به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه الوسط، مردم شهر «ارمنت» در جنوب شهر «الاقصر» در استان «قنا» مصر از مسئولان این استان خواستند که نام «عبدالباسط عبدالصمد» قاری بزرگ جهان اسلام را بر روی یکی از خیابانهای و میادین این شهر بگذارند.
مردم در زادگاه این قاری شهیر مصری، این اقدام را ضرورتی بر تکریم عبدالباسط و تعالی جایگاه این منطقه به عنوان سفیر قرآن کریم دانسته و خواستار برگزاری یک مسابقه جهانی قرآن به نام «عبدالباسط» شدند.
* کتاب «حکومت قرآنی در مصر» درباره عبدالباسط در دست انتشار
در همین حال «محمد عبداللطیف الصغیر» نویسنده کتاب «حکومت قرآنی در مصر» که قرار است درباره «عبدالباسط عبدالصمد» و در بیستوپنجمین سالگرد رحلت وی منتشر شود، میگوید: این کتاب حاوی تصاویر و دستنوشتههای نادر عبدالباسط است که برای نخستین منتشر میشود.
وی میافزاید: عبدالباسط با دهها عنوان، مدال و گواهینامه و همچنین نامگذاری بر خیابانها، میادین و مدارس و موسسات قرآنی در کشورهایی چون مالدیو، ایران، پاکستان و اندونزی مورد تکریم و تقدیر قرار گرفته اما در زادگاهش مورد غفلت قرار گرفته است.
الصغیر همچنین در کتاب خود به برخی اتفاقات عجیب در زندگی عبدالباسط اشاره کرده که از جمله آنها در تلاشهایش برای احیای مراسمات قرآنی در آفریقا بوده که مورد استقبال بسیاری نیز واقع شد.
در این کتاب به تعدادی از این اتفاقات اشاره شده که برای نمونه یکی از این اتفاقات در اوگاندا بوده است که وقتی عبدالباسط قرائت خود را پایان میدهد و در حال استراحت بوده است ناگهان فردی با یک گاو بزرگ به سراغ او میرود تا آن گاو را به او هدیه دهد.
* زنی که با شنیدن قرائت عبدالباسط ایمان آورد و مقیم مکه مکرمه شد
اتفاق دیگری که در این کتاب به آن اشاره شده اسلام آوردن یکی از مهمترین مجریان زن معروف در اوگانداست و آن اتفاق از این قرار است که این خانم پس از قرائت عبدالباسط با زبانی نامفهوم به عبدالباسط سخن میگوید و مسئولان به او خبر میدهند که تلاوتش باعث شده که این زن قصد دارد به اسلام درآید و به زیارت خانه خدا مشرف شود.
عبدالباسط که این موضوع را متوجه میشود خیلی خوشحال میشود و با یکی از مسئولان عربستانی تماس میگیرد و از او میخواهد که مراحل سفر این خانم مجری را فراهم کند و او به مکه میرود و مقیم این شهر میشود و از آنجا همه مردم آفریقا و اوگاندا را به اسلام دعوت میکند و تا آخر عمر در این راه تلاش میکند.
*بازیئی که عبدالباسط آن را دوست داشت
بنابر این گزارش، الصغیر در کتاب خود همچنین به دوستی عبدالباسط با یک داروخانهدار مسیحی در زادگاهش اشاره میکند که این داروخانهدار فاش میکند که عبدالباسط بازی «سیجا» از بازیهای باقیمانده از دوران فراعنه را دوست داشته و هرگاه به شهر خود بازمیگشته این بازی را انجام میداده است.
به گزارش فارس، شیخ عبدالباسط عبدالصمد در سال 1927 در روستانی «المراعزه» در نزدیکی شهر «ارمنت» به دنیا آمد و در سال 1951 به عنوان قاری رادیو مصر انتخاب شد و توانست در بیش از 40 کشور به قرائت قرآن بپردازد و بسیاری از روسای جمهور و پادشاهان از وی تقدیر کردند و نهایتا در 31 نوامبر سال 1988 درگذشت.