کد خبر: ۱۵۴۸۶۲
زمان انتشار: ۱۳:۴۴     ۱۴ مرداد ۱۳۹۲
وزیر نفت درباره عملکرد دولت خاتمی و احمدی نژاد در پارس جنوبی گفت: قبل از دولت نهم ۵ فاز به بهره برداری رسید؛ بعد از دولت نهم ٥ فاز بهره برداری شد و١٧ فاز با پیشرفت ٥٠ تا ٦٠ درصد در حال توسعه است.
598: رستم قاسمی درمراسم ضیافت افطاری باحضور مدیران ارشد صنعت نفت اظهار داشت: به نظر بنده نمره کارکنان این صنعت از صد نیز بیشتر است.

وی افزود: همه فعالیت های کارکنان صنعت نفت که غالباً به صورت شبانه روزی است برای رضای خداوند و با هدف خدمت به مردم ایران بوده است.

قاسمی گفت: مهمترین موضوعی که در حال حاضر صنعت نفت با آن رو به رو است بحث تحریم هاست که هیچگاه ما در این حد حتی در ٣٠ سال گذشته با آن رو به رو نبوده ایم.

وزیر نفت با بیان این که تحریم ها با هدف جلوگیری از حضور ایران در بازار نفت دنیا، ایجاد مشکل در داخل کشور در زمینه سوخت رسانی و عدم توسعه صنعت نفت صورت گرفته است، گفت: خوشبختانه با برنامه ریزی انجام شده ایران امروز نیز همچون گذشته در بازار های جهانی حضور دارد.

وی افزود: ایران به بیش از ٤٠ کشور جهان نفت خام، فرآورده های نفتی، گاز و محصولات پتروشیمی می فروشد.

وزیر نفت جمهوری اسلامی با انتقاد از تحریم های غیر قانونی گفت: مسلماً ما خواهان تحریم نبوده و نیستیم زیرا تحریم فرایند توسعه در صنعت نفت را هزینه بر و طولانی می کند ولی در زمانی که دنیای غرب بر خلاف قوانین جهانی و به صورت کاملاً غیرقانونی تحریم های ظالمانه را علیه ملت ایران اعمال کرد، ما با تمام قدرت در برابر آنها ایستادیم و به خوبی از سد تحریم ها عبور کردیم.

قاسمی افزود: یکی از اهداف تحریم جلوگیری از تهیه نیازمندی سوختی داخل کشور بود که این هدف غرب با توسعه کمی و کیفی پالایشگاه های به نتیجه نرسید و امروز هیچ گونه نگرانی در این زمینه نداریم و حتی در برخی مواقع صادر کننده فراورده به صورت عمده هستیم.

وی با اشاره به اینکه طی سال های گذشته، ایران تلاش زیادی برای ایجاد تنوع در سبد صادراتی خود انجام داده است، گفت: برنامه کاری ما این است که با اکثر کشورهای جهان قرارداد گازی منعقد کنیم، که این قراردادها با برخی کشورها چون عراق و پاکستان نهایی شده و با برخی دیگر از کشور ها در مرحله ی پاراف قرارداد هستیم و به زودی نهایی خواهد شد.

وزیر نفت افزود: در سال های آینده براساس برنامه ریزی؛ ما شاهد آن خواهیم بود که سالانه بیست تا ٢٥ میلیارد دلار پول از طریق صادرات گاز نصیب مردم ایران خواهد شد.

وزیر نفت درباره توسعه میدان های مشترک گفت: امروز تکلیف ٢٠ میدان مشترک گازی و نفتی مشخص و کار به پیمانکاران واگذار شده است.

قاسمی گفت: در پارس جنوبی ٥ فاز قبل از دولت نهم و ٥ فاز بعد از دولت نهم به بهره برداری رسیده است و هم اکنون ١٧ فاز پارس جنوبی با پیشرفت متوسط ٥٠ تا ٦٠ درصد در حال توسعه است.

وی فناوری، منابع مالی و مدیریت را سه مولفه لازم برای توسعه دانست که پیش از اعمال تحریم ها شرکتهای خارجی فعال در ایران از این مؤلفه ها برخوردار بودند ولی بعد از تحریم ها و خروج این شرکتها فرزندان ایران توانستند با تکیه بر دانش داخلی ١٧ فاز پارس جنوبی به بهترین نحو ممکن به پیش ببرند.

وی به عنوان مثال تصریح کرد: قبل از تحریم ها در فاز ١٢ حدود ٤٦ درصد پیشرفت داشته ایم اما اکنون این پیشرفت از مرز ٩٢ درصد فراتر رفته است، همین طور در همه فازهای جدید به طور متوسط ما شاهد پیشرفت ٢ تا ٢ و نیم درصدی در ماه هستیم.

وزیر نفت گفت: در سخت ترین تحریم های طی سال های ٩٠ و ٩١ رکورد سرمایه گذاری در صنعت نفت شکسته شد و سالانه بالغ بر ٢٠ میلیارد دلار در این صنعت سرمایه گذاری شده است.

وی افزود: روش های جدید سرمایه گذاری مثل ایجاد صندوق انرژی در بانک ها و سرمایه گذاری بانک مرکزی در این زمینه تاثیر به سزایی داشته است.

وی با تاکید بر این که پرونده پارس جنوبی تا پایان سال ٩٤ بسته خواهد شد، در مورد میدان های نفتی موجود در غرب کارون نیز گفت: برای توسعه این میدان ها سال ها با ژاپن و چین مذاکره شد و در نهایت ما با چین برای توسعه برخی از این میدان ها به توافق رسیدیم.

قاسمی افزود: بر اساس برنامه ریزی بایستی یک میلیون بشکه از طریق این میدان ها به ظرفیت تولید کشور افزوده شود.

وزیر نفت با بیان این که دیپلماسی نفتی در زمان وزارت وی بسیار فعال بوده است، تاکیدکرد: در این مدت با ٢٩ رئیس جمهور، نخست وزیر، وزرای نفت و انرژی سایر کشورها در زمینه فروش نفت مذاکره داشته ایم.

وی در مورد تعداد دکل های حفاری فعال در پارس جنوبی گفت: قبل از تحریم - که از دو سال گذشته شروع شد - در پارس جنوبی ما هفت دکل داشتیم در حالی که هم اکنون با کمک به پیمانکاران به رغم آنکه این کالا در لیست تحریم است ایران ٢٠ دستگاه حفاری در این میدان دارد.

وی افزود: به زودی ٤ دکل دیگر به ناوگان حفاری پارس جنوبی افزوده می شود.

قاسمی با بیان این که همه صندوق های بازنشستگی های کشور جز صندوق بازنشستگی نفت تجمیع شده اند ، گفت: در این زمینه تلاش هایی شد و در مجلس مصوب شد این صندوق به صورت مستقل باقی بماند.

وی در پایان با بیان اینکه در شرایط تحریم صنعت نفت کارنامه قابل قبولی ارائه کرد گفت: نمره کارکنان این صنعت از صد هم بیشتر است.
منبع:نفت نيوز
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها