کد خبر: ۱۳۹۸۶۶
زمان انتشار: ۰۷:۰۳     ۲۲ خرداد ۱۳۹۲
ائتلاف پشت پرده خاتمی و شماری از اطرافیان وی با هاشمی‌رفسنجانی و کارگزاران به مذاق طیف‌گسترده‌ای از اصلاح‌طلبان خوش نیامده است.
محمدرضا عارف نامزد این طیف از اصلاح‌طلبان بود که در پی فشارهای گسترده و با وجود آن که روز دوشنبه قسم خورده بود تا آخر در رقابت انتخاباتی می‌ماند، مجبور شد بعدازظهر همان روز با وجود دلخوری اعلام انصراف کند. او اما حاضر به حمایت از حسن روحانی نشد؛ اتفاقی که با اعلام انحلال رسمی ستاد وی و عدم انتقال این ستاد به روحانی به شکل پررنگ‌تری به چشم آمد.
روز گذشته جعفر توفیقی رئیس ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد «با توجه به اعلام انصراف آقای دکتر عارف از نامزدی انتخابات، بدین وسیله پایان کار ستادهای تبلیغاتی ایشان اعلام می‌گردد». سیدحسن رسولی سخنگوی این ستاد نیز در گفت‌وگو با «تسنیم» اعلام کرد عارف به نفع کسی کنار نرفته و پس از انصراف، ستادهایش منحل شده است.
رسولی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه «آقای عارف هم تصمیمی بر این کار ندارند که ستادها را به آقای روحانی اختصاص دهند؟»، تصریح کرد: آقای دکتر عارف برنامه‌ای برای این کار ندارد.
روز گذشته احمد مسجدجامعی، در مصاحبه با مهر خبر داد که شورایی شامل وی، محمدعلی نجفی، جلایی‌پور، محسن رهامی، بیژن نامدار زنگنه، عباس آخوندی، مرتضی مبلغ و هادی خانیکی درباره معرفی روحانی و کنار گذاشتن عارف تصمیم گرفته‌اند.
محسن رهامی از اعضای همین جمع که رئیس ستاد هماهنگی جبهه اصلاحات در انتخابات شوراهاست، در مصاحبه با ایسنا تصریح کرد: اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری نامزد ندارند.
وی با اشاره به کاندیداهای پیشنهادی اولیه اصلاح‌طلبان در صورت نبود آقای هاشمی و خاتمی، گفت: قرار بر این بود که اگر به اجماع نرسیدیم، از آقایان جهانگیری، مهرعلیزاده، شریعتمداری و عارف حمایت شود که از این مجموعه در ابتدا فقط دو نفر ماندند که با رد صلاحیت آقای شریعتمداری فقط یک نفر از کاندیداهای اصلاح‌طلبان در صحنه باقی ماند. وی با بیان این که سابقه محمدرضا عارف را همه می‌دانند، تصریح کرد: اگر دولت اصلاحات در حوزه‌های مختلف موفقیت داشته است، بخش عمده‌ای از آن مربوط به دکتر عارف بوده است.
وی با بیان اینکه ما یک کاندیدای اصلاح‌طلب بیشتر نداشتیم، موضوع فشار روانی بر حامیان عارف را لو داده و افزود: اگر فضا به شکلی شد که ما به مرحله دوم نرسیدیم، مسئولیت آن بر گردن دکتر عارف گذاشته نخواهد شد همان‌طور که در سال 84 مطرح شد که اگر یکی از کاندیداها کنار می‌رفت برنده انتخابات می‌شدیم.
وی همچنین درباره عدم اشاره عارف در متن بیانیه خود به کناره‌گیری به نفع حسن روحانی، گفت: قرار بود که قبل از سخنرانی آقای عارف با او در این زمینه صحبت کنیم تا یک چیز مشخصی اعلام شود، اما موفق به این موضوع نشدیم.
اکبر ترکان قائم‌مقام ستاد روحانی نیز در نشستی خبری با لو دادن این موضوع که روحانی پیشاپیش انتخاب شده بود، به «برخی بی‌احتیاطی‌ها که در روز اول موجب دلخوری شد» اشاره کرد و گفت: یکی از دوستان ستاد ما گفته بود قرار است آقای عارف به نفع آقای روحانی کنار رود که این حرف بدون هیچ مقدمه افکارسنجی و انجام بررسی‌های لازم بود که موجب دلخوری شد در حالی که اطرافیان آقای عارف از رفقای ما هستند و ما از همکارمان خواستیم اگر این حرف را زده است اصلاح کند.
در این میان عباس عبدی در مصاحبه با «فرارو» گفت: «اینکه گمان شود با کناره‌گیری آقای عارف آرای ایشان 100 درصد به سبد آقای روحانی واریز خواهد شد، درست نیست.»
وی با بیان اینکه بدترین حالت ممکن در سال 84 برای اصلاح طلبان روی داد خاطرنشان کرد: «در سال 84 وقتی آقای معین در دور اول رای نیاورد همه آرای وی در دور دوم در سبد آقای هاشمی واریز نشد و شاید 20 درصد آرای وی نیز به سمت آقای هاشمی نرفت؛ در حالی که همه عنوان کردند به آقای هاشمی رای می‌دهند.»
در همین حال سایت اینترنتی خودنویس (وابسته به کاریکاتوریست سابق نشریات اصلاح‌طلب) در تحلیلی خاطرنشان کرد: حسن روحانی اصلاح‌طلب و سابقه نیز در جناح چپ ندارد. اصلاح‌طلبان در وضعیت سختی هستند. از سویی گروه‌هایی نظیر سازمان مجاهدین انقلاب و حزب مشارکت از برخورد مثبت با انتخابات کنار کشیدند و گزینه عدم شرکت را تبلیغ می‌نمایند. در مجمع روحانیون مبارز دو گرایش عدم شرکت و حمایت از روحانی طرفدارانی دارد. اما کارگزاران، حزب مردم‌سالاری، حزب همبستگی و خانه کارگر از روحانی حمایت می‌نمایند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها