به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در جمع مردم اصفهان اظهار کرد: دولتی به عظمت دولت صفویه که از بخارا تا رودخانه سند وسعت داشته است توسط مردم همین کشور اداره شده است، چراکه حکومت کردن دشوار نیست، حکومت کردن فعل و انفعال اشخاص هم نیست بلکه انعکاس استعداد جامعه است و این در دوران صفوی تا حدودی اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه حکومت با دستور به هیج کجا نمیرسد، افزود: امام(ره) در جنگ ایران و عراق به هیچ انسانی دستور ندادند باید به جنگ بروید بلکه گفتند هرکس میخواهد برود و دستور ندادند و متاسفانه امروز این اجباری یک معضل برای جوانان کشور شده و شبیه به یک دستور است.
غرضی با بیان اینکه "آزادی واقعی، انبساط اجتماعی و رسیدن به یک قاعده درست اجتماعی است"، ادامه داد: آنهایی که دم از آزادی میزنند دنبال آزادیهای کوچک هستند. آنها میخواهند آزادی را به اندازه یک حزب یا گروه سیاسی کوچک کنند. آزادی آن است که همه مردم جامعه را در بر گیرد نه فقط حزب یا گروه خاصی را مدنظر قرار دهد.
وی با بیان اینکه جمهوریت در اجماع شکل میگیرد، بیان کرد: وقتی اسم دسته یا گروهی برای خود درست میکنی یعنی از جمهوریت خارج شدهای در ایران، اسلام و قانون پیامبر هم گفته شده اگر گروهی منفعل عمل کند از جمهوریت خارج است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: در ریاست جمهوری هیچ چیزی نیست و ما در برخی از این مقامهایی که قرار گرفتیم خیری ندیدیم، پس باید خیلی حواسمان را جمع کنیم که برای چه کاری داریم چه هزینههایی میکنیم، نه اینکه هزینه فقط مادی باشد بلکه هزینه میتواند شخصیتی، علمی و اعتقادی باشد. من فکر میکنم باید تخت فولاد را پیش رویمان بگذاریم و ببنیم که چه کسانی جاودان میمانند و چه کسانی به راحتی فراموش میشوند.
غرضی با بیان اینکه "من نسبت به مسائل داخلی و خارجی ایران بسیار دقیق و مسلط هستم"، افزود: من از هماکنون پیشبینی میکنم که مردم در سه تا چهار دوره آینده انتخابات ریاست جمهوری فردی را انتخاب خواهند کرد که با تورم مبارزه کند.
وی به تعویض 330 استاندار در طول سی سال گذشته اشاره و بیان کرد: سالی 10 استاندار عوض کردهایم آیا درد ما را دوا کرد آیا درد استانی دوا شد نه استاندار باید به انتخاب مردم و از دل مردم باشد تا درد آنها را هرچند آرام آرام اما دوا کند.
غرضی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: پس از انقلاب اسلامی ما، در هیچ کشوری دولتی با کودتا سر کار نیامد بلکه همه دولتها با جمهوریت و اجماع مردم برکنار شدند یا روی کار آمدند به همین دلیل است که میگویم ما میتوانیم دنیایی بسازیم بسیار زیباتر از دنیای امروز غربی به شرطی که رابطه صادقانه بین مردم و مسئولانشان وجود داشته باشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین اظهار کرد: این همه در بوق و کرنا میکنند که ما کار کردیم، کار کردیم. تخصیص بودجه به ارگانهای مختلف که کار کردن نیست. کار در کشورها توسط مردم انجام میگیرد. مردم جنگ میکنند و پیروز میشوند و مردم هستند که کار میکنند تا کشورشان پیشرفت کند پس اینقدر در بوق و کرنا نکنیم که کار کردیم.
وی ادامه داد: برای اداره جامعه باید بتوانی قلوب مردم را به دست آوری و هدایت کنی وگرنه دوباره مجبور به گروهبازی میشوی که از جمهوریت دور است در ابتدای انقلاب شعار "برابری برادری حکومت عدل علی" جا افتاد و پس از آن امام(ره) با شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی آن را تکمیل کردند و این از زبان هیچکدام از حزبهایی که در ابتدای انقلاب بر سر کار بودند و تعداشان هم کم نبود بیان نشد.
غرضی با بیان اینکه "من به اندازه درآمد دولت هزینه میکنم و سپس اشتغال و صنایع و تولیدات غبار گرفته را فعال میکنم تا علاوه بر آغاز درآمدها بدهی دولت را هم صاف کنیم"، افزود: دولت اسلامی نمیتواند دست در جیب مردم کند. دولت اگر میخواهد کاری انجام دهد چرا دستش را در جیب مردم میکند چرا میخواهد با جیب فقرا برای کشور کار کند و از همین جا میگویم وقتی در جامعهای فقرا فقیرتر میشوند جامعه متزلزل میشود و همه چیز از اقتصاد تا سیاست به هم میریزد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: هر دولتی دارای یک پشتوانه پولی است و علم اقتصاد میگوید زمانی که درآمد و هزینه دولتت با هم نخواند باید از این پشتوانه استفاده کنی تا جامعه متورم نشود، اما حالا اگر هم نمیتوانی این پشتوانه را داشته باشی حداقل تدبیری باید خرج بدهیم که تورم از روی کالاهای اساسی بر روی کالاهای لوکس مثل خودرو بیافتد نه اینکه درست سبد غذایی و رفاهی خانوار را هدف قرار دهد. در سال 72 شرکت پژو فرانسه به ایران آمد و گفت شما 14 میلیارد دلار بدهید تا ما بزرگترین کارخانه خاورمیانه را احداث کنیم. ما 14 میلیارد دلار دادیم اما چه شد؟ به همین سادگی دولت ما گول خورد.
وی افزود: وزیر فقط باید اعمال قانون کند و خودش نباید اختیارات دیگری داشته باشد چراکه اگر ما به وزیر اختیارات دادیم آنگاه باید منتظر رانتخواری باشیم؛ در حال حاضر یکی از مشکلات بزرگ شهرهای و شهرداریها این است که شورای شهر باید برای مردم تصمیمگیری کند و کار به جایی رسیده که شهردار میآید برای انجام کاری با شورای شهر مذاکره میکند و کار خود را پیش میبرد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بخشی اداره کردن هر چیزی هم بخش و هم جامعه و هم منطقه را نابود میکند تاکید کرد: در بحث همین زایندهرود بای بررسی شود زاگرس باید با توجه به مجموعهی قوایی با فکر و اندیشه حل مساله بین استانهای ذینفع اتفاق بیفتد وگرنه این همان میشود که به هر استانی سفر کردیم جو گرفتمان و به آنها درباره آب قول دادیم. حالا جنگ بین قومیتی راه افتاده و کسی پاسخ نمیدهد که چه شد.
غرضی ادامه داد: دولت از دو کلمه اشتغال و تورم تشکیل شده است. هرگاه در هر دولتی تورم بالا و اشتغال پایین به وجود آمد، خودش باید کنار برود چراکه داشتن دولت باید با حساب و کتاب باشد.
وی خاطرنشان کرد: شما وقتی دولتی با 20 تا 25 میلیون نفر آدم تشکیل میدهی معلوم است که معارض پیدا میکنی و کارت پیش نمیرود. وقتی وزیری به مجلس معرفی میکنی که نصف به علاوه یک رای میآورد، معلوم است نمیتواند کار کند. شما باید دولتی تشکلی دهی که 80 تا 90 درصد مردم قبولت داشته باشند. باید وزیری معرفی کنی که 80 تا 90 درصد رای مجلس را داشته باشد تا با مشکلی مواجه نشوی.