به گزارش پایگاه 598، آیتالله سیداحمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه "مظهر اعتدالگرایی در مواضع سیاسی، مقام معظم رهبری هستند"، گفت: شعار اعتدالگرایی باید تفسیر شود تا مورد سوءاستفاده عدهای قرار نگیرد.
وی با اشاره به اینکه "دشمن فکر میکرد حداکثر 25 درصد از مردم پای صندوق رای میآیند"، خطاب به مردم خاطرنشان کرد: شما آنها را مات و مبهوت کردید و حضور بیش از 72 درصدی مردم پای صندوقهای رای ناشی از لطف خداوند و بصیرت مردم بود.
این عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه "در انتخابات ریاستجمهوری نظام کاملا امانتدارانه اعلام کرد که انتخاب مردم آقای روحانی است"، افزود: این روند کاملا قانونی بود و هیچکس هم نتوانست ایرادی به آن بگیرد. انتخابات دهم هم به همین صورت برگزار شد اما ناکامان آن انتخابات شعار دروغین تقلب را سر دادند و سعی کردند کشور را به آتش بکشند اما در این انتخابات بعد از اعلام نتایج انتخابات سایر نامزدها به نامزد پیروز تبریک گفتند و اعلام کردند که آماده همکاری با وی هستند. ما هم به رییسجمهور منتخب تبریک میگوییم.
سیداحمد خاتمی در مقایسه میزان مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری ایران با سایر کشورها اظهار کرد: در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال 2010 میزان مشارکت 57 درصد، در انتخابات ریاستجمهوری 2012 روسیه 65 درصد، 2010 اتریش 53 درصد، 2010 کرواسی 50 درصد، 2012 مکزیک 53 درصد، 2011 پرتغال 46 درصد و 2010 اکراین 69 درصد بوده است؛ البته در بعضی کشورها به دلایل و شرایط خاص خود مشارکت بالای 72 درصدی داشتهاند.
وی با بیان اینکه "خط رهبری در سال 88 مقابله با جریان فتنه بود"، تصریح کرد: معتدل شما مردم بودید که با ایشان همراهی کردید و 9 دی را آفریدید. آنها که در آن عرصه فتنهگری کردند، تندروی افراطی و آنها که سکوت کردند نیز کندرو بودند. اعتدال در عرصه سیاسی، همراهی با مواضع رهبری است.
امام جمعه موقت تهران همچنین با اشاره به اینکه "از همین حالا نباید برای دولت مشکل ایجاد کرد"، اظهار کرد: موضع ما نسبت به این دولت و نسبت به دولتهای قبلی و آینده، حمایت ناصحانه است. اگر عملکرد خوب باشد، تشویق را در پی خواهد داشت و اگر جایی دیدیم موضعی وجود دارد که با قانون و ولایت فقیه نمیخواند، دلسوزی و امر به معروف و نهی از منکر را پیش میگیریم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع تحولات مصر اشاره کرد و گفت: مصر خواستگاه بیداری اسلامی است و در طول یک سال گذشته مردم مسلمان مصر به پای صندوق رای آمدند و به قانون اساسی و نمایندگان اسلامگرا رای دادند ولی کسانی که دولت را تشکیل دادند، خود زمینهساز کودتا شدند. آنها به جای آنکه جهان اسلام را به وحدت دعوت کنند، از تکفیریهای آدمکش حمایت و در مقابل آنها سکوت کردند. شعار آنها ابتدا مبارزه با رژیم صهیونیستی بود اما پس از به قدرت رسیدن قرارداد کمپدیوید را تمدید و شیمون پرز را برادر خطاب کردند و به رژیم صهیونیستی سفیر فرستادند.
خاتمی با بیان اینکه "آنها دوست و دشمن را اشتباه گرفتهاند"، تصریح کرد: آنها نسبت به ایران برخورد بیمهرانهای داشتند و شیعههراسی را دنبال کردند. رییس دولت مصر گفت که با اوباما دیدار و مشورت داشته و همین دیدار موجب شد که مردم به خیابانها بیایند. آنها با ملتشان خوب تا نکردند و کسانی را که جزو حزبشان نبودند، تنگنظرانه راندند و با بیش از 80 سال تشکیلات نه به درد دنیای مردم خوردند و نه به درد آخرت آنها. اما ما از مردم مصر میخواهیم که پاسدار بیداری اسلامی باشند و نگذارند مثل دولت نامبارک، مصر حیات خلوت رژیم صهیونیستی شود.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به حادثه شهادت شیخ حسن شحاته در مصر، اظهار کرد: وهابیت یک حزب سیاسی ساخته و پرداخته انگلیسیهاست که با قتل و آدمکشی پیش میرود. انتظار ما از علمای اهل سنت این است که در کنار مبارزه با معلول، با علت هم مبارزه کنند و به صراحت اعلام کنند وهابیت ربطی به اسلام ندارد. ما هرگز برادران اهل سنت را برابر با وهابیت نمیدانیم و کتابهایی که اهل سنت در محکومیت وهابیت نوشته بیش از کتب شیعه در این زمینه است.
وی در ادامه صحبتهای خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حمله ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران در سال 67، اظهار کرد: دولت جنایتکار آمریکا نه تنها به خاطر این حمله عذرخواهی نکرد بلکه به فرمانده ناو هم مدال داد. این سیمای عریان دولت متجاوزی است که به ناحق خود را دولت مسلط بر دنیا میداند.
این عضو مجلس خبرگان در پایان خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران گفت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، بهار قرآن در کشور ما شکل گرفته و از ابتکارات صداوسیما این است که تلاوت قرآن را پخش میکند. من امیدوارم در کنار تلاوت، تفسیر قرآن هم صورت بگیرد.
به گزارش ایسنا، امام جمعه موقت تهران در خطبههای اول نماز جمعه نیز با اشاره به این روایتی از پیامبر اسلام(ص) که "شما نمیتوانید با مالتان مردم را راضی نگه دارید، بلکه این اخلاق است که زمینهساز رفتار مردمی است"، تصریح کرد: عبادات بخشی از ایمان است اما ایمان را باید در جلوه برخورد درست اجتماعی دید.
سیداحمد خاتمی با بیان اینکه "حسن خلق در سه عرصه خانوادگی و اجتماعی، سیاسی و حکومتی نمود دارد"، اظهار کرد: انصاف، احترام گذاشتن به شخصیت و حقوق دیگران نماد خوشاخلاقی سیاسی و بیانصافی نماد بداخلاقی سیاسی است.
وی با اشاره به مناظرههای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: در تبلیغات و مناظرههای انتخاباتی شاهد وجود بیانصافی بودیم و فضا به گونهای وانمود شد که گویی کشور در عرصه اقتصاد دچار ورشکستگی، در عرصه آزادی دچار خفقان و در عرصه سیاست خارجی فشل بوده است.
امام جمعه موقت تهران همچنین با اشاره به تحریمها خاطرنشان کرد: از 11 تیرماه سال گذشته که آمریکا تحریمها را آغاز کرد، قرار بود طبق محاسبات دشمن در طول یک ماه دستان خود را به نشانه تسلیم بالا ببریم ولی آیا اینگونه شد؟ ملت ایران در روز قدس دستان خود را بالا برد ولی به صورت مشت و با شعار مرگ بر آمریکا. اقتصاد کشور دچار ورشکستگی نیست. سفرهای نوروزی که با جیب خالی انجام نمیشود. طبق آمار، سفرهای نوروزی 9 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است؛ البته ما در زمینه اقتصادی مشکل داریم که به دلیل تحریمها و سوءتدبیر است.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان با بیان اینکه "حدود 40 روزنامه در کشور در حال انتقاد کردن هستند که به آنها تعرضی نمیشود"، تصریح کرد: اگر در گوشهای از نظام بدرفتاری میشود، نباید آن را به پای کل نظام گذاشت. من میپرسم که آیا در دانشگاهها و رسانهها آزادی وجود ندارد؟
وی در مورد سیاست خارجی هم گفت: آیا ما تنشزایی کردیم یا دشمن؟ آنها با ما درافتادند. انصاف این است که همه جنبهها دیده شود. مجلس محترم باید قانون وضع کند تا هنگامی که کسی صحبتی کرد، مسئول آن بخش هم بتواند پاسخ بدهد و اینگونه نشود که حرفها یکطرفه زده شود.
امام جمعه موقت تهران همچنین با اشاره به اینکه "باید حریم نظام و خدمتگزاران نظام حفظ شود و از نیش زدن پرهیز شود"، تصریح کرد: نیش زدن کار درستی نیست و نباید سیاستورزی را به نیش زدن تعبیر کرد. کشور باید رو به جلو حرکت کند و باید بدانیم نیش زدنها فقط تفرقه ایجاد میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه "مردم حق حکومت و حکومت حق مردم را باید رعایت کند"، گفت: امام علی(ع) در مورد حق مردم فرمودهاند که باید تمام برنامهها در مسیر خدمت به مردم و نه به نفع جناح، حزب و دوستان باشد.
امام جمعه موقت تهران در پایان تاکید کرد: حکومت باید مردم را به یک چشم ببیند و شایستهسالاری را مدنظر قرار دهد و به مشکلات اقتصادی رسیدگی کند و همچنین به رشد علمی و تهذیب جامعه بها بدهد.