به گزارش 598 به نقل از جام ورزشی؛ امیر قلعهنویی این روزها شرایط خاصی را تجربه میکند، او باید تیمش را هم برای لیگ آماده کند و هم اینکه به عنوان تنها نماینده راه یافته ایران به مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا به میدان برود. قلعه نویی اما اعتقاد دارد خیلیها هستند که نمیخواهند موفقیت استقلال را ببینند. سرمربی استقلال از دغدغههایش صحبت کرده است.
* از شرایط استقلال صحبت کنید.
- امیدوارم طاعات و عبادات همه در لیالی قدر مورد قبول قرار بگیرد. الحمدالله شرایط استقلال خوب است. البته 2،3 مشکل داریم. یکی اینکه تمرینات را دیر آغاز کردیم و دوم اینکه تغییرات زیادی نسبت به فصل گذشته داشتیم. متاسفانه مصدومان زیادی داریم ولی در کل به این تیم امیدوارم. پیش از این گفته بودم این تیم استقلال نسبت به سال گذشته همین موقع خیلی باکیفیتتر است. بازیکنانی با تجربهای جذب کردیم و امیدوارم تجارب این بازیکنان بتواند به ما کمک کند.
* از استقلال به عنوان نماینده ایران در آسیا حمایت میشود؟
- حمایت آنچنانی نمیشود. در گروه مرگ به عنوان تیم سرگروه بالا آمدیم اما هیچکس چیزی ننوشت. اکنون به تیم تایلندی برخورد کردیم که تیم سختی است اما همه میگویند استقلال به قرعه آسانی خورده است. یک سوال از این دوستان دارم. استقلال قهرمان ایران شده و به جمع 8 تیم برتر آسیا راه یافته و هیچکس هم نمیتواند نقش استقلال را در صعود تیم ملی به جام جهانی منکر شود؛ در واقع هم فکر استقلال و هم نفرات آن به تیم ملی کمک کرد ولی چرا خیلی از دوستان مقاله مینویسند و میخواهند همه این قابلیتها را نادیده بگیرند؟ علاوه بر اینکه کمکی به استقلال نمیشود یکسری از دوستان قلم به دست هستند که با قلمشان استقلال را میزنند. آنها مترصد این هستند استقلال حذف شود و جشن بگیرند. این مسئله را میدانم و درباره این آدمها صحبت کردهام. آنها دشمن خونی هستند و اعتقاد عجیبی هم به اجنبی پرستها دارند! کمک نمیکنند و کمکشان را هم نمیخواهیم ولی حداقل به ما ضربه نزنند. با قلمهایی که میزنند بعضا اتفاقاتی که گفتم برای ما افتاده است. به عنوان سرگروه در گروه مرگ بالا آمدیم اما چیزی نمینویسند. بوریرام تایلند تیم بنیادکار ازبکستان را حذف کرده اما میگویند به تیم آسانی خوردیم. چطور تیمی که به جمع 8 تیم برتر آسیا رسیده تیم آسانی است؟ آنها اگر حمایت نمیکنند به ما ضربه نزنند. به غیر از این مسائل دغدغههای مالی داریم که به جای خود باقی مانده است.
* از دولت جدید و وزیر ورزش جدیدی که قرار است انتخاب شود چه درخواستی دارید؟
- دولت جدید باید فراجناحی و فراحزبی فکر کند. شما دیدید که پس از انتخابات و انتخاب حسن روحانی مردم چند ساعت شادی کردند. این شادی عقبهای پشت سر خود دارد و توقعاتی از دولت جدید هست. بنابراین ما باید کابینهای را انتخاب کنیم که توقعات مردم را برآورده کند. در بحث ورزش باید نگاه فراحزبی وجود داشته باشد. حتی اعتقاد دارم از دکتر عباسی نیز باید برنامه میگرفتند چون باید نگاه ملی داشته باشیم. همه جای دنیا میبینید که یک حزبی میرود و حزب دیگری میآید که نهایت 30، 40 در آن نفر جابهجا میشوند ولی متاسفانه در مملکت ما شنیدیم چیزی در حدود 15، 16 هزار مدیر جابهجا شدهاند. این موارد است که به مملکت ما لطمه میزند. از وزیر آینده ورزش توقع داریم که در درون خود نگاه ورزشی، نگاه دانشجویی، نگاه علمی، آکادمی، علمی و معرفتی داشته باشد. وزیر ورزش باید این نگاهها را داشته باشد و در این نوع نگاهها باید برنامهریزی وجود داشته باشد و آدمهای متخصص در راس کار باشند. در حال حاضر ورزش ما پر شده از آدمهای نظامی و صنعتی! اهل فن کجا باید باشند؟ بعضا افرادی آمدهاند که پتانسیل داشتند و کمک کردهاند. نمیخواهم بگویم آنها کمکی نکردند که اتفاقا کمک نیز کردهاند. چه آدم سیاسی و چه آدم صنعتی حتی به نیت خدمت آمدند ولی من میگویم ما آنقدر نیروی اهل فن داشتیم که بیایند و به ورزش کمک کنند. فکر میکنید چرا دکتر سجادی معاون وزیر ورزش توانست به ورزش ما کمک کند؛ چون همه فاکتورها و شایستگیها را داشت. از این افراد در ورزش ما زیاد هستند و احتیاجی نبود که آدمی یک سال و نیم بیاید ولی اندازه 10 سال مصاحبه میکند! این موارد است که ورزش ما را عقب انداخته است.
* ناهنجاریها در ورزشگاههای ما زیاد شده. پیشنهادتان برای حل این مسئله چیست؟
- این موضوع حاصل برنامهریزیهای 8 سال گذشته بوده است. آدمهایی که اهل فن بودند را خانهنشین کردیم و آدمهایی که اهل فن نبودند، آمدند و مدیریت کردند. در این مدیریت هم چون تخصص نداشتند چنین جوهایی به وجود آمده است. در گذشته این چنین جوی نبود چون آدمهای اهل فن حضور داشتند. مثلا مدیران ورزشی در فوتبال همه فوتبالی بودند. آدمی مثل مصطفوی که خودش فوتبال بازی و فشارها را تحمل کرده، وقتی مدیریت میکند تحت هر شرایطی نمیگذارد این ناهنجاریها در ورزشگاهها به وجود بیاید. این ناهنجاریهایی که اکنون وجود دارد به دلیل همان عقبهای است که گفتم. یکسری برنامهها نیز هستند که واقعا تاثیر دارند. 10 سال است که این موضوع را میگویم ولی کسی به آن توجهی نمیکند. میآیند مدیران را به جان هم میاندازند. بازیکنان را رودروی مربی قرار میدهند یا مربی را رودروی مدیرعامل قرار میدهند. در یک برنامه دیدم سه مدیرعامل به جان همدیگر افتاده بودند. تماشاگر وقتی این برنامه را ببیند آن ناهنجاری را به ورزشگاه میآورد. در واقع آن برنامه ناهنجاری را با خود میآورد. برنامههایی پخش میشوند که نه تنها کمکی نمیکنند بلکه به ورزش ما لطمه میزنند و نتیجهاش همین است که در ورزشگاهها میبینیم.