کد خبر: ۱۴۴۵۸
زمان انتشار: ۱۴:۴۳     ۳۰ خرداد ۱۳۹۰
تماشاگر نوشت:

محاسبه درصد مالکیت توپ در فوتبال روشن ساده و رایجی دارد. این آمار معمولاً به صورت درصد ارائه می‌شود اما در فوتبال ایتالیا اغلب دقایق مالکیت توپ توسط تیم‌ها روی صفحه تلویزیون حک می‌شود. درصد نهایی مالکیت توپ هم البته در نهایت با درصد گرفتن روی همین دقایق به دست می‌آید. ارائه آمار مالکیت توپ به صورت درصدی به این واقعیت که در چه میزانی از نود دقیقه توپ در زمین بازی گردش داشته، اشاره ندارد.

فیفا در سال‌های اخیر برای جذب تماشاگر و درآمدزایی بیشتر از این طریق، قوانین مختلفی را برای جلوگیری از ایجاد وقفه در روند بازی به تو‌صیب رسانده که از این جمله می‌توان به ممنوعیت دروازه‌بان درلمس با دست توپ‌های که توسط بازیکنان خودی به او پاس داده می‌شود اشاره کرد.

آمار توقف بازی در فوتبال ایران بسیار بالاتر از اندازه‌های بین‌المللی است و بی‌تردید این یکی از عواملی است که در زیر پا‌گذاشته شدن قواعد بازی جوانمردانه هم تأثیر می‌گذارد. وقتی در طول مسابقه بارها و بارها به دلایل مختلف توپ از گرد می‌ایستد و تماشاگر مجبور است برای از سرگرفته شدن مسابقه چند دقیقه انتظار بکشد، طبیعی است که در دقایق حساس به مصدومیت‌های احتمالی بازیکن حریف توجهی نشود و بازیکن ترجیح دهد از زمان مالکیت توپ خود استفاده کند.

در نیمه اول بازی اینترمیلان و رم در جام‌حذفی ایتالیا که اواخر فروردین‌ماه برگزار شد از ۴۵ دقیقه نیمه اول ۳۷ دقیقه و ۲۴ ثانیه توپ در گردش بود و این یعنی توپ تنها ۷ دقیقه و ۳۶ ثانیه استراحت کرده است. این آمار در نیمه اول بازی استقلال و راه‌آهن در لیگ‌برتر ایران بسیار طعنه‌آمیز بود. در تمام طول نیمه اول این مسابقه تنها ۲۴ دقیقه و ۱۱ ثانیه توپ در گردش بود و در باقی موارد بازی به دلایل مختلف از حرکت ایستاد مصدومیت‌های پیاپی بازیکنان و تأخیر در آغاز مجدد مسابقه اتفاقی است که در فوتبال ایران به یک عادت تبدیل شده و به نظر می‌رسد بازیکنان هر زمان که احساس خستگی می کنند دقایقی روی زمین دراز می‌‌کشند و نفس می‌گیرند.

در نیمه دوم بازی رم و اینتر توپ ۳۵ رقیقه و ۴۳ ثانیه در گردش بود و این آمار در نیمه دوم بازی استقلال و راه‌آهن به ۲۶ دقیقه و ۳۰ ثانیه رسید. در فوتبال ایران به طور میانگین پس از هربار ورود برانکارد به زمین مسابقه با استناد با آمار بازی تیم‌های استقلال و راه‌آهن یک دقیقه و ۴۵ ثانیه وقت تلف می‌شود اما این آمار در بازی رم و اینترمیلان فراتر از یک دقیقه و ۱۰ ثانیه نرفت و دربازی استقلال و راه‌آهن ۶ مورد ورود برانکارد به زمین وجود داشت که به این ترتیب ۱۰ دقیقه و ۲۰ ثانیه از زمان بازی تلف شد.

هفت مورد هم بازیکنان خودشان را روی زمین انداختند و بدون ورود برانکارد برخاستند که ۶ دقیقه و ۵۴ ثانیه دیگر از زمان بازی را بلعید. در بازی اینتر و رم چهار بار برانکارد به زمین آمد و سه مصدومیت بدون ورود برانکارد مداوا شد. این یعنی زمان تلف شده ۱۷ دقیقه و چند ثانیه‌ای در یک بازی داخلی که از مصدومیت بازیکنان ناشی می‌شود در فوتبال اروپا غلظت بیشتری داشته باشد. چه آنکه این مصدومیت‌ها در لیگ‌ها و تورنمنت‌های معتبر اروپایی به ندرت اتفاق می‌افتد اما در فوتبال داخلی بازیکن می‌داند که به اوت زدن توپ با تلف شدن حدود ۳ دقیقه‌ای زمان مسابقه همراه می‌شود.

بازیکن براساس قوانین، اجباری به رعایت بازی جوانمردانه ندارد. او در صورتی که تردیدی در به خاطر افتادن سلامتی بازیکنان حریف نداشته باشد اغلب «فیرپلی» را رعایت می‌کند اما آنچه در فوتبال ایران باعث شده بازیکن، مربی و تماشگر در مواقع حساس تمایلی به رعایت بازی جوانمردانه نداشته باشند چیزی غیر از سوء‌استفاده از قواعد بازی جوانمردانه و استفاده از آن در جهت اتلاف وقت نیست.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها