کد خبر: ۱۵۰۳۸۸
زمان انتشار: ۱۵:۴۲     ۳۰ تير ۱۳۹۲
رییس سازمان سرمایه‌گذاری ایران در پاسخ به بیانیه اخیر بانک جهانی که ایران را به قصور در بازپرداخت اقساط وامهای معوق طی شش‌ماهه اخیر متهم کرده بود، گفت:این اعلامیه را چنانچه سیاسی تلقی نکنیم، یک رفتار غیرحرفه‌ای، غیرفنی و غلط می‌دانیم.
به گزارش 598 به نقل از تسنیم، بهروز علیشیری در واکنش به این خبر که «بانک بین المللی ترمیم و توسعه برنامه پرداخت وام به ایران را در وضعیت غیرفعال قرار داد» تأکید کرد: ما در گذشته وامهای متعددی از این بانک، که یکی از بنیانگذاران و سهامداران بزرگ آن هستیم، برای طرحهای مختلف کشورمان اخذ کرده‌ایم و تمام اقساط آن را در سررسید آنها، به این بانک و سایر بانک‌های خارجی پرداخت کرده‌ایم و از این حیث جمهوری اسلامی ایران یکی از خوش‌حساب‌ترین کشورها در ایفای تعهدات قراردادهای مالی بین المللی خود بوده است.

معاون وزیر امور  اقتصادی و دارایی در ادامه با تشریح سابقه موضوع تصریح کرد: در تاریخ 15 ژانویه 2013 [26 دی ماه 91] قریب 29 میلیون دلار موعد بازپرداخت اقساط پروژه‌ها بود که باید حداکثر به‌مدت 6 ماه پرداخت می‌شد و بر پایه تعهدات حسابرسی بانک جهانی، چنانچه دولتی شش ماه از زمان سررسید اقساط نتواند بدهی‌های خود را تسویه کند، از سوی بانک در شرایط عدم ایفای تعهدات قرار خواهد گرفت و بر این پایه پرداخت وامهای جدید متوقف و دولت‌های ذی‌ربط موظف به ایفای کل تعهدات و نه صرفاً اقساط سررسید شده هستند.

رئیس کل سازمان سرمایه گذاری در ادامه افزود: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ هفتم و پانزدهم ژانویه 2013 به بانک واسط مورد پذیرش بانک جهانی دستور پرداخت صادر کرده است، اما این بانک واسط منابع مورد نظر را برگشت داد، لذا به‌دلیل محدودیت‌های بانکی، دستور قابل استناد پرداختی بانک مرکزی به‌دلیل قصور بانک واسط عمل نشد.

علیشیری یادآور شد : در 21 آوریل 2013 (یکم اردیبهشت ماه 1392) وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران در ملاقات با معاون بانک جهانی در واشنگتن به ایشان پیشنهاد داد تا برای حل مشکل فوق، که به‌دلیل تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و غرب ایجاد شده است، از تحریم کنندگان اجازه این نقل و انتقال را بگیرند تا مشکل خودشان، برطرف شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه افزود: پس از بارها پیگیری به‌عمل آمده از سوی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی، نهایتاً در چهارم ماه ژوئن (بیست و چهارم خردادماه) مدیر مالی بانک جهانی اعلام می‌کند که اجازه نقل و انتقال را از طریق بانک واسط از مقامات ذی‌ربط آمریکایی گرفته است.

جانشین نماینده جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی گفت: لذا ما عملاً از پانزدهم ژانویه تا چهارم ژوئن به‌مدت پنج ماه بر اساس حدوث شرایط عدم اختیار و خارج از کنترل، علی‌رغم آمادگی برای پرداخت‌ها، امکان پرداخت نداشتیم و این شرایط خارج از اراده ما بوده است.

علیشیری یادآور شد: از آن تاریخ تاکنون یعنی به‌مدت کمتر از پنجاه روز چهار یا پنج قسط را در ماههای ژوئن و ژولای 2013 تا سقف 10 میلیون دلار پرداخت کرده‌ایم و آماده‌ایم که چنانچه بانک‌های عامل مورد تأیید بانک جهانی همکاری کنند، بقیه اقساط را هم بپردازیم.

جانشین نماینده جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی خاطرنشان کرد: ایران یکی از پایه گذاران بانک جهانی است که به‌عنوان یک کشور کمک کننده به سایر کشورهای فقیر در مؤسسه بین المللی توسعه (IDA) هم محسوب می‌شود و در عین حال اخیراً با دو فقره اجازه افزایش سرمایه جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی توسط مجلس محترم جمهوری اسلامی، جایگاه خود را در آن بانک تحکیم بخشیده است.

رئیس کل سازمان سرمایه گذاری در پاسخ به این سؤال "چرا رفتار بانک جهانی را سیاسی می‌دانید؟"، گفت: این موضوع نیاز به احتجاج ندارد زیرا قریب چند سال است که بانک جهانی به‌دلیل فشارهای آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی برنامه وام‌دهی به ایران را متوقف کرده است. این در حالی است که مطابق نظریه مشاور حقوقی بانک جهانی تحریم‌های سازمان ملل مشمول وامهای بانک جهانی نمی‌شود.

وی این رفتار بانک جهانی را خلاف شعارهای توسعه گرایانه آن در سطح بین‌المللی و طرح ایده الگوی حاکمیت شرکتی تلقی کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: اعتراض رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از سهام‌داران آن بانک، به‌زودی برای رئیس بانک جهانی ارسال خواهد شد. وی در عین حال خاطرنشان کرد: راهبرد کشور حضور قوی و تعیین کننده در مجامع و مؤسسات مالی و پولی بین المللی طرف عضویت است و ما این استراتژی را با همه نهادهای اقتصادی بین‌المللی و منطقه‌ای با قدرت دنبال خواهیم کرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها