امید حسینی در آهستان نوشت:
خرداد، ماه حادثههاست. حادثههایی كه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاكنون همچنان ادامه دارد…
خرداد سال ۶۰ یكی از ماههای حساس و تاریخی انقلاب است كه با حوادث مهمی همراه بود. نقطهی اوج این حوادث، بركناری اولین رییس جمهور اسلامی ایران است.
البته ماجرای بركناری بنی صدر را باید با مقدمه ها و موخرههایش مورد بررسی قرار داد. مسائلی از قبیل عدم تمكین بنیصدر به قانون، مخالفت او با نهادهای انقلابی، اختلافاتش با سایر قوا، ماجرای ۱۴ اسفند ۵۹ و …
همچنین سوالات زیادی هم در این رابطه وجود دارد. از جمله اینكه چرا مردم به بنیصدر رای دادند؟ چرا بسیاری از علما، روحانیون، ائمه جمعه و حتی افرادی از بیت امام خمینی در انتخابات از بنی صدر حمایت كردند؟ چرا گفتار و رفتار بنیصدر قبل و بعد از انتخابات با هم تفاوت داشت؟ چرا گروهكهای مختلف ضدانقلاب از جمله منافقین و جبهه ملی به حمایت از بنیصدر دست به آشوب زدند؟ رابطه بمب گذاری در مقر حزب جمهوری و شهادت شهید بهشتی و یارانش با بركناری بنیصدر آنهم تنها یك هفته بعد از بركناری او چیست؟ و دهها سوال دیگر …
در این مطلب به طور خلاصه به برخی اخبار مهم آن روزها و اظهار نظر برخی شخصیتهای سیاسی و مذهبی علیه بنیصدر اشاره میكنم. جالب اینكه برخی از این افراد امروز خودشان تقریبا همان راه و روش بنی صدر را در پیش گرفتهاند!
بركناری بنی صدر از فرماندهی كل قوا
هاشمی رفسنجانی: نظر من این بود كه آقای رییسجمهور بپذیرند كه در محدوده حقوق و تكلیفی كه قانون اساسی برای رییسجمهور در همه ارگانها معین كرده است، عمل بكنند و ترجیح دارد كه بنی صدر در این سمت باقی بماند
تجمعات گروهك های ضدانقلاب (جبهه ملی، منافقین و …) در حمایت از بنی صدر در روز ۲۵ خرداد
سخنان امام خمینی در واكنش به تجمعات و اغتشاشات روزهای اخیر و مخالفت جبهه ملی با حكم قصاص
فتوای مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی درباره ارتداد منكران قصاص
بهزاد نبودی « قوای انتظامی قاطعانه با مساله درگیری های خیابانی برخورد میكند»
هشدار سپاه پاسداران به ضدانقلاب (قابل توجه مدعیان خط امام كه مدعی عدم دخالت سیاسی سپاه در زمان امام هستند!)
یادداشت كیهان درباره تجمعات غیرقانونی ضدانقلاب و مدعیان مبارزه با استبداد :
چهره ها دقیقا مشخص شده بود، حنای عوامفریبیها، آزادیخواهیها و اسلامپناهیها رنگ باخته و با سخنان صریح و كوبنده امام، منافقان از مجاهدان باز شناخته شده بودند. مردم در غالب حزب الله به خیابانها آمده بودند تا تكلیف شرعی خود را در مورد متخلفین از قانون اساسی و گروهكهای فاسد، سرمایهداران مفسده جو، و آشوبگران به اجرا درآورند. بر موتورها سوار میشد، حركت میكرد، پای میكوبید و شعار میداد تا منافقان و دشمنان جمهوری اسلامی را در زیر پاهای استوار خود له كند.
نكته: (سید محمد خاتمی =سرپرست وقت كیهان)
كناره گیری مرحوم اشراقی از نمایندگی بنی صدر در هیات سه نفره حل اختلاف
بیانیه مشترك ائمه جمعه كشور و شهدای محراب درباره بنی صدر (چهار نفر از این ائمه جمعه، توسط عوامل منافقین و همدستان بنی صدر در عملیات تروریستی به شهادت رسیدند)
اطلاعیه شهید دستغیب درباره بنی صدر، جبهه ملی، و مخالفان قصاص
موضعگیری ائمه جمعه علیه بنی صدر
آیت الله طاهری اصفهانی: ۴ ماه پس از انتخابات اعلام كردم كه به بنیصدر رای بیجا دادم! (دلیل ایشان هم جالب است، چون بنی صدر در اتاقش عكس مصدق را داشت و عكس امام را نداشت!)
طرح دوفوریتی عدم كفایت رییس جمهور در مجلس
به اسامی نمایندگان توجه كنید: محسن رهامی، اسدالله بیات، موسوی خوئینیها، كروبی!
موسوی خوئینیها: رای به عدم كفایت سیاسی رییس جمهور، در حقیقت شكست خط سیاسی آمریكا در ایران است. (آن روزها به نهضت آزادی و ملیگراها، میگفتند خط سیاسی آمریكا در ایران!)
نكته: برای درك بهتر اظهارات موسوی خوئینیها درباره شكست خط سیاسی آمریكا در ایران، به مقاله ۲۶ خرداد كیهان درباره نهضت آزادی و مرحوم مهندس بازرگان توجه كنید. البته خود سید محمد خاتمی هم چه در كیهان و چه در مجلس، مواضعی علیه شخص مهندس بازرگان داشت.
انتقاد از عدم مرزبندی بازرگان با جبهه ملی، منكران قصاص و منافقین در كیهان
آیت الله خامنهای در نماز جمعه تهران:
از شعار زننده بپرهیزید، فرد در این میان هیچكاره است، ما با یك جریان روبرو هستیم نه با فرد، گناه یك فرد گاهی به خاطر این بزرگ میشود كه نماینده یك جریان میشود. همانطوری كه امام فرمود یك جریان شكست خورده نه یك فرد.
رای مجلس به عدم كفایت رییس جمهور
۱۰ نماینده مجلس دلایل خود را برای رای به عدم كفایت بنی صدر اعلام كردند. در این میان، نام حسن یوسفی اشكوری جالب توجه است!
دهها كشته و زخمی در سراسر كشور در پی هجوم مسلحانه منافقین به مردم در حمایت از بنی صدر / هواداران بختیار در لندن، ممنوعیت تظاهرات در ایران را محكوم كردند!
بنی صدر تحت تعقیب قرار گرفت
و در نهایت، بنی صدر به دستور امام از ریاست جمهوری عزل شد