به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فرانسه، «ادوارد اسنودن» مسئول اصلی افشای برنامههای جاسوسی دولت آمریکا در اینترنت، روز دوشنبه اتهام جاسوسی را که علیه وی مطرح شده است رد کرد و وعده داد افشاگریهای تازهای درباره «دسترسی آزاد» سرویسهای امنیتی آمریکا به اطلاعات شخصی شهروندان در شبکه اینترنت انجام میدهد.
اسنودن (29ساله) که قبلاً مشاور فنی آژانس امنیت ملی آمریکا بود، از بیستم ماه می [30 اردیبهشت ماه] در پی افشای برخی برنامههای مخفی دولت آمریکا به هنگکنگ فرار کرده است.
اسنودن که این مطالب را در گفتوگوی مستقیم با کاربران اینترنتی سایت روزنامه انگلیسی «گاردین» اظهار داشت، تأکید کرد، بهخلاف ادعاهای منتشر شده، وی بههیچوجه برای چین جاسوسی نمیکند.
وی با رد اتهامات وارده علیه خود، گفت: «این اتهام، حملهای است که از قبل برایم قابل پیش بینی بود و من پیش از افشاگری، چنین وضعیتی را پیشبینی کرده بودم».
اسنودن تأکید کرد: «اگر من جاسوس چین هستم پس چرا بهطور مستقیم به پکن فرار نکردم؟».
«دیک چنی» معاون پیشین رئیس جمهور آمریکا، در مصاحبهای که روز یکشنبه در شبکه «فاکس نیوز» پخش شد، عنوان کرد، فرار اسنودن به چین تردیدهایی جدی درباره وی ایجاد کرده است.
اسنودن همچنین تأکید کرد: «دولت آمریکا بههیچوجه نمیتواند با زندانی کردن یا کشتن من، این رسوایی را محو کند. حقیقت مسیر خود را یافته است و نمیتوان آن را از حرکت بازداشت».
وی در پاسخ به علت فرارش به هنگکنگ پیش از انتشار اسناد جنجال برانگیز، گفت: «مطمئن بودم که در صورت بازداشت در آمریکا عادلانه محاکمه نمیشوم. دولت آمریکا امکان محاکمه منصفانه مرا در کشورم از بین برد و بلافاصله و علناً مرا به خیانت متهم کرد و مجرم شناخت. خروجم از آمریکا کار بسیار خطرناکی بود؛ زیرا کارکنان آژانس امنیت ملی پیوسته تحت نظر هستند و باید سفرهای خود را سی روز پیش از ترک آمریکا به مقامات مافوق اعلام کنند. بنابراین من باید بدون جلب توجه دیگران به جایی میرفتم که در آنجا قوانین قضاییاش به من اجازه میداد بدون اینکه بازداشت شوم، فعالیت کنم».
اسنودن وعده داد جزئیات بیشتری را از نحوه دسترسی آزاد مسئولان و مأموران آژانس امنیت ملی آمریکا به دادهها و اطلاعات شخصی شهروندان در اینترنت افشا کند.
وی همچنین تأکید کرد، آژانس امنیت ملی آمریکا به اطلاعات شخصی افراد در اینترنت دسترسی دارد.