کد خبر: ۱۴۴۴۶۹
زمان انتشار: ۱۲:۳۸     ۰۹ تير ۱۳۹۲
اين تظاهرات در حالي صورت مي گيرد که طي روز هاي گذشته درگيري هاي شديدي ميان طرفداران و مخالفان مرسي در شهرهاي مختلف مصر روي داده است. "محمد البرادعی" رئیس حزب "الدستور" مصر تأکید کرده که تظاهرات امروز برای درخواست کناره گیری مرسی ضد رئیس جمهور و یا گروه اخوان المسلمین نیست، بلکه این تظاهرات در اعتراض به شکست سیاستهای آنها است.
به گزارش سرويس بين‌ الملل بی باک به نقل از آسوشيتدپرس، امروز (يکشنبه) 30 ژوئن (9 تير) خيابان هاي مصر شاهد برپايي بزرگترين تظاهرات از سوي مخالفان دولت "محمد مرسي" رييس جمهور آن کشور خواهند بود.
 
اين تظاهرات در حالي صورت مي گيرد که طي روز هاي گذشته درگيري هاي شديدي ميان طرفداران و مخالفان مرسي در شهرهاي مختلف مصر روي داده است.

 بسياري از خانوارهاي مصري خود را براي قطع برق، کاهش دسترسي به سوخت و افزايش قيمت اقلام اساسي در اثر اين تظاهرات آماده کرده اند.

بسياري از مغازه هاي مشرف به مناطقي که براي تظاهرات امروز در نظر گرفته شده اند تعطيل هستند.

نيروهاي پليس نيز حفاظ هاي امنيتي را در نزديکي مناطق مسکوني و تجاري شهرهاي مختلف مصر قرار داده اند تا از برخورد ميان موافقان و مخالفان دولت مرسي جلوگيري بعمل آيد.

از سوی دیگر جنبش موسوم به "تمرد" اعلام کرد که 22 میلیون امضا برای سلب رأی اعتماد از مرسی جمع آوری کرده است.

احزاب و جریان های حامی "محمد مرسی" نیز از هواداران خود خواسته اند امروز در قاهره تظاهرات کنند.

وزارت بهداشت مصر اعلام کرده که شمار قربانیان درگیری ها در استان های مختلف از چهارشنبه گذشته به 7 کشته و بیش از 600 مجروح رسیده است. البته 480 تن از مجروحان پس از درمان از بیمارستانها مرخص شده اند.

"محمد البرادعی" رئیس حزب "الدستور" مصر تأکید کرده که تظاهرات امروز برای درخواست کناره گیری مرسی ضد رئیس جمهور و یا گروه اخوان المسلمین نیست، بلکه این تظاهرات در اعتراض به شکست سیاستهای آنها است.
 

ایندیپندنت نیز نوشت: طی چند روز آینده همزمان با برگزاری تظاهرات 30 ژوئن در مصر، چند سناریوی احتمالی برای مصر متصور است؛ سناریو نخست که احتمال آن ضعیف است این است که این اعتراضات به برکناری داوطلبانه مرسی از قدرت منجر شود که البته احتمال این سناریو بسیار ضعیف است زیرا اخوان‌المسلمین و هم‌پیمانان اسلام‌گرای آن آینده خود را در بقای مرسی در قدرت می‌بینند.

سناریوی دوم نیز این است که مرسی امتیازاتی را به معارضان ارائه کند که از جمله آن توافق بر سر تغییر دولت و تعدیل قانون اساسی است که این نیز به نظر احتمال ضعیفی است.

سناریو سوم نیز که کابوسی برای معارضان است، این است که تظاهرات به تدریج از بین برود و پس از آن با جماعت اخوان‌المسلمین که احتمالا قدرت بیشتری خواهند داشت، مواجهه شوند.

اما سناریوی چهارم دخالت نظامی است که به نوشته این روزنامه احتمال آن زیاد است اما نگرانی‌های زیادی در بر دارد و اگر ارتش در یک کودتای نرم به مرسی دستور دهد که از قدرت کناره‌گیری نماید و انتخابات جدید برگزار شود در آن صورت اسلام‌گراها احساس می‌کنند که به آنها خیانت شده است و چه بسا به استفاده از سلاح روی بیاورند و گذشته از آن سوال این است که آیا معارضین سکولار و لیبرال می‌توانند عملکردی بهتر از مرسی داشته باشند.

این روزنامه همچنین نوشت که مصری‌ها بویژه پس از گذشت یک هفته از کشتار طایفه‌ای و درگیری‌های خونین و حتی شایعه کودتای نظامی، خود را برای خشونت بیشتر همزمان با برگزاری تظاهرات معارضان آماده کرده‌اند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها