کد خبر: ۱۴۳۱۸۱
زمان انتشار: ۱۳:۴۷     ۰۴ تير ۱۳۹۲
طی نامه سرگشاده رئیس مرکز تجارت جهانی ایران به دکتر حسن روحانی مطرح گردید
باعنایت به انتخاب شایسته جناب آقای دکتر حسن روحانی بعنوان ریاست جمهوری یازدهم ایران اسلامی، رئیس مرکز تجارت جهانی ایران با ارسال نامه‌ای سرگشاده، ضمن عرض تبریک حماسه باشکوه 24 خرداد، بخشی از گله ها، نگرانیها، انتقادات و پیشنهادات جمعی از فعالان برجسته اقتصادی ایران را به ((رئیس جمهور منتخب)) منعکس نمود.

 در بخشی از این نامه که به موضوعات متعددی اشاره شده، آمده است: چاپلوسان و فرصت طلبان، آبرو و اعتبار ملت، نظام و حتی جنابعالی را به بازی خواهند گرفت. دولت منتخب باید قدر این موهبت الهی و پشتوانه ملی و مردمی را بداند، همچنین مردم شریف ایران و فعالان اقتصادی حضور افراد بی تعهد، ضعیف، بی تجربه، فرصت طلب... و کسانی که برای کسب پست و مقام، بقول آقای احمدی نژاد زنبیل خود را در ستاد انتخاباتی همه کاندیداها به نوبت گذارده بودند را در کابینه دولت اعتدال و امید قبول نداشته و برنمی تابند. درضمن خواهشمندیم مواظب برخی از اطرافیان مثلاً سینه چاک تان باشید تا خدائی ناکرده با اعمال نادرست و تندرویهای خود، تمام رشته ها را پنبه نکنند! (تا گوش شیطان کر، مبادا داستان اول باده و بد مستی رخ دهد). 

به گزارش بولتن نیوز،  متن کامل نامه رئیس مرکز تجارت جهانی ایران به رئیس محترم دولت یازدهم بشرح ذیل است:

جناب آقای دکتر حسن روحانی

منتخب معزز مردم و رئیس جمهور محترم دوره یازدهم ایران اسلامی

با سلام و تحیات:

هرچند که میدانم موفقیت حضرتعالی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری موجب شده است تا سیل مکاتبات بحق مردم شریف و دردمند ایران و همچنین دیدارهای بعضاً تعجب برانگیز و بی مورد افرادی که چه بسا طی هشت سال گذشته حتی لحظه ای به شما فکر هم نکرده بودند اما امروز برای خودشیرینی و کسب سهمیه ای از کابینه دولت اعتدال و امید، گوی سبقت را از هم می ربایند اوقات گرانقدر جنابعالی را بیش از حد پر کرده است، لکن همچنانکه استحضار دارید ملت فهیم و باشعور ایران، بار دیگر با حضور پر رنگ خود در پای صندوقهای رأی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری چشم جهانیان را به خود خیره کرده و برگ زرین دیگری را بر دفتر پر افتخار حماسه های خود افزودند.

برهمین اساس در سال حماسه سياسي ملت بصير و وفادار ايران الحق والانصاف حماسه اي بزرگ و باشکوه آفريده و با لبيك گفتن به دعوت رهبران خود، بار ديگر رشد سياسي خویش را به نمایش گذارده و با حضوري پر شور، نشاط سياسي كشورمان را طراوت بخشيدند.




اینجانب نیز به نوبه خود ضمن عرض تبریک به جنابعالی بخاطر کسب اعتماد ملت ایران در تصدی مقام ریاست جمهوری دوره یازدهم ایران اسلامی، این پیروزی بزرگ و شیرین را به مردم شریف و حماسه ساز ایران اسلامی تهنیت عرض نموده و توفیقات روز افزون برای رئیس جمهور منتخب و معزز در فرماندهی و هدایت دستگاه اجرایی کشور را با استعانت از درگاه خداوند متعال و بهره مندی از رهنمودهای مقام عظمای ولایت مسئلت دارم.

احتراماً باستحضار عالی میرساند که پس از انتخاب شایسته حضرتعالی بعنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران، متأسفانه ظرف چند روز گذشته موارد نگران کننده ای مشاهده شده است که نه تنها باعث تعجب غالب صاحب نظران سیاسی و اقتصادی گردیـده بلکه دل دلسوزان نظام را به درد آورده است!! از همین رو طی تماسهای گله آمیز بـرخی از فعالان بـرجسته اقتصادی کشور با اینجانب، جلسه مشورتی را با جمعی از فعالان اقتصادی و اعضاء مرکـز جامع صادراتی ایران برگزار نموده و گله ها، نگرانیها، انتقادات و پیشنهادات آنها را شنیدم. برهمین اساس برخود واجب دیدم تا بدون فوت وقت طی نامه ای سرگشاده و آنهم از سر اخلاص گله ها، نگرانیها، انتقادات و پیشنهادات مطروحه ایشان را فهرست وار به سمع و نظرتان برسانم. پیشاپیش بابت صراحت لهجه ای که در نگارش این نامه داشته ام معذورم.


 

 

 دولت منتخب باید قدر این موهبت الهی و پشتوانه ملی و مردمی را بداند: 

حماسه 24 خرداد بوقوع پیوست و نتیجه انتخابات هم به نفع حضرتعالی رقم خورد. اما بحث اصلی اینجاست که نباید از کنار این حماسه مهم و تاریخی بی تفاوت گذشت و در معنا و مفهوم آن تأمل نکرد. درصورتیکه از این پیروزی سرمست شده و از گذشته دیگران نیز پند و عبرت نگیریم، بطور قطع ظرف یکی دو سال آینده به دولتی بدتر از دولت احمدی نژاد مبدل خواهیم شد. درحال حاضر اکثریت ملت ایران شادمان هستند و صد البته که این شادی کمترین حق آنان میباشد. مردم شریف ایران بابت این پیروزی و بامید اینکه اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور بسوی بهبود حرکت کند در کوچه ها و خیابانهای سراسر ایران و حتی جهان جشن گرفتند. لکن  جریان پیروز انتخابات باید این مردم و رأی آنها را جدی بگیرد و به آنها احترام بگذارد. این رأی ها همانند باران بهاری است که اگر خوب هدایت نشوند مطمئناً ظرف چهار سال آینده تبدیل به سیل ویرانگر شده و دولت و دلتمردان سرمست را از اریکه قدرت به پایین کشیده و از صحنه روزگار پاک خواهد کرد اما چنانچه با عملکرد درست و مدبرانه خود، دل این ملت را بدست آورده و رأی آنها را نیز درست هدایت کنیم قطعاً تمام دشتها و بیابانهای خشک را هم سرسبز و پرگل می کنند. پس دولت منتخب باید قدر این موهبت الهی و پشتوانه ملی و مردمی را بداند. درکل چنانچه دولت محترم اعتدال و امید و در رأس آن شخص جنابعالی پیام 24 خرداد و خواسته مردم عزیز را نیک درک کنید، صد در صد حضور در دو دوره چهار ساله ریاست جمهوری را با درایت و خرد ورزی و بدون هیچ دقدقه ای هموار خواهید کرد. مخلص کلام اینکه کاری کنیم تا چهار سال دیگر نه تنها رأی دهندگان و طرفداران عزیز خود را از دست ندهیم بلکه آن جمعی را که بنابه دلایلی در شادی چند روز پیش مردم شرکت نکرده بودند را نیز در جشنهای آینده، همراه خود سازیم. در غیر اینصورت همه طرفداران خود را به دشمنان خود مبدل خواهیم کرد.

 

پیروزی حماسه 24 خرداد و موفقیت جنابعالی با حمایت رهبر معظم انقلاب امکان پذیر شد:

همچنانکه استحضار دارید و شخصاً به این موضوع نیز اذعان کرده اید واقعیت بر این است که بی‌تردید پیروزی و خلق حماسه 24 خرداد با حمایت و تدبیر مقام معظم رهبری بوقوع پیوست، چه بسا اگر تدابیر رهبری مشمول حالمان نمیشد معلوم نبود که شاهد چنین روزی برای جنابعالی و ملت ایران همراه با این همه شادی بودیم یا خیر. البته لازم به ذکر است که حمایت ایشان از حماسه 24خرداد به این دلیل نبود که با سایر کاندیداها مخالف بوده و یا اینکه ما را تافته ای جدا بافته از دیگران میدانستند بلکه مقام معظم رهبری با کلان نگری خود قطعاً به این نتیجه رسیده اند که در این برهه از زمان و با وجود جنگ همه جانبه اقتصادی غرب برعلیه ایران، جنابعالی با همراهی و پشتیبانی ملت شریف ایران مفیدتر از سایرن برای کشورمان خواهید بود. پس سعی براین باشد تا با عملکرد مثبت و مدبرانه دولت محترم اعتدال و امید آنهم با هدایت و فرماندهی حضرتعالی، این حمایتها را پاس بداریم و پاسخ قابل قبولی به الطاف و محبتهای ملت شریف ایران و مقام معظم رهبری بدهیم.    

 

اعتبار و حیثیت بزرگان و حامیان حماسه 24 خرداد را با عملکرد مثبت خود حفظ و دو چندان کنید:

ضمناً چند اتفاق مهم دیگری شانس پیروزی جنابعالی را در انتخابات ریاست جمهوری بنحو قابل توجهی افزایش داد. اولین فاکتور در پیروزی شما، حمایت پر قدرت و همه جانبه آقایان خاتمی، هاشمی، حسن خمینی و ناطق نوری از حضرتعالی بود که اگر با تمام قوا پشت سرتان قرار نمی گرفتند بطور قطع بخش اعظمی از اعتبار سیاسی حضرتعالی و همچنین اعتماد مردم از شما سلب میشد و شکست حسن روحانی را رقم میزد. اما دومین فاکتور مهم در پیروزی جنابعالی، از خود گذشتگی و کنارگیری دیگر کاندیدای اصلاح طلب (جناب آقای دکترمحمدرضا عارف) به نفع شما بود. کاری را که ایشان در حق دولت شما و پیدایش شادی مردم انجام دادند هیچیک از کاندیداهای اصولگرا شجاعت انجامش را به نفع هم نداشتند. که اگر چنین گذشت و ایثاری را در حق یکدیگر میکردند چه بسا امروز یکی از کاندیداهای اصولگرا جای شما نشسته بود.

 

 

در هرصورت آقای خاتمی و سایر بزرگانی که نامشان را در بالا بردم، با علنی کردن حمایت خود از حضرتعالی به احتمال زیاد خطر کرده و از اعتبار خود برای پیروزی دولت اعتدال و امید بیش از انتظار مایه گذاشتند. مع الوصف انتظار بر این است تا

دولت اعتدال و امید با عملکرد مثبت خود و بدست آوردن قلوب مردم عزیزمان (نه قلوب افرادی خاص)، اعتبار و حیثیت بزرگان و حامیان حماسه 24 خرداد را در ایران و جهان بیش از پیش حفظ و دو چندان کرده و آنان را از حمایت و پشتیبانی اشان مأیوس و نامید نکند.

 

باید امید ایجاد شده بین مردم را حفظ نمائید:

شکاف پیش آمده بین مردم و دولتهای نهم و دهم و همچنین وجود مشکلات اقتصادی کمر شکن از یکسو و حمایت بزرگان سیاسی، مذهبی کشور از دولت جنابعالی و شعارهای داده شده توسط حضرتعالی در ایام تبلیغات انتخاباتی از سوی دیگر موجب شد تا امیدی تازه در دل مردم متولد و آنان را به آینده و دوران ریاست جمهوری جنابعالی دلخوش کند تا شاید رئیس جمهور جدیدمان به عهدی که با مردم شریف ایران و بزرگان نظام و جامعه جهانی بسته پایبند باشد و با خرد ورزی، تدبیر، بهره مندی از مدیران مجرب، خوشنام و مورد تأیید مردم و بدور از باندبازیهای گذشته، بر مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و.... جامعه فائق آمده و ایران و ایرانی را در برابر همه از خانواده گرفته تا جامعه جهانی سربلند نماید. درکل امیدواریم تا دولت اعتدال و امید با فرماندهی مدبرانه حضرتعالی با خوش قولی و عملکرد مثبت خود شکاف پیش آمده بین مردم و دولت را التیام بخشیده و امید ایجاد شده بین مردم را حفظ و از بوجود آمدن دره های خطرناک بین مردم و دولت آینده جلوگیری نماید.

 

اولین عملکرد رئیس جمهور منتخب میبایست کودتای مدیریتی باشد:

بر هیچکس پوشیده نیست که مشکلات هشت سال گذشته سیاسی و اقتصادی ایران و تنگناهای حادث شده بر زندگی مردم، غالباً بدلیل سوء مدیریت دولتمردان بوجود آمده که عوارض آن سالیان سال طول خواهد کشید پس اولین اولویت کاری رئیس جمهور منتخب، شناسائی و انتخاب مدیران اصلح و مورد وثوق ملت میباشد تا هریک از مدیران منتخب بعنوان بازوئی توانمند یاری رسان و کمک حال رئیس جمهور محترم در رفع مشکلات کشور و مردم عزیزمان باشند. البته یکی از مشکلات اساسی کشور ما از قدیم الایام این بوده است که فرقی بین رئیس و مدیر قائل نبوده و تمام امورات کشور را بجای مدیران باتجربه بدست رؤسای رنگارنگ سپرده ایم که نتیجه منفی آنرا نیز با گوشت و پوست خود حس کرده ایم. یکی از بدبختی های کشورمان این است که در سیستم دولتی تا دل مان بخواهد رئیس داریم اما مدیر به اندازه کافی نداریم. نهایتاً امیدواریم که حضرتعالی بعنوان سکاندار کشتی اعتدال و امید مدیران برجسته و صاحب تجربه را برای حضور در کابینه خود انتخاب و جایگزین دولتمردان فعلی بنمائید و با این عمل خود کودتای مدیریتی را فرماندهی کنید.

  


چاپلوسان و فرصت طلبان، آبرو و اعتبار ملت، نظام و حتی جنابعالی را به بازی خواهند گرفت. مردم شریف ایران و فعالان اقتصادی حضور افراد بی تعهد، ضعیف، بی تجربه، فرصت طلب...و کسانی که برای کسب پست و مقام، به قول آقای احمدی نژاد زنبیل خود را در ستاد انتخاباتی همه کاندیداها به نوبت گذارده بودند را در کابینه دولت اعتدال و امید قبول نداشته و برنمی تابند: 

جمعی از دوستان و مسئولین سابق نظام، حضرتعالی را در ایام تبلیغات انتخابات یاری و همراهی کردند که تعداد و نام و مشخصات آنان بر همه عیان میباشد اما بمحض اینکه نتایج انتخابات ریاست جمهوری مشخص شد و نام جنابعالی بعنوان پیروز انتخابات یازدهم اعلام گردید ناگهان از زمین و زمان دوستان مثلاً قدیمی شما! و افراد جویای میز ریاست بر سرتان باریدن گرفت و آنقدر دوست و فامیل پیدا کرده اید که خودتان نیز متعجب شده اید!! لکن سؤال اصلی اینجاست که اگر در انتخابات پیروز نمیشدید آیا باز هم این آقایان حالی از شما میپرسیدند؟ برخی از این افراد جزء کسانی هستند که برای کسب پست و مقام همانند جاسوسهای چند جانبه در ستاد انتخاباتی اکثر کاندیداها حضور داشتند و حالا دور همه شکست خوردگان انتخابات را خط کشیده و بدور جنابعالی جمع شده اند. فی الواقع هر چه ضربه بر این کشور و مردم وارد شده بواسطه حضور همین افراد طاووس صفت بوده که بنابه مصلحت کاری و منافع خود هر روز به یک شکل و رنگ در میآیند. برخی از این حضرات همانهایی هستند که وقتی جنابعالی از اتاق تان خارج میشوید سریعاً پشت میز شما می نشینند!! حتماً به یاد دارید که چند روز پیش وقتیکه یکی از بزرگان و حامیان جنابعالی به دیدارتان آمده بود و در اتاق تان منتظر ورود شما بود می بیند که یکی از مقامات دفترتان پشت میز حضرتعالی نشسته!! که ایشان آن شخص را بازخواست کرده و از پشت میز شما بلندش میکند اما بمحض اینکه آن شخص اتاق را ترک میکند یکی از منسوبین جنابعالی وارد اتاق تان شده و ایشان نیز متأسفانه پشت میزتان می نشیند!! که باز هم آن بزرگوار ایشان را نیز همانند شخص قبلی بازخواست و به بیرون از اتاق تان هدایت میکنند لکن وقتی خودتان وارد اتاق میشوید از عملکرد آن بزرگوار در برخورد با آن حضرات قدردانی میکنید. مستحضر باشید که برخی از معاونین و مدیران ارشد ستاد انتخاباتی جنابعالی طی صحبتی که با اینجانب داشتند از حضور این افراد در کنار رئیس جمهور منتخب گله مند بوده و اظهار میداشتند که بدلیل وجود افراد سودجو و فرصت طلب در اطراف شما، دیگر حاضر به همکاری با دولت اعتدال و امید نخواهند بود البته اسامی دوستان و سودجویان نزد بنده محفوظ میباشد، انشاالله در دیدار آینده فیمابین، اسامی را خدمتتان اعلام خواهم نمود. لطفاً عکسهای مراسمی را که بعد از پیروزی در انتخابات در آنها حضور داشته اید را ملاحظه کنید و ببیند چه کسانی در کنارتان نشسته اند؟ چند نفر از آنهایی که در عکسها حضور دارند جزء مدیران ارشد ستاد انتخاباتی حضرتعالی هستند و چه تعدادی از آنها جزء افراد نوظهور و نان را به نرخ روز خور میباشند!!؟ پس مرحمت فرموده نگاهی به اطراف خود بیاندازید، زیرا چاپلوسان و فرصت طلبان، آبرو و اعتبار ملت، نظام و حتی جنابعالی را به بازی خواهند گرفت. پدر مرحوم بنده همیشه این مطلب را به اینجانب متذکر میشد که (دوست میگوید گفتم اما دشمن میگوید میخواستم بگم) من نیز بعنوان یک دوست (البته اگر قابل باشم) بخشی از گفتنی ها و دل نگرانیهای خود و فعالان برجسته اقتصادی ایران را در این نامه به شما گفتم، حال توجه و پیگیری موارد طرح شده بر عهده خودتان میباشد. در هرصورت مردم شریف ایران و فعالان اقتصادی حضور افراد بی تعهد، ضعیف، بی تجربه، فرصت طلب... و کسانی که برای کسب پست و مقام، به قول آقای احمدی نژاد زنبیل خود را در ستاد انتخاباتی همه کاندیداها به نوبت گذارده بودند را در کابینه دولت اعتدال و امید قبول نداشته و برنمی تابند.

تسلیم سهم خواهی افراد و گروهها جهت بدست آوردن پست و سمت نشوید تا خدائی ناخواسته هیأت دولت و تیم اقتصادی دولت اعتدال و امید ترکیبی از دوغ و دوشاب نشود.   

اینکه بارها در فرمایشاتتان به این نکته اشاره کرده اید که جنابعالی مصمم میباشید تا از همه طیفها و نیروها با گرایشات سیاسی مختلف در دولت آینده استفاده نماید امری پسندیده میباشد اما لزوماً استفاده از همه طیفها در کابینه اعتدال و امید، متضمن موفقیت دولت شما در رفع مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور نخواهد بود، چه بسا اگر نیروهای مجرب، قوی، خوش فکر، خوشنام و دلسوز حتی با یک گرایش سیاسی در دولت آینده شما حضور داشته باشند بیش از سایرین در رفع مشکلات و سربلندی ایران مثمر ثمر باشند! زیرا هیچ آیه ای نازل نشده که حضرتعالی در توزیع پستها و سمتها       حتماً باید دل همه جناحها و نیروها را بدست آورید. لکن اگر بجای اینکه به فکر مرتفع نمودن مشکلات کشور و مردم شریف باشید فقط دقدقه راضی نگه داشتن احزاب، گروهها، دوستان و حامیان خود را داشته باشید نه تنها نتیجه مثبتی در رفع مشکلات کشور، مردم و فعالان اقتصادی در پی نخواهد داشت بلکه تیمی همچون دوغ و دوشاب روی دستتان خواهد ماند. 

یکی از محاسن آقای احمدی نژاد حداقل این بوده است که با افراد یکدستی که همفکر خود بودند کار میکرد و همه کارها را توأمان با هم انجام میدادند و نهایتاً خرابکاریها در عرصه داخل و خارج را نیز با خرد جمعی و اعتقادی خاص انجام میدادند. پس رودربایستی را کنار بگذارید و خواهشاً تسلیم سهم خواهی افراد و گروهها جهت بدست آوردن پست و سمت نشوید.

 


باید بدنبال نسل جدیدی از نیروها و اقتصاددانان باشید:


در دولت آینده شما، نباید شاهد آزمون و خطاهای گذشته باشیم. مردم از وجود نیروهای سیاسی کار، بی تعهد و باند باز در دولتها خسته شده اند. دولت تدبیر و امید باید دولتی با تغییرات و تحولات بنیادی باشد و از وجود تمام نیروهای ارزنده و

باتجربه بهره مند شود. درضمن اگر همه گروه‌ های سیاسی کشور این واقعیت را احساس کنند که در دولت‌ آینده، همه نیروها و مقامات کابینه بر اساس شایسته سالاری انتخاب شده اند نه بصورت باندی و رفاقتی، مطمئناً از دولت آینده حمایت میکنند و هیچ بهانه ای برای چوب لای چرخ گذاشتن نخواهند داشت در نتیجه مخالفتها و تنشها بیش از پیش کم خواهد شد. نیروهای جوان، پر انرژی و با خط و خطوط شفاف و مورد تأیید ملت، البته بشرط اینکه خوش ظاهر و بد باطن نباشند میتوانند به کابینه روح و قوام جدیدی داده و برای سایر همکاران خود نیز موتور محرک باشند.

نکته مهم اینکه افراد انتخاب شونده باید مدیر باشند نه رئیس. مدیر به این معنا که فی الواقع بتواند مجموعه منابع بودجه و نیروی انسانی متخصص تحت نظر خود را بنحو مطلوب مدیریت کرده و امکانات، ظرفیت ها و استعدادهای موجود کشور را کشف و در جهتی صحیح هدایت و مورد بهره برداری قرار دهد.

مع الوصف دولت آینده باید جلوی هرگونه فساد مدیریتی که مانع رشد تولید و خودکفایی کشور میباشد را گرفته و با بهره مندی از اقتصاددانان واقعی و برجسته کشور (البته نه آنهایی که فقط یک دکترای بی محتوا را با خود یدک میکشند) وضعیت اقتصادی را شکوفا و لایق ملت و نظام ایران بگرداند.

لازمه توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی است و متقابلاً لازمه توسعه سیاسی، توسعه اقتصادی میباشد:

برون‌رفت از وضعیت کنونی قطعاً مستلزم تغییرات اساسی در نگرش مسئولان به ‌وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور و موقعیت بین‌المللی آن است. چرا که وضعیت کنونی تا حدود زیادی خود محصول راهبردها و سیاستهای گذشته ‌است. اما نکته اصلی اینجاست ‌که ایجاد تغییرات اساسی در راهبردها و سیاستها، خود مستلزم تجدید ساختار و شکل‌ گیری ائتلافهای جدید در حاکمیت اقتصادی در جهت منافع ملی و به زیان باند بازی و رانت‌ جویی است. بدیهی است در این میان گروههایی که از سیاستهای گذشته منتفع میشدند از چنین تحولی استقبال نخواهند کرد و بهر وسیله‌ای خواهند کوشید نظم موجود را حفظ کنند. این چنین تحولی گرچه کاری است امکانپذیر اما در عین حال حرکتی بسیار دشوار و ظریف است. در واقع در بحرانهای بزرگ چنین تحولاتی امکان‌پذیر میشود و شرایط عینی و ذهنی تحقق آن بوجود می‌آید. برهمین اساس مختصر تحلیل و پیشنهادی را بحضورتان ارائه میدهیم. ما در مقام فعالان اقتصادی ایران در پی جانبداری از این یا آن گروه سیاسی نیستیم اما در سایه تجربه انتخابات گذشته توصیه می‌کنیم کسانی را در فهرست نامزدهای کابینه خود قرار دهید که درایت، هوشیاری و بصیرت کافی را نسبت به دنیای سیاست و اقتصاد داشته باشند و از توان اجرایی لازم برای نوسازی نظام اداری در جهت شایسته‌ سالاری و زدودن فساد مالی از چهره سازمانهای دولتی برخوردار باشند. چنین نیروهایی قطعاً برای موفقیت دولت برنامه‌های اجرایی کارشناسی شده در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... اداری را خواهند داشت. بحث فعالیتهای هسته‌ای ایران در این ایام به مهمترین مسئله امنیت ملی بدل شده ‌است. از این رو راهبرد و سیاست حکومت در این زمینه برای آینده نظام حائز اهمیت و محوری میباشد. در عین حال رفع تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل و کشورهای غربی در گرو اعتماد سازی در سطح بین‌المللی نسبت به ماهیت صلح‌آمیز بودن فعالیتهای هسته‌ای کشور است. چاره‌اندیشی هوشیارانه و سازنده برای حل مناقشه هسته‌ای در چارچوب منافع ملی و توسعه همه جانبه کشور با قبول پیچیدگیها و دشواریهای آن، در شرایط کنونی بسیار ضروری میباشد.  نقش مجلس در نظارت بر دولت در چند سال اخیر کمرنگ شده است و دولت با استفاده از این فرصت قوانین مصوب مجلس را در امور اقتصادی نادیده گرفته‌است. از آنجا که تداوم این وضعیت به نفع کشور نیست و میتواند موجب اتلاف منابع بخش عمومی و گسترش فساد مالی در دستگاههای دولتی شود، لازم است استقلال قوه مقننه در امور قانون‌گذاری و نظارتی حفظ شود تا حضور موثرتری در نظام تصمیم‌گیری کشور داشته باشد. همچنین سازمان مدیریت ‌وبرنامه‌ریزی یکی از معدود سازمانهایی بود که در اقتصاد کشور نقش فرابخشی ایفا میکرد و


در تنظیم و اجرای برنامه‌های توسعه پنجساله و بودجه‌های سنواتی کشور نقش بی‌بدیلی داشت. تجربه انحلال سازمان ‌مدیریت‌ و برنامه‌ریزی بوضوح نشان داد که در غیاب آن کیفیت برنامه‌های توسعه و بودجه‌های سنواتی تنزل مییابد و نظارت فنی و اجرایی بر پیشبرد برنامه‌های دولت و طرحهای عمرانی آن به بوته فراموشی سپرده میشود. باتوجه به مصوبه اخیر مجلس درخصوص احیای جایگاه قانونی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، این کاستی جبران خواهد شد. در این راستا تهیه آمار و اطلاعات شفاف، منظم و روزآمد برای تدوین برنامه‌ها و سیاستها و همچنین تحلیلهای اقتصادی، اجتماعیِ کارشناسان ضروری است. پیشنهاد دیگر مربوط به استقلال بانک مرکزی است. بانک مرکزی به موجب قانون، وظیفه حفظ ارزش پول ملی و ثبات اقتصادی را برعهده دارد اما بدلیل عدم استقلال آن از دولت قادر به اجرای سیاستهای مستقل پولی، ارزی و اعتباری نیست. تجربه جهانی گویای آن است که مهار نرخهای تورم بالا با هدف گذاری تورم هنگام تدوین سیاستهای پولی امکان پذیر است و امروزه تنها تعداد معدودی از کشورهای درحال توسعه وجود دارند که بر این معضل فائق نیامده‌اند. برهمین اساس وضعیت خاص ایران بعنوان یک کشور نفتی جهت مهار تورم در سه مورد است. اول اینکه استقلال بانک مرکزی از دولت در عین پاسخگویی آن در قبال مجلس که مستلزم قانونگذاری در این زمینه است. دوم اینکه تفکیک سیاستهای مالی از سیاستهای پولی در کشور از طریق اداره درست منابع نفتی به کمک صندوق توسعه ملی است. سوم اینکه، چون اجرای سیاستهای مسئولانه پولی و ارزی و اعتباری توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی صورت میگیرد، پس مبارزه با فساد مالی در دستگاههای اداری و بانکها نیز مستلزم نظارت دقیق بانک مرکزی، حذف مقررات زائد و تشریفات اداری غیر ضرور و دست و پاگیر میباشد، باید مداخله‌ های غیرضروری دولت در بازار کالاها، بازار کار و بازارهای مالی از میان برداشته شود، نظام قضایی در رسیدگی به پرونده‌های فساد مالی بطور سریعتر و عادلانه عمل شود و در گزینش و استخدام مأموران دولتی و کارشناسان بانکی شایسته‌سالاری توأم با نظام پرداختهای دستمزد مناسب مورد توجه قرار گیرد. همچنین ممنوع الخروج شدن تعداد قابل توجهی از فعالان اقتصادی توسط بانکها و سازمان مالیاتی که منجربه رکود فعالیتهای آنان شده است باید مورد بازبینی و تجدید نظر قرار بگیرد. 

درضمن این مطلب در نظریه اقتصادی بخوبی شناخته شده است که وجود عزم و توسعه سیاسی برای توسعه اقتصادی ضروری و لازم میباشد و بالعکس. اما لازمه تحقق عزم سیاسی آن است که اولاً دولتمردان اقتضائات توسعه را شناخته و پذیرفته باشند و دارای نگاه و تحلیلی علمی نسبت به مسائل کشور باشند، ثانیا وجود نظام اداری شفاف و کارآمد در کشور تا بتواند سیاستهای مناسب را طراحی و به مورد اجرا گذارد. تحلیل دقیق‌تر الزامات توسعه اقتصادی بیانگر آن است که ماهیت دولت، به معنای مجموعه قوای حاکمیت بر کیفیت بوروکراسی و سیاستهای آن تاثیر می‌گذارد و کیفیت بوروکراسی، کیفیت نهادهای نظام اقتصادی را متأثر میسازد. تحلیل ما گویای آن است که نظام مدیریت در کشورمان ضعیف شده و همین عامل، تأثیرات انکارناپذیری بر کارکرد نهادهای اقتصادی گذاشته است. در مجالس هفتم، هشتم و نهم عملاً نمایندگان بدلیل نبود عزم سیاسی و کمبود توان کارشناسی، نتوانستند بنحو مطلوب بر کار دولت نظارت کنند و سیاستهای آن را به چالش بکشند. هرچند با گذشت زمان گروه‌بندیهای جدید سیاسی در مجلس ظاهر شدند که برخی از آنها به نقد سیاستهای اقتصادی دولت پرداختند، اما اثرگذاری آنان نیز بر سیر کاهش کیفیت تصمیمات و سیاستها ناتوان بود. در این دوره ضعف رسانه‌ها، احزاب سیاسی و تشکلهای صنفی که می‌توانستند بر رفتار دولت نظارت داشته باشند و کج رویها از برنامه‌های توسعه را به موقع آشکار سازند نیز موجب شد که کشور از ساز وکارهای کم هزینه اصلاح امور عمومی بی‌بهره بماند.

مردم با وجود انتظارات فراوانی که در ابتدای روی کار آمدن دولت جدید در زمینه توسعه و پیشرفت اقتصادی و معیشتی، ایجاد اشتغال و فرصتهای شغلی، ریشه کن شدن فساد و اختلاس، نگاه متوازن درعرصه راه اندازی پروژه های بزرگ و زیربنایی اقتصادی در مناطق مختلف کشور، توجه به ظرفیتهای داخلی در راستای دست یافتن به خودکفایی صنعتی و...

دارند، لکن با توجه به شرایط حاکم در کشور، انجام این موارد برای دولت منتخب در کوتاه مدت امکانپذیر نیست. این درحالیست که در دنیای کنونی، بسیاری از مقوله ها بویژه اقتصاد و سیاست با هم گره خورده و گسست و تفکیک آنها از هم امری امکان ناپذیر و غیر ممکن میباشد.

لکن بمنظور رشد اقتصادی همواره نیازمند همکاریهای نزدیک با کشورهای خارجی علی الخصوص کشورهای همسایه و میباشیم، باتوجه به ساختار تفکیک ناپذیر موضوعات مختلف بویژه سیاست و اقتصاد در دنیای کنونی، موفقیتی حاصل نخواهد شد مگر اینکه دولت در تعاملات سیاسی و سیاستهای خارجی و منطقه ای اش با کشورهای جهان را نیز مورد بازنگری قرار دهد؛ متقابلاً تا اقتصاد کشور رشد نکند و دست دولت و مقامات نظام پر و قوی نباشد هیچ امتیازی را نمی توانند از کشورهای جهان بگیرند.

 

مطالبات مردم کاملاً مشخص است:

مطالبات مردم شریف ایران کاملاً شفاف و روشن میباشد از جمله: آرامش، امنیت، احترام، رفع مشکلات و رفاه اقتصادی و اجتماعی، سربلندی در جهان و.... که از تشریح آن خوداری میکنم اما تنها چیزی که مشخص میباشد این است که دولت اعتدال و امید در کوتاه مدت امکان اجرای همه مطالبات مردم را نخواهد داشت و بقول برخی بزرگان، نباید از دولت انتظار معجزه داشت ولیکن حداقل ها را میتوان سریعاً اجابت و محقق نمود.   

 

امکانات قابل ارائه مرکز تجارت جهانی ایران:

همچنانکه استحضار دارید مرکز تجارت جهانی World Trade Center بعنوان یکی از سازمانهای بزرگ بین المللی اقتصادی جهان با بیش از350 مرکز در110 کشور دنیا و بالغ بر 750،000 سازمان و شرکت تحت پوشش خود، یکی از قدرتمندترین و تأثیرگذارترین نهادهای اقتصادی جهان است که مقر اصلی آن در شهر نیویورک آمریکا میباشد. (برجهای دوقلوی تجارت جهانی که در سال 2001 با اصابت هواپیمای تروریستها تخریب شد بهترین مشخصه این سازمان میباشد البته هماکنون 7 برج که بلندترین برجهای نیویورک میباشند در همان محل سابق در حال ساخت میباشد).

مرکز تجارت جهانی ایران نیز فعالیت اجرائی خود را حدود 20 سال پیش در تهران آغاز نموده و در سال 1375 نیز رسماً به عضویت اتحادیه مراکز تجارت جهانی در نیویورک درآمده و بعنوان یکی از مراکز رسمی جهان شناخته شده است.

* ارائه تمامی خدمات بازرگانی به تجار و صاحبان صنایع

* امکان برگزاری نشستهای اقتصادی در سراسر جهان و جابجائی هیأتهای اقتصادی در کوتاهترین زمان ممکن

* در اختیار داشتن ابزارهای مختلف با همکاری سایر مراکز جهت رفع و کم اثر کردن تحریمها

* کمک به رفع موانع جابجائی پول ایران

* ارتباط و همکاری با غالب کشورهای جهان علی الخصوص کشورهای عضو شنگن و آمریکا

* و ... دهها مورد دیگر

 

اعلام آمادگی مرکز تجارت جهانی ایران جهت همکاری با دولت منتخب:

اعتقاد بر این است که سریعترین راهکار جهت رفع مشکلات اقتصادی و کنترل بازار ارز و غلبه بر تورم، جلب اعتماد فعالان اقتصادی، رفع مشکلات حاکم بر تولید، رفع محدودیتهای مالی شرکتها و ارائه تسهیلات بانکی به آنها، تقویت صادر کنندگان و رفع موانع آنها، تثبیت نرخ ارز درحد 2000 تومان (قیمتی حد وسط نرخ مرجع 1226 و نرخ مبادلاتی2500

تومان) و تخصیص ارز به واردکنندگان با نرخ مصوب بدون بورکراسی زائد، رفع ممنوعیت خروج فعالان اقتصادی که تعداد آنها خیلی زیاد میباشد و رسیدگی سریع به مشکلات فعالان اقتصادی که بدلیل اوضاع خاص کشور به محبس افتاده اند،حوادث نظارت و کنترل واقعی قیمتها توسط دستگاههای ذیربط، و متعاقب آن رسیدن به تفاهم با کشورهای1+5 جهت کاهش تحریمها و رفع محدودیتهای پولی و بانکی و انتقال ارزهای حاصل از فروش نفت به داخل کشور، افزایش حقوق ها متناسب با نرخ تورم و... چند مورد قابل اجراء دیگر.

درضمن ایده ای در اختیار داریم که انجام بدون هزینه آن در کوتاه مدت، نه تنها میتواند اعتماد فعالان اقتصادی به دولت را باز گرداند بلکه مشکلات اقتصادی و تولید را تا حدود زیادی مرتفع و سطح اشتغال در جامعه را سریعاً افزایش میدهد. 

در خاتمه ضمن احترام مجدد به خواست و رأی ملت شریف ایران در انتخاب حضرتعالی بعنوان رئیس جمهور دوره یازدهم ایران، با کمال افتخار معروض میدارد که مرکز تجارت جهانی ایران نیز آمادگی خود را جهت همکاری و حمایت از دولت اعتدال و امید اعلام داشته و از هیچ کوششی در جهت موفقیت دولت محترم جهت تحقق مطالبات ملت و نظام اسلامی کوتاهی نخواهد کرد.

در نهایت امید بر این است که تصمیم گیران اقتصادی دولت جنابعالی، با رفع چالشهای فراروی کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی، شرایط را برای ایرانی قدرتمند فراهم آورده و همواره شاهد افزایش هرچه بیشتر اشتغال توأم با رشد و توسعه پایدار اقتصادی کشور باشیم. پس سعی براین باشد تا نه تنها درب اتاقمان را بروی این بزرگواران نبندیم بلکه به آنها احترام گذارده و آنان را طرف مشورت خود نیز قرار دهیم.

از حوصله جنابعالی کمال تشکر و امتنان را دارم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها