به گزارش خبرگزاری فارس،آستانه ضمن اظهار این مطلب تصریح کرد: جشنواره های موضوعی که در تمام زمینه های هنری و در اینجا فرهنگ عاشورایی برگزار می شوند، هنرمندان کشور را به این سمت هدایت می کنند تا در ارتباط با موضوع مورد نظر دست به تحقیق و پژوهش بزنند و انگیزه خوبی برای هنرمندان ایجاد می کند که اگر به دلیل دغدغه های گوناگون در طول سال نسبت به موضوعی کمتر توجه می کنند، دست به خلق آثار هنری با موضوعی مشخص بزنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سینمای ایران تا به امروز در زمینه تولید آثار سینمایی مرتبط با فرهنگ عاشورایی موفق عمل کرده است یا خیر، اظهار کرد: تولید این آثار بیشتر روی انگیزه های شخصی افراد متمرکز بوده که بسیار هم اهمیت دارد، اما به این شرط که حمایت های لازم از این تولیدات انجام شود. به نظر من سینمای ما در این زمینه جز اندک موارد استثنایی موفق عمل نکرده است. اگر قرار باشد بهترین اثر در این زمینه را نام ببریم تنها به "روز واقعه" می رسیم؛ به نظر من موضوعاتی مانند فرهنگ عاشورایی بسیار جای کار دارد تا به خصوص با شرایط امروز تطبیق داده شود و صرفاً لزومی ندارد تا بازسازی واقعه تاریخی را درنظر بگیریم.
کارگردان نمایش «در ماه قاب» در رابطه با اینکه از میان فیلمهای سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن کدام یک اهمیت بیشتری برای تولید آثار عاشورایی دارند، بیان کرد: به نظر من تمام اینگونهها به جای خود از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و باید مورد توجه قرار بگیرند؛ حتی تولید فیلم های پژوهشی نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، چون می تواند دست مایه خوبی برای ساخت دیگر گونه ها در اختیار افراد قرار دهد که حداقل من به خاطر ندارم چنین آثاری ساخته شده باشد. ما منابع خوبی برای ساخت آثار مذهبی و عاشورایی در اختیار نداریم اما صداوسیما فعالیت های بیشتری در این زمینه انجام داده است که بعضا به مناسبت ایام خاص و برای پر کردن زمان مورد نظر خلق شده است.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که با فعالیت مقطعی دبیرخانه جشنواره میلادسرخ شاهد رشد کفیت چنین آثاری نخواهیم بود، گفت: ما باید تولید آثار پژوهشی در این زمینه را هرچه بیشتر مورد توجه قرار بدهیم تا هنرمندان بتوانند در خلق فیلم های خود به آنها رجوع کرده و کسب اطلاعات کنند.
آستانه در خاتمه تاکید کرد:اگر جشنواره صرفا به آثار دریافتی قناعت کند و نقشی در تولید نداشته باشد، شاید با آثار بزرگی مواجه نشویم. اگر فعالیت دبیرخانه ای در این جشنواره مستمر صورت بگیرد، حتی میتواند به طور غیر مستقیم در خلق آثار ایفای نقش کند تا مجموع تولیدات این دوره، فیلم های مورد نیاز برای برگزاری دور بعد جشنواره را تامین کند.
دومین جشنواره سراسری میلاد سرخ توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، طی روزهای 5 تا 7 شهریورماه 1392 در شهر اردبیل برگزار خواهد شد.