کد خبر: ۱۴۴۳۳۰
زمان انتشار: ۲۱:۰۱     ۰۸ تير ۱۳۹۲
در پی انفجارهای اخیر در شهر الرمادی که به دنبال حملات تروریستی بغداد و بعقوبه رخ داد در شش استان عراق که از ماه‌ها پیش شاهد تظاهرات مردمی علیه سیاست‌های دولت این کشور بوده است، نماز جمعه یکپارچه برگزار شد.

به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، 10 منطقه در بغداد، پایتخت عراق روز گذشته شاهد تظاهراتی اعتراض‌آمیز علیه سیاست‌های دولت نوری مالکی، نخست‌وزیر عراق بود.

همچنین استان‌های نینوا، دیالی، کرکوک شاهد تظاهراتی در میان تدابیر شدید امنیتی بودند.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از منابع پزشکی و امنیتی دو بمب با هدف قرار دادن نیروهای شورای بیداری در جنوب شهر الرمادی، بزرگترین شهر استان الانبار واقع در غرب بغداد منفجر شد که طی آن 9 تن کشته و 21 تن دیگر زخمی شدند.

جبیر نایف، یکی از اعضای شورای بیداری گفت: این دو انفجار ناشی از بمب چسبی بوده که به خودروی یکی از افسران شورا چسبانده شده بود که در پی تجمع مردم بمب دوم نیز منفجر شد که قربانیانی گرفت.

شورای "بیداری" از ساکنان مناطق مختلف عراق تشکیل شده است و یکی از نیروهای اصلی است که با گروه‌های مسلح به ویژه القاعده در استان الانبار که از قرارگاه‌های اصلی این گروه بعد از حمله آمریکا به عراق است، مبارزه می‌کند.

همچنین در سلسله انفجارهای روز گذشته که در قهوه خانه‌ای در بعقوبه واقع در شرق بغداد در کوی الاعظمیه رخ داد، 26 تن کشته که بیشتر ساکن بعقوبه بودند و بیش از شش تن نیز زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع خبری رسمی عراق تعداد قربانیان خشونت‌ها در عراق در ماه ژوئن جاری به 390 تن رسید.

از سوی دیگر، شیخ عبدالمهدی الکربلایی، نماینده آیت الله العظمی، سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان نسبت به سرانجام سربازگیری جوانان در چارچوب کینه‌های طایفه‌ای که به درگیری حتمی میان عراقی‌ها منجر می‌شود به رهبران احزاب سیاسی هشدار داد.

وی در خطبه نماز جمعه در کربلا تاکید کرد: در برخی مناطق درگیری سیاسی وجود دارد که به جنگ مسلحانه می‌انجامد.

وی افزود: این درگیری سیاسی، درگیری بر سر قدرت است و این درست نیست که به آن بر چسب طایفه‌ای بزنیم.

کربلایی عنوان داشت: خطر این درگیری‌ها در این است که "بعضی سران اقدام به سربازگیری از بین اشخاص و جوانان می‌کنند تا به بهانه درگیری‌های طایفه‌ای آنان را وارد معرکه سیاسی کنند ولی این اقدام آنها جنایت در حق جامعه ماست.

کربلایی همچنین از سران سیاسی و سردمداران قدرت خواست نسبت به خطر سوق دادن جوانان به این درگیری‌ها توجه کنند.

وی همچنین مسوولیت وقوع هرگونه درگیری را که جوانان عراقی جرقه و سوخت آن هستند، متوجه مقام‌های سیاسی دانست.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها