کد خبر: ۱۵۳۹۹
زمان انتشار: ۱۵:۲۸     ۱۵ تير ۱۳۹۰
برنا/عادت‌های زندگی ما آدم‌ها این روزها فرق بزرگی با گذشته دارد، اگر در مناسبات اجتماعی خود و اطرافیان‌تان دقیق شوید متوجه این موضوع می شوید. این روزها بین مردم خبر از مهر، محبت و دوستی نیست. کسی برای دیگری دلسوزی نمی کند، صبر و تحمل و گذشت را بوسیده‌ایم و گذاشته‌ایم کنار؛ به دلایل واهی مثل سوار شدن به اتوبوس، مبلغ کرایه، سبقت گرفتن از ماشین بغلی و هزار و یک دلیل دیگر سر یکدیگر داد می کشیم، به کوچک‌ترین تلنگری یقه گیری می‌کنیم. در خانه حوصله حرف زدن و رعایت آرامش را حتی در برخورد با فرزندان و اعضای خانواده‌مان نداریم. خلاصه اینکه هر لحظه امکان انفجار وجود دارد، هر لحظه ...

فکر می کنید افرادی که به سرعت عصبی شده و شروع به پرخاشگری می کنند دارای چه خصوصیاتی هستند و چه عواملی موجب پیدایش این صفت در خلق و خوی آنها می شود؟


حجت الاسلام ابولقاسم آذرسا،کارشناس مذهبی و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم النبیا: امام علی (ع) در نهج البلاغه می فرمایند:«علت تفاوت‌های مردم در سرشت آنها است.» بنابراین اول باید در مورد سرشت آدم ها اطلاعات به دست بیاوریم. سرشت و مسایل ژنتیکی، باعث بروز تند مزاجی، خشم و غضب می شود. با هر نوع صفتی با قالب خاص خودش باید رفتار کرد.

اول باید تعریف درستی از آن مشکل یا بیماری ارایه کنیم. بعد سراغ اتیولوژی(علت شناسی) آن بیماری برویم. در قدم بعدی مکانیسم یا نقطه ای که بیماری از آن شروع شده و پیشرفت کرده و آن را تبدیل به بیماری و مشکل کرده را باید شناسایی کرد.

بیماری‌ها بروز و ظهور یا تظاهرهایی دارند که باید آنها را به دست بیاوریم. برای مثال باید بررسی کنیم عوامل بیرونی خشم و عصبانیت چیست. بنابراین در بررسی یک بیماری باید تظاهرهای بیرونی آن را بررسی کنیم. 

ردیف

دیدگاه کارشناس مذهبی در مورد افراد پرخاشگر( این افراد را با این مشخصات شناسایی کنید)

1

ضعف اعصاب، تند مزاجی وعصبانیت

2

بردبار و حلیم نیستند

3

نمی توانند مشکل های روحی و روانی شان را حل کنند

4

از عقل خود استفاده نمی کنند

5

کمبودهای عقلانی خود را با بردباری نمی پوشانند

6

معمولا اهل پیش گیری نیستند

7

ضعف اعصاب در حل مساله دارند

8

قوت و مهارت حل مشکلات‌شان را ندارند

9

حرص، کبر و حسادت از خصوصیاتی است که در این افراد پیدا می شود



خشم، غضب و صفاتی این چنینی می توانند در زندگی فردی و اجتماعی مشکل ساز باشند. نمونه‌هایی از فرد بیمار یا مشکل دار در قرآن،ذکر شده است. باید برای درمان نمونه‌های تاریخی و تیپیک دارای این بیماری را بررسی کنیم.

ریشه عصبانیت و تند خویی گاهی در ژنتیک، طینت و سرشت فرد است که باعث می شود این بخش از صفات اخلاقی‌شان در عرصه‌هایی از زندگی بروز و ظهور بیشتری داشته باشد.

ضعف اعصاب، تند مزاجی و عصبانیت ریشه در لحظات و حالاتی دارد که خرد، عقل و اندیشه بر این افراد حاکم نیست. یعنی کسی که ضعف اعصاب دارد و پرخاشگر است را نمی توانیم عاقل و با خرد بدانیم؛ نمی توانیم اسم این گونه افراد را به عنوان افراد باخرد ذکر کنیم. این افراد از عقل خود استفاده نمی کنند.

بردبار و حلیم نیستند. آرامش روحی و روانی را در تلاطم‌های زندگی‌شان به کار نمی گیرند. در نهج البلاغه آمده بردباری و حلم پرده ای است پوشاننده و عقل شمشیری است برٌان، پس کمبودهای عقلانی خود را با بردباری بپوشانید. بنابراین هر گونه مشکل های اخلاقی مثل ضعف اعصاب و صفات این چنینی را می توانیم با بردباری حل کنیم. پرخاشگری را می توانیم با میدان دادن هر چه بیشتر به عقل تحت کنترل داشته باشیم. اینطور افراد معمولا اهل پیش‌گیری نیستند.

اگر با آمادگی روحی و تذکر به خود بر شرایط و حوداث پیش روی احتمالی روبرو شوند می توانند براعصاب خود کنترل داشته باشند و مشکل های روحی و روانی را حل کنند. کسانی که ضعف اعصاب و پرخاشگری دارند ضعف اعصاب در حل مساله دارند. نمی دانند باید چه کنند تا در آ ن موقعیت مشکل خود را حل کنند. این افراد قوت و مهارت حل مشکلات‌شان را ندارند و در حل مسایل ضعف دارند. حرص، کبر، حسادت از رذایل اخلاقی هستند که ریشه همه رذایل دیگر در آنها است.

گفت و گو: الهام عطائی

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها