بخشهای خبری سیما بر خلاف روال معمول و همچنین مصوبه کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بزرگترین همایش انتخاباتی در ایران را که عصر روز گذشته در ورزشگاه شهید حیدرنیا و با حضور دکتر سعید جلیلی برگزار شد سانسور کرد.
به گزارش رجانیوز، بخشهای خبری روز چهارشنبه صداوسیما، از پخش تصاویر همایش باشکوه ورزشگاه شهید حیدرنیا به عنوان بزرگترین همایش انتخاباتی کشور خودداری کردند به نحوی که بخشهای خبری 20 شبکه خبر و 20:30 باکس برنامههای نامزدها را بدون تصاویر این برنامه باشکوه تبلیغاتی پخش کردند.
اما صدا و سیما در حالی از پخش تصاویر بزرگترین برنامه تبلیغاتی دکتر جلیلی در روز چهارشنبه اجتناب کرد که از پخش تصاویر کوچکترین تجمع تبلیغاتی وی در اسلامشهر صرف نظر نکرده و تایم قابل توجهی را به پخش تصاویر این برنامه اختصاص داد.
این در حالی است که مسئولین برگزاری برنامه وزرشگاه شهید حیدرنیا از حضور خبرنگار و تصویربردار 20:30 بر روی جایگاه مخصوص خبرنگاران و ثبت تصاویر این همایش بزرگ خبر داده و اعلام کردند که خبرنگاران رسانه ملی از رسیدن تصاویر این برنامه به بخشهای متختلف خبر داده بودند.
در همین حال برخورد صدا و سیما با برنامه مشابه محمدباقر قالیباف که به صورت همزمان و در یکی از میادین شهر تهران برگزار شد، متفاوت بود به نحوی که تصاویر این برنامه در ابتدای بخش مربوط به قالیباف در هر دو بخش خبری با زمانی مناسب پخش شده و سپس تصاویر تبلیغات روز سه شنبه قالیباف پخش شد.
کادر بسته، عدم چرخش دوربین و پوشش برنامههای کوچک دکتر جلیلی نیز از دیگر مواردی بود که درباره تصاویر تبلیغاتی این نامزد انتخابات اعمال شد.
در همین حال رسانه ملی در سه روز گذشته بر خلاف مصوبه کمیسیون تبلیغات، ترتیب حروف الفبا برای انعکاس برنامههای نامزدها را در خصوص جلیلی رعایت نکرده است.
در حالیکه بر اساس حروف الفبا نام سعید جلیلی در ابتدای لیست نامزدها قرار دارد و طبق مصوبه باید این ترتیب در پوشش برنامههای انتخاباتی کاندیداها در بخشهای خبری رعایت شود، بخشهای خبری مزبور بدون ارائه هیچگونه توضیحی و در حالیکه در خصوص سایر نامزدها ترتیب حروف الفبا را رعایت کردند، پوشش برنامههای دکتر جلیلی را به آخر انتقال دادند.
همچنین زمان انعکاس برنامههای انتخاباتی جلیلی در مقایسه با سای نامزدها از کاهش 30 درصدی برخوردار بود.
بسیاری از پژوهشگران معتقدند که آرای شکل نگرفته در انتخاباتها، در سه، چهار روز آخر به جمع بندی میرسند و نقش صداوسیما نیز در جهت دهی به این آرا بسیار اساسی است. بویژه در دور اخیر انتخابات ریاست جمهوری، درصد آرای شکل نگرفته در روزهای جاری در مقایسه با انتخاباتهای گذشته، بسیار بیشتر است و عملاً تصمیمگیری بخش قابل توجهی از مردم که سرنوشت انتخابات را تعیین میکند، در 72 ساعت نهایی انجام خواهد شد.
بر این اساس، به نظر میرسد فاصله گرفتن صداوسیما از عدالت رسانهای ضمن اینکه یک نقطه منفی در کارنامه این رسانه عمومی محسوب میشود، که موظف است بدور از جهت گیریهای سیاسی و صرفاً بر مبنای اصول برابر رفتار کند، همچنین ممکن است در نتایج آرا نیز تغییرات مهمی داشته باشد که این تغییر به سرنوشت کشور گره میخورد و هر گونه اِعمال رفتار ناعادلانه از سوی یک رسانه عمومی، اجحاف آشکار در حق ملت خواهد بود.