کد خبر: ۱۴۳۰۰۳
زمان انتشار: ۰۰:۱۲     ۰۴ تير ۱۳۹۲
هیاهوی شادی در خیابانهای تهران که به خاطر جشن پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، از کشور جمهوری اسلامی شنیده شد، به محض رسیدن به اورشلیم منجر به سکوتی دلهره آور شد.
هیاهوی شادی در خیابانهای تهران که به خاطر جشن پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، از کشور جمهوری اسلامی شنیده شد، به محض رسیدن به اورشلیم منجر به سکوتی دلهره آور شد.

به گزارش بولتن نیوز به نقل از جویش دیلی فوروارد از واشنگتن_ناتان گوتمان، هیاهوی شادی در خیابانهای تهران که به خاطر جشن پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ، از کشورجمهوری اسلامی شنیده شد، به محض رسیدن به اورشلیم منجر به سکوتی دلهره آور شد.

اسرائیلی ها و فعالان هوادار اسرائیل در ایالات متحده آمریکا، انتخاب رهبری که از سوی غرب به عنوان یک میانه روی اصلاح طلب مورد ستایش قرار گرفته را با نگرانی بیشتری به نظاره نشستند.

از دید اسرائیل و بسیاری از حامیان آمریکایی اش، برجسته کردن اعتدال رئیس جمهور جدید و تمایل وی به تعامل با ایالات متحده می تواند آفتی برای فروکش کردن رویکرد تند آنها نسبت به برنامه هسته ای ایران باشد.

برای جامعه طرفدار اسرائیل خطر پیش رو ، احتمال تمایل مجدد واشنگتن و پایتخت های اروپایی به دادن یک شانس دیگر به مذاکرات با تهران است- مذاکراتی که تا کنون به هیچ نتیجه ای نرسیده است.

حامیان اسرائیل همچنین بیم آن دارند که احساسات شدید مخالفت با رژیم ایران- که دستکم تا حدی- به خاطر شخصیت خاص محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور سابق، در بسیاری از غربی ها بیشتر هم شده بود، از دست برود و یا کمرنگ شود!. زیرا زیاده روی احمدی نژاد- از انکار هولوکاست تا حمله به همجنسگرائی همراه با احساسات شدید ضد یهودی وی- ناخواسته بر حجم این مخالفت ها می افزود.

حسن روحانی، روحانی معتدلی که در اسکاتلند تحصیل کرده و به زبان انگلیسی مسلط است؛ تصویری متفاوت ارائه می دهد ، تصویری که برخی در جامعه طرفدار اسرائیل نگران آن هستند که مبادا بتواند آمریکا و متحدانش را فریب بدهد.

برایان شوشانا ، مدیر ارشد مرکز سیاست یهودی، نوعی اتاق فکر وابسته به ائتلاف یهودیان جمهوری خواه در واشنگتن می گوید : " این اتفاق برای جامعه طرفدار اسرائیل مشکل ساز است ، زیرا به زودی به ما خواهند گفت که " ما باید به این فرد میانه رو کمک کنیم" و این امر نمی تواند برای اسرائیل چیز خوبی باشد. "

برایان استدلال می کند که روحانی با هیچ معیاری نمی تواند یک فرد میانه رو تلقی شود، و می افزاید: کار ما با فردی مثل احمدی نژاد به مراتب ساده تر بود، که آنجا می ایستاد و فریاد می کشید : هیچ هولوکاستی درکار نبوده است."

با شروع و ظهور واکنش های مثبت نسبت به انتخاب غافلگیر کنندۀ روحانی از سوی واشنگتن این نگرانی ها نیز از سوی اورشلیم بیشتر شد.

رئیس جمهور اوباما، در مصاحبه 17 ژوئن خود با سرویس خبر عمومی، انتخاب مردم ایران را ستود، و گفت این انتخاب نشان می دهد که آنها " خواهان حرکت در مسیری متفاوت هستند." اوباما اضافه کرد که رای دهندگان ایرانی دراین انتخابات "دست رد بر سینۀ، تندروها و روحانیونی زدند که همواره می گفتند هیچوقت و بر سر هیچ موضعی سازش و مصالحه نمی کنند."

واکنشی که از سوی دفتر نخست وزیر اسرائیل، در اورشلیم به گوش می رسد اما ، بر عکس ، بر تعهد روحانی به ادامه برنامه هسته ای ایران تمرکز دارد. بنیامین نتانیاهو در نشست 18 ژوئن خود با جان بیرد وزیر امور خارجه کانادا گفته: "ما نمی توانیم خودمان را فریب بدهیم. افکار واهی و پوچ جایگزین مناسبی برای سیاست نیست."

نتانیاهو وزش بادهای سیاسی جدید در تهران را به عنوان بهانه ای جدید برای طولانی تر کردن روند مذاکرات بر سر مساله هسته ای توصیف کرد و نسبت به آن هشدار داد ."او گفت: " ما نمی توانیم اجازه دهیم تا ایران از طریق مذاکرات بی پایان، سواربر ماشین زمان شود وکنترل زمان را در دست خود بگیرد."

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها