به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری شنبهشب طی مراسم تقدیر از ستادهای مرکزی و استانی خود، با بیان "ما برای ایجاد شدن این فضا هزینههای بسیاری دادهایم و جریانات سیاسی باید اختلافات را کنار بگذارند و این فضای بردــبرد را تا انتها نگه دارند"، بر همکاری و خدمت به دولت منتخب حسن روحانی تأکید کرد و افزود: اصلاحطلبان و جریانات سیاسی وظیفه دارند که به دولت آقای روحانی کمک کنند، چراکه دولت روی کار آمده باید مقتدر باشد و باید کمک کنیم آقای روحانی دولتی شایستهسالار و مقتدر ایجاد کند.
وی بیانگیزگی کامل بخشی از جوانان برای مشارکت در انتخابات و همچنین توهم شکست برخی از اصلاحطلبان را دلیل اصلی کاندیداتوری خود در یازدهمین دوره رقابتهای ریاست جمهوری برشمرد و در ادامه با اشاره به فضای ایجاد شده در کشور اظهار کرد: باید قدر این فضای پرنشاط ایجاد شده در کشور را بدانیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه آفت یک جریان سیاسی توهم شکست است، به تغییر فضای دانشگاهها و جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: هنگامی که وارد صحنه انتخابات ریاست جمهوری شدیم فضای دانشگاهها تغییر کرد و در دانشگاهها صمیمیت، نشاط و همدلی ایجاد شد.
عارف با بیان "مبنای من برای ادامه حضورم در انتخابات ریاست جمهوری اجماع بوده است"، گفت: من اجماع را در ضرورت حیات اصلاحطلبان میدانستم و در آن مقطعی که اصلاحطلبان توهم شکست را داشتند و نمیدانستند چه کنند، وارد رقابتها شدم.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر امانت و حقالناس بودن آرا و جایگاه و نقش مردم در تعیین شخص رییس جمهور تصریح کرد: این انتخابات 92 سلامت انتخابات را بیمه کرد و پرونده شبهه تقلب و تخلف را برای همیشه بست.
معاون اول دولت خاتمی با اشاره به حضور مردم در این انتخابات اظهار داشت: باید 27 درصدی که در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت نداشتند، با برنامهریزی ترغیب به حضور در انتخاباتهای بعدی شوند.
این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان خطاب به اعضای ستاد خود با بیان "شور و انگیزه بالای ستادهایم بهخصوص جوانان همواره برای من خوشنودکننده بوده است"، گفت: باید حق رئیس جمهور منتخب را در انتخاب همکاران خود به رسمیت بشناسیم تا بتواند همکاری همراه و همدل انتخاب کند.
حرمت احمدینژاد باید حفظ شود
به گزارش تسنیم، همچنین محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات بعد از ظهر یکشنبه در جمع اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه صنعتی شریف در سخنانی ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان و میلاد حضرت مهدی (عج) در سخنانی گفت: به طور قطع انتخابات ریاست جمهوری 92 بر عزت ما در دنیا اضافه کرد که اگر بخواهم آن را با یک واژه وصف کنم، میتوان گفت که ما این انتخابات بحرانزدایی کردهایم.
وی ادامه داد: حماسهای که در این دوره از انتخابات توسط مردم خلق شد تا حدودی توانست فشارهای بینالمللی را کاهش داده و ما را در یک مسابقه برد-برد قرار دهد که در این مسابقه همه احساس برد میکنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در سال 88 گاهی ارزشها زیر سوال رفت اما ما در این دوره از انتخابات شاهد بودیم که حتی در محافل دانشگاهی حماسهای خلق شد و دانشجویان نیز از این انتخابات ابراز رضایت کردند.
عارف تاکید کرد: دانشجویان در سالهای گذشته از بسیاری مسائل عبور کرده بودند. ما در آن فضا نمیتوانستیم انتخاباتی مانند 88 را داشته باشیم که خوشبختانه با فرمایشات رهبر انقلاب روند خوبی در انتخابات پیش آمد و تضمینی برای خواندن رای همه ایجاد شد. با این حماسهای که مردم در انتخابات خلق کردند، انشالله پرونده شبهه تقلب در انتخابات ایران برای همیشه بسته شود .وی اظهار امیدواری کرد که این انتخابات، انتخابات آینده را بیمه کند.
وی با بیان اینکه در سال 88 گاهی ارزشها زیر سؤال رفت که متاسفانه به خاطر عملکرد بد و جلو رفتن از خطوط قرمز بود، ادامه داد: در 30 سال گذشته غیر از 3 تا 4 انتخاباتی که نتیجه آن از پیش قابل پیشبینی بود، برای اولین بار نتیجه این دوره از انتخابات قابل پیشبینی نبود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در این دوره از انتخابات مردم ظرفیت خود را نشان داده و حماسه آفریدند، افزود: فضای 24 خرداد 92 با فضای 2 خرداد 76 متفاوت است. در این انتخابات کار باارزشی انجام شد و مردم ظرفیت خود را نشان دادند.
عارف با انتقاد از برخی سیاستهای نادرست در حوزه دانشگاهها و اساتید طی 4 سال گذشته گفت: هر آئیننامهای که در 4 سال گذشته نوشته شد، شاهد یک اعتراض از اساتید نبودیم.
وی افزود: انجمن اسلامی دانشگاهیان و تشکلهای دانشجویی اعتراضات صنفی را در این مدت مطرح کردهاند اما به خوبی به آنها پاسخ داده نشده است که به برکت این انتخابات کشور وارد فضای جدیدی شده است. خیلیها باور نمیکردند نظام ما این ظرفیت را داشته باشد که وارد فضای نقد و مناظره شده و مردم بتوانند آزادانه انتخاب کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این انتخابات ظرفیت نظام و آمادگی مردم را نشان داد و مردم ثابت کردند مانند همیشه از مسئولین خیلی جلوتر هستند.
عارف در همین زمینه تصریح کرد: مشارکت 72 درصدی مردم در انتخابات قابل پیشبینی نبود به طوریکه بنده معتقدم اگر زمان آن تمدید میشد، این میزان به 74 درصد و یا 80 درصد نیز میرسید.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه همه ما دانشگاهیان باید رئیسجمهور منتخب را در تشکیل کابینه یاری کنیم، گفت: شرط لازم برای پرداختن به مطالبات مردم و همه اقشار جامعه یک دولت قوی و مقتدر است که بتواند شرایط را برای پیشرفت محیا کند البته وظیفه دانشگاهیان این است که به دولت جدید کمک کنند، اما نباید پیشنهادات و کمکها طوری باشد که آقای روحانی احساس کند شخصی به او برای کابینه تحمیل شده است.
عارف با اشاره به اینکه با این انتخابات سرمایه عظیم اجتماعی در کشور ایجاد شده است، گفت: با این انتخابات سرمایه عظیم اجتماعی در کشور ایجاد شد که هم دولتمردان و هم نهادهای مدنی باید به آن توجه داشته باشند.
وی به جلسات متعدد خود با دانشجویان ستارهدار دانشگاه شریف اشاره کرد و افزود: دانشجویان ستارهدار همواره در این جلسات مطالباتی داشتند و معتقد بودند به آن عمل نشده است و ناراحت بودند اما فضای دانشگاه در انتخابات به گونهای شد که آنها هم مشارکت حداکثری در انتخابات داشتهاند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بنده معتقدم تشکلهای دانشجویی باید در جایگاه خود قرار بگیرند. حضور تشکلهای دانشجویی به نفع نظام و کشور است که توجه به آنها نیز همواره جزو مطالبات جدی رهبری بوده است.
عارف در ادامه افزود: بنده معتقدم که باید به مطالبات صنفی دانشگاهیان پاسخ داده شود. ظرفیت نظام خیلی بیشتر از تصوری است که ما در محافل مختلف از آن داریم.
وی با بیان اینکه انجمن اسلامی و همه تشکلها وظیفه دارند در برابر موضوعات مختلف سیاسی کشور موضعگیری کنند، گفت: موضعگیری تشکلهای دانشجویی در برابر مسائل مختلف سیاسی کشور باید منطقی و در چارچوب قانون باشد که امیدوارم جامعه اسلامی دانشگاهها در این مقطع فعال شده و مطالبات دانشجویان و دانشگاهیان را پیگیری کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت آینده آمادگی خود برای پیگیری مطالبات جدی دانشجویان و دانشگاهیان در چارچوب تشکلهای دانشجویی اعلام میکند.
عارف با اشاره به اینکه باید از حرمتشکنیها در کشور جلوگیری کنیم، یادآور شد: بنده به طور جدی معتقدم باید جلو حرمتشکنیها به افراد در کشور جلوگیری شود. آقای احمدینژاد هم دوره ریاستش تمام شده و باید حرمتش حفظ شود.
به گزارش خبرنگار تسنیم در ادامه این دیدار علی عباسپور تهرانی عضو شورای انقلاب فرهنگی در سخنانی ضمن تشکر از عارف به دلیل ایجاد نقش اساسی در ایجاد شور انتخاباتی در این دوره از انتخابات گفت: حفاظت از آراء در این دوره از انتخابات با فرمایشات رهبر معظم انقلاب انجام شد که ما از انتخاب آقای روحانی استقبال میکنیم و امیدوارم با این روند شاهد حل مشکلات اساسی و اعضای هیئت علمی دانشگاهها باشیم.
روحانی باید با اختیار خودش کابینه را بچیند/ اصلاحطلبان سهمخواهی نمیکنند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بعد از ظهر امروز یکشنبه در حاشیه دیدار با اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و جامعه اسلامی دانشگاهیان کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال "اگر بحث معاون اولی شما در دولت آقای روحانی مطرح شود، چه میکنید؟" گفت: بگذارید این موضوع اول مطرح شود، سپس آن را بررسی خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سؤال "آیا برنامههای شما در دولت آینده اجرا خواهد شد یا خیر؟"، گفت: آقای روحانی هنوز برنامههای خود را اعلام نکرده است. بنده در جلسهای که با وی داشتم، نقطهنظراتم را مطرح کردهام.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به این مطلب "شنیده شده شما از کنارهگیری از انتخابات ناراحت شدهاید"، اظهار داشت: چنین موضوعی صحت ندارد و بنده آن را تکذیب میکنم.
عارف در همین زمینه ادامه داد: بنده هرکاری که انجام میدهم، وظیفه است و هرکاری هم که مردم انجام دهند، از آن خوشحال میشوم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اصلاحطلبان در دولت آینده نقش خواهند داشت یا خیر، افزود: این مسئله بهعهده آقای روحانی است و ما باید به رئیسجمهور آینده در حل مشکلات کمک کنیم تا بتواند کابینهای مؤثر و قوی داشته باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه پاسخ به همین سؤال گفت: آقای روحانی باید در تشکیل کابینه احساس اختیار کرده و اینطور فکر نکند که میخواهند شخص یا اشخاصی را به وی تحمیل کنند چراکه تشکیل کابینه در حوزه اختیارات رئیسجمهور است لذا همه باید به این اختیار احترام گذاشته تا وی کابینهای منسجم و قوی داشته باشد.
عارف در ادامه سخنانش اصلاحطلبان را سهمخواه ندانست و گفت: هرکسی که بهدنبال سهمخواهی باشد، دیگر اصلاحطلب نیست.