به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، آیتالله احمد جنتی خطیب موقت نماز جمعه این هفته تهران، در خطبه دوم خود با اشاره به سالروز تشکیل شورای نگهبان در 26 تیر سال 1359 ، گفت: در آن سال نیز حضرت امام خمینی (ره) 6 نفر فقیه را منصوب کردند و 6 نفر حقوقدان نیز به پیشنهاد قوه قضائیه توسط مجلس تعیین شده است که این رویه در این سالها نیز ادامه داشته است.
وی ادامه داد: حقوقدانان و فقهای شورای نگهبان تاکنون دورههای 6 ساله را طی کردهاند که در این دوره هم 3 نفر از فقها و 3 نفر از حقوقدانان بجز مرحوم آیتالله رضوانی توسط مقام معظم رهبری منصوب شدند که آیتالله شب زندهدار نیز به جای آیتالله رضوانی توسط مقام معظم رهبری منصوب شد. البته در مجلس هم 3 نفر از حقوقدانان انتخاب شدند و این اتفاقاتی بود که در این هفته در شورای نگهبان اتفاق افتاد.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: شورای نگهبان همواره از بدو تاسیس تا امروز بر دو چیز مقید بوده و آن سیاستهای مقام معظم رهبری و ولی امر و نیز قانون بوده است. همواره سعی بر این بوده که از این دو چیز تجاوز نشود. بار سنگینی هم در مسائل شرعی و هم در مسائل سیاسی و هم سایر مسائلی که در قانون اساسی برعهده این شورا گذاشته شده بر دوش شورای نگهبان است و تا کسی وارد آن نشود، آن را درک نمیکند.
آیتالله جنتی ادامه داد: بالاخره نارضایتیهایی از شورای نگهبان پیدا میشود و اینطور نیست که همه راضی باشند. افرادی ناراضی میشوند که برخی خودشان را حفظ میکنند و زبانشان را نگه میدارند، اما برخی زبانشان آزاد است و هر چه که میخواهند میگویند و البته ما تحمل میکنیم. اگر ما بتوانیم وظیفه خودمان را عمل کنیم، این مسائل برای ما اهمیتی ندارد.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری گفت: در درجه اول به طور جدی و نه فقط به زبان خدا را شکر میکنم و بعد هم از رهبری، مردم و داوطلبان تشکر میکنم، واقعا انتخابات سالم و خوبی بود. از مقام معظم رهبری که کلید حماسه را زدند نیز باید تشکر کرد. انتخابات خوبی بود و واقعا حماسه آفریده شد.
آیتالله جنتی تاکید کرد: شما مردم حماسه آفریدید که باید از شما تشکر کرد. خدا اجرتان دهد. این انتخابات هم برای مردم خودمان آرامبخش و دلخوش کننده بود و عزتآفرین بود و هم برای افرادیکه در خارج بودند دیدند که انتخاباتی با کمال آزادی و در یک سطح گسترده در کشور انجام شده است.
وی در همین زمینه افزود: این انتخابات بدون اینکه دغدغهای یا مشکلی ایجاد شود، برگزار شد. مسالهای پیش نیامد و با اینکه دو انتخابات با هم برگزار شد مشکلی پیش نیامد که این لطف خداست و باید از خدا تشکر کرد. همه کارها به دست خداست. موفقیتها و عدم موفقیتها نیز به دست خداست.
خطیب موقت جمعه تهران تصریح کرد: بنده جدا این امید را دارم کها نتخابات نتایج خوبی داشته باشد. البته نمیتوان قضاوت کرد، اما این امید هست که این انتخابات برای مردم و دولت جدیدی که سرکار میآید نتایج خوبی داشته باشد.
آیتالله جنتی افزود: امیدوارم دولت آینده بتواند تا جاییکه در توانش است مشکلات معیشتی، سیاسی و فرهنگی مردم را حل کند و نسبت به شعارهای انقلابی برخوردار باشند و این شعارها را مرتب سر زبان داشته و به آنها عمل کنند.
وی در ادامه سخنانش به یکی دیگر از موارد قابل تقدیر در این دوره از انتخابات اشاره کرد و گفت: در این دوره از انتخابات نامزدها به جان هم نیفتادند. البته صبحتهای اندکی در مناظرات پیش آمد که قابل تحمل بود، اما مطلبی مطرح نشد که باعث آبروریزی شود و بهانهای دست دشمن بدهد و پس از اینکه انتخابات هم تمام شد همه نتایج آن را قبول کردند.
دبیر شورای نگهبان تاکید کرد: در این دوره از انتخابات آن کسانیکه در سال 88 ادعای تقلب کردند باید خجالت بکشند از اینکه به روی این مردم نگاه کنند و باید پیشانی آنها از خجالت عرق کند. باید خجالت بکشند از اینکه آرای مردم را از بین بردند و شیرینی آن را به کام مردم تلخ کردند و بعد ادعای تقلب کردند.
آیتالله جنتی در همین زمینه اظهار داشت: تقلب یعنی اینکه نظام تقلب کرده است. زمانی به فرد، نظام و مسئولین تهمت میزنند، اما در انتخابات سال 88 به مجریان و ناظران تهمت زدند که تاکنون با آنها به مسامحه رفتار شده است.
وی ادامه داد: آنها در انتخابات 88 عنوان میکردند که در برخی صندوقها بیش از صددرصد آرا ریخته شده است و این مطلب را در دهانها انداختند که مثلا 100 هزار نفر واجد شرایط بودند و اکنون 200 هزار رای داخل صندوقها ریخته شده است. البته در این دوره بسیاری از صندوقها عدد بالایی بیش از 100 هزار، 200 هزار و یا 300 هزار است. اینها با مردم بد کردند که خدا عوضشان دهد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه سخنانش به تشکر رهبر انقلاب از دولت احمدینژاد اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب به حق از دولت احمدینژاد تشکر کردند که بنده نیز این حق را به خودم میدهم که از این دولت تشکر بکنم. هیچ کس نمیگوید که نقطه ضعفی نبوده است، اما انسان باید انصاف داشته باشد.
آیتالله جنتی تاکید کرد: این دولتها شعارهای انقلابی را زنده کردند. آنها شعارهایی را که در حال کهنه شدن بود را زنده کرده و توانستند شعارهایی که برخی میخواستند آنها را کنار بزنند را زنده کنند که اینها خیلی ارزش داشت.
وی در همین زمینه افزود: در این دوره فرهنگ انقلابی و سادهزیستی دوباره مطرح شد. شعارهای امام مطرح شد و انقلاب تجدید حیات پیدا کرد البته این موارد در اوایل دولت اینطور بود که بنده به اواخر آن کاری ندارم.
دبیر شورای نگهبان اضافه کرد: در این دوره گفتمان انقلابی مطرح شد که همین موضوع باعث شد که جوانان، پسران و دختران بهخصوص در دوره اول انتخابات شرکت کردند و حتی از جیب خود نیز خرج کردند که رای بالایی به دست آمد.
آیتالله جنتی ادامه داد: پرکاری بیسابقه و خستگیناپذیر و پاکدستی که در کار بود نیز در این دوره وجود داشت که قابل تقدیر است. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند آنها در مجامع بینالمللی از اینکه نام اسلام را مطرح میکنند، احساس شرم نکردند. نام حضرت ولیعصر (عج) برای اولین بار در سازمان ملل مطرح شد. البته نمیدانم که دوباره در چه زمانی مطرح خواهد شد. اشاره به قرآن، اسلام و شعائر اسلامی از جمله مسائلی بود که در این دوره مورد توجه قرار گرفت که قابل قدردانی است.
وی تصریح کرد: امیدوارم که این دولت و دولتهای آینده نیز این راه را ادامه دهند. رهبر معظم انقلاب فرمودند که کسی که به عنوان رئیس جمهور بر سر کار میآید باید نقاط قوت رئیس جمهور قبلی را داشته و نقاط ضعف رئیس جمهور قبلی را نداشته باشد که ما هم همین انتظار را داریم. البته بنده نیز از گذشته تقدیر میکنم و از آینده نیز درخواست دارم که این راه را ادامه دهند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه سخنانش به مفهوم اعتدال که از سوی رئیس جمهور منتخب مطرح شده است اشاره کرد و گفت: بنده معتقدم که اعتدال یعنی پیروی از خط امام. اعتدال یعنی پیروی از صحیفه نور و آثار امام. امام خمینی در آثار خود در تمامی شئونات زندگی، کشور، افراد و جامعه اظهارنظر کرده است. آیا این افراط و تفریط است؟ موضع امام در مقابل آمریکا، ضد انقلاب و منافقین مشخص است که به نظر بنده اعتدال یعنی خط مستقیم نورانی حضرت امام خمینی (ره).
آیتالله جنتی در بخش دیگری از سخنانش به اوضاع مصر اشاره کرد و افزود: وضع این کشور ناخوشایند است و ما واقعا امید داشتیم که این انقلاب به ثمر برسد. ما امید داشتیم که یک حکومت اسلامی، انقلابی و ضد آمریکایی در این کشور بر سر کار بیاید که همه امیدها به هم ریخته است.
وی در همین زمینه افزود: اینها به اسرائیل کمکهایی کردند و راهها و تونلهایی که در سرزمین غزه بود را بستند، پیمان کمپدیوید را برخلاف انتظار تمدید کردند، در این دوره ارسال نفت به اسرائیل ادامه پیدا کرد و با اسرائیل نیز روابط دوستانه برقرار شد. بنابراین جنبشی به نام "جنبش تمرد" در این کشور پدید آمد.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: بر اساس آماری که ما داریم 60 درصد مردم در این جنبش هستند و آنها حرفشان این است که میخواهند مسلمان، ضدآمریکایی، ضد اسرائیلی و مستقل باشند. البته در ماه مبارک رمضان وضع در این کشور با وجود گرمای هوا بد است که امیدوارم خداوند عقلی به آنها بدهد، زیرا ما از آنها انتظار داریم که وحدتشان را حفظ کنند.
آیتالله جنتی ادامه داد: آنها در مصر دارای مواضع مشترکی هستند که ما انتظار داریم در این مواضع مشترکشان به توافق برسند، با هم کار کنند و از خونریزی، هتاکیها و آبروریزهای مقابل دشمنانشان جلوگیری کنند و البته سیاستهای ضد آمریکایی را نیز تعقیب کنند. از آنها انتظار داریم که خطر رژیم صهیونیستی را مورد توجه قرار داده و بدانند که این رژیم خطر بزرگی برای اینها و جهان اسلام است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تعریفی از حقوق بشر آمریکایی اشاره کرد و گفت: در آمریکا یک نوجوان 17 ساله سیاهپوست به دست جوان 29 ساله سفیدپوست با گلوله کشته میشود که قاتل را به زندان میاندازند و قاضی عادل که مدعی است حقوق بشر را رعایت کرده، او را تبرئه میکند که با سروصدای مردم در خیابانها همراه میشود. این معنای حقوق بشر آمریکایی است.
امام جمعه موقت تهران همچنین در ابتدای خطبههای اول، خود و همه نمازگاران را به رعایت تقوا و پرهیز از گناه دعوت کرد و گفت: ماه مبارک رمضان، ماه شریفی است که من آن را به شما تبریک میگویم.
آیتالله جنتی ادامه داد: این ماه، ماه خدا، عبادت و بازشدن درهای رحمت خداست و ماهی است که شیاطین در غل و زنجیر هستند و درهای بهشت بر روی بندگان باز است.
وی در ادامه سخنانش ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالروز رحلت حضرت خدیجه کبری (س) اظهار داشت: حضرت خدیجه (س) یکی از 4 زنی است که سید نساء اهل جنت است. حضرت خدیجه بانوی بزرگواری است که توانست از زندگی اشرافیگری خود صرفنظر کرده و زیر لوای اسلام به همسری پیامبر درآمده و خود و مالش را در راه اسلام ایثار کند.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: همانطور که در احادیث و روایات از معصومین نقل شده، ماه رمضان باید ماه برکت و امنیت برای همه باشد. همه باید در این ماه احساس امنیت و آرامش در جان، مال و هستی خود داشته باشیم. بهطوریکه حضرت محمد (ص) میفرمایند "سعی کنید شری از شما به مردم در این ماه نرسد."
آیتالله جنتی در بخش دیگری از سخنانش گرامیداشتن یتیم و شخصیت دادن به او را در این ماه مورد تاکید قرار داد و گفت: در روایات آمده که هر کس یتیمی را گرامی بدارد و به شخصیت او ارج نهاد خداوند او را در قیامت گرامی داشته و به او احترام میگذارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: کسانی که بر اثر ضعف، پیری، بیماری و یا سفر روزه نمیگیرند، نباید تصور کنند که برکات ماه رمضان شامل حال آنها نمیشود، بلکه فضیلتهای این ماه شامل حال همه میشود. آنها هم به دعای سحر و تلاوت قرآن باید خود را مقید بدانند.
امام جمعه موقت تهران در پایان خاطر نشان کرد: از روزهداران میخواهم که با روزهخواری آشکار برخورد کنند، البته این برخورد باید شایسته و اسلامی باشد. با روزهخواری مسامحه نکنید. از مردم و نیروی انتظامی نیز میخواهم که با روزهخواری مسامحه نکنند.