های اخیر موضوعات محتوایی سینمای ایران نسبت به قبل بسیار بهتر شده است اما اساسی ترین ایرادی که فعلا به سینمای ایران وارد است ساختار ضعیف و بی محتوای فیلم های است که وزیر ارشاد در اسانامه تشکیل این سازمان باید بخش مناسبی را به این موضوع اختصاص دهد و نظارت کافی داشته باشد تا این سازمان محتوای فیلم های سینمای ایران را نجات دهد .
سید علی طاهری عضو دیگر کمیسیون مجلس نیز در گفت و گو با بولتن نیوز نظر متفاوت تری را مطرح می کند : هنوز به صورت قطعی نمی توان پیرامون این اقدام اظهار نظر کرد چرا که هدف این طرح به صورت شفاف از زبان مجریان آن طرح نشده است.اما امیدوارم این اقدام بتواند مشکلات بخش سینما را به صورت ریشه ای حل کند .
نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی می افزاید : در بحث تشکیل سازمان سینمایی عقیده اعضای کمسیون بر این است که باید ساختار فیلم نامه ها مورد توجه جدی مسئولین این سازمان جدید قرار گیرد چرا که ما تا کنون بارها نسبت به فیلم نامه های سخیف و درجه چندم به مسئولین وزارت ارشاد تذکر داده ایم . به نظر من بهترین راه این است که که خود سازمان جدید بنا به ضرورت ها و نیازهایی که وجود دارد به تهیه و تدوین فیلم نامه منطبق با سیاست های نظام بپردازد و به مشکلات تولید فیلم نامه های سخیف پایان دهد به همین دلیل امیدوارم این ارتقای ساختار تنها یک ارتقای صرف نباشد و پیشرفت سینمای ایران مد نظر قرار گیرد .
به نظر می رسد آنچه که بیشترین دلمشغلی ها را در خصوص تشکیل سازمان سینمایی به خود اختصاص داده است نحوه کار این سازمان و استقلال کاری آن است . از طرف دیگر وزارت ارشاد هم باید مسئولانی را برای این سازمان جدید انتخاب کند که دغدغه سینما داشته و همه تلاش خود را برای توسعه صنعت سینما در ایران با اهداف انقلاب اسلامی انجام دهند . به هر حال تنها زمان می تواند اثبات کند که چقدر اهداف تشکیل این سازمان تحقق می یابد .