کد خبر: ۱۳۸۸۹۹
زمان انتشار: ۲۰:۵۱     ۱۸ خرداد ۱۳۹۲
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به برخی از برنامه‌های خود در حوزه جوانان گفت: هدیه ازدواج را در دولت خود به نحوی تعریف کرده‌ام که زوج‌های جوان در ۱۰ سال اول زندگی خود از نظر اداره خانواده مشکلی نداشته باشند.
به گزارش 598 به نقل از تسنیم، محسن رضایی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه رادیویی پرس‌وجو در رادیو جوان به سوالات مختلف در حوزه جوانان پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوالی درباره تمهیدات و تدابیر دولتش در زمینه ازدواج جوانان و راهکارهای مورد نظر او برای پایین آمدن سن ازدواج در کشور، گفت: جوان‌های زیادی هستند که در مواجهه با من این مسئله را مطرح کردند و من امیدوارم اشتغال جوانان که یکی از مهمترین عوامل عدم ازدواج آنهاست را در دولتم حل کنم و انشاءالله اکثر جوانان کشور در دولت من سر کار روند و درآمد داشته باشند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به مسئله مسکن جوانان نیز اشاره کرد و گفت: مسکن مهر را با اصلاحاتی ادامه می‌دهم و آن را با اولویت زوج‌های جوان در اختیار آنها قرار می دهم.

رضایی به طرح هدیه ازدواج اشاره و تصریح کرد: هدیه ازدواج را در دولت خود به نحوی تعریف کرده‌ام که زوج‌های جوان در ۱۰ سال اول زندگی خود از نظر اداره داخل خانواده مشکلی نداشته باشند.

وی در همین زمینه تصریح کرد: در طرح هدیه ازدواج ۲۳ میلیون تومان پول به کارخانجات تولید لوازم خانگی می‌دهیم و آنها را از حالت رکود به دلیل کمبود نقدینگی خارج می‌سازیم و به جای دریافت پول و سود از آنها می‌خواهیم به همین اندازه لوازم خانگی در اختیار زوج‌های جوان معرفی شده از سوی دولت قرار دهند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: در زمینه ازدواج معتقدیم تنها مشکل جوانان کمبود منابع مالی نیست و باید به آنها مهارت را آموزش دهیم و از طریق گسترش مراکز مشاوره خانواده، جوانان و خانواده‌ها را از نظر مشاوره‌ای حمایت کنند و از آنها به خوبی پشتیبانی و حمایت کنیم.

رضایی افزود: بسته فرهنگی با موضوعات کتاب و سی‌دی در اختیار جوانان قرار می‌دهیم که در آن آثار هنری و دسترسی‌هایی به کتابخانه‌های بزرگ جهان وجود دارد و تلاش می‌کنیم از این طریق ضمن آشنایی آنها با فرهنگ اصیل، زمینه ارتقای فرهنگی را در بین آنها افزایش دهیم. هزینه آن را به صورت ۵۰ درصد با کمک دولت و ۵۰ درصد از طریق خودشان تامین می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه‌های دولتش برای تقویت دانشگاه‌ها و از بین رفتن مشکلات دانشجویان، پاسخ داد: معتقدم رابطه دانشگاه با زندگی در حال حاضر قطع است و آن چیزی که در دانشگاه‌ها به جوانان یاد می‌دهیم، تاثیر مستقیمی در زندگی آنها ندارد، به طوری که کشورهای خارجی بیشتر از خود ما از علم و دانش ایرانی در صنعت‌شان استفاده می‌کنند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه این شکاف‌ها را شناسایی کرده و برای آنها برنامه داریم، گفت: باید تغییراتی در برنامه‌ها دهیم و سبک کارهای مختلفی را در کشور تعریف کنیم که مورد نیاز جامعه و دانشجو باشد.

رضایی پژوهش محوری کردن دانشگاه ها را یکی از برنامه‌‌های خود در زمینه دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: پژوهش‌محوری را در دانشگاه‌ها تقویت می‌کنیم و برای آن در دانشگاه‌ها برنامه داریم.

وی یادآور شد: دانشگاه‌ها باید بیشتر به محلی برای تولید فکر تبدیل شوند و با همراهی فکر و فعالیت هم در دانشگاه‌ها و هم در آموزش و پرورش می‌توانیم از ظرفیت جوانان به خوبی بهره گیریم، زیرا جوان ما امروز باید با تولید فکر اختراع کند. تا تولید فکری نباشد اختراعی صورت نمی‌گیرد. تکیه کردن به محفوظات او را تنها فردی دارای یکسری اطلاعات خاص می‌کند، اما خلاقیت‌ها را از آن می‌گیرد. بنابراین محور توسعه کارآفرینی و محور کارآفرینی خلاقیت است که باید در آموزش و پرورش و دانشگاه بستر آن آماده شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تغییر محتوای درسی را یکی دیگر از برنامه‌های خود در این زمینه دانست و تصریح کرد: با توجه به متون امروز موجود در دروس دانشگاهی مهارت‌ها به دانش‌آموزان و دانشجویان منتقل نمی‌شود و محتوایی که در حال حاضر در این دروس به دانشجویان ارائه می‌شود برطرف‌کننده نیازهای آنها نیست.

رضایی در مورد برنامه‌هایش برای بخش سلامت کشور نیز گفت: ما در مسئله پزشکی پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم، اما مردم ما از نظر سلامت محروم هستند و این در حالی است که ما پزشکان خوبی داریم. اما مردم برخی از مناطق ما از داشتن پزشک محرومند و یا حتی در برخی از استانها با وجود داشتن پزشک، مشکل وجود بیمارستان و مراکز درمانی داریم.

وی با بیان اینکه امکانات در ایران کم نیست، اما عادلانه توزیع نشده است، افزود: باید عدالت درمانی ایجاد کنیم و هزینه‌های درمان را تقویت کرده و در کنار آن بیمه‌ها را در جامعه توسعه دهیم و هزینه‌های درمانی را تا حدود زیادی از دوش خانواده‌ها برداریم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری درباره آینده روابط ایران با سایر کشورها در دولتش نیز گفت: ما ۳۴ سال رابطه با کشورها را تجربه کرده‌ایم و شرط داشتن رابطه مناسب این است که یکطرف ایستادگی داشته باشیم و همچنین از طرف دیگر با کشورها تعامل داشته باشیم. در غیر اینصورت ما نمی‌توانیم کشوری مستقل روی پای خودمان بایستیم و در عرصه بین‌المللی فعال باشیم.

رضایی تاکید کرد: ما با همه کشورهای جهان به جز اسرائیل می‌توانیم کار کنیم و باید موازنه نسبی در سیاست خارجی خود داشته باشیم، زیرا نه می‌توانیم با همه کشورها ارتباط داشته باشیم و نه اینکه ارتباط خود را با همه آنها قطع کنیم. با این نگاه می‌توانیم در ارتباط خود با کشورها هوشمندانه عمل کنیم و اگر با کشوری نیز اختلاف داریم، آن را مدیریت کرده و در راستای منافع ملی حرکت دهیم.

وی به ایجاد اتحادیه جنوب‌غربی کشورهای آسیای غربی به عنوان راهکاری برای نزدیکی به کشورهای همسایه ایران نام برد و خاطرنشان کرد: اگر اتحادیه‌ای را تشکیل دهیم، می‌توانیم از ناامنی‌ها و بی‌ثباتی‌های موجود در منطقه خارج شویم و در مسیر صلح؛ توسعه و پیشرفت حرکت کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در صورتی که از نظر سیاست خارجه پیوندهای منطقی با کشورهای اطرافمان داشته باشیم، می‌توانیم در فضای بین‌المللی در فضایی عزت‌مند حرکت کنیم و منافع خود را حفظ کنیم.

رضایی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه‌هایش در زمینه هنر و انتقاد برخی از هنرمندان در زمینه نادیده گرفته شدن آنها، گفت: سوال من همواره این است که سیاستمداران در هنر و ورزش چه می‌خواهند که وارد این عرصه می‌شوند؟ اولین اقدام من این خواهد بود که سیاست‌مداران و سیاست را از هنر، فرهنگ و ورزش بیرون می‌کشم و هنر را از سیاست‌زدگی رها می کنم.

وی تاکید کرد: هنر و ورزش را اهالی آن باید اداره کنند و در این زمینه شورای عالی راهبردی هنر و فرهنگ ایران را ایجاد می‌کنم و مشکل هنرمندان و اهل فرهنگ و هنر را از طریق شورای راهبردی هدایت و نظارت می‌کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: این گونه نباید باشد که یک فردی که در کنار دولت قرار دارد و به دلیل داشتن پولی آن را بین هنرمندان به صورت گزینشی و سلیقگی قرار دهد. زیرا شأن ملت و هنرمندان ما نیست و بارها دیده شده است که در چنین رویکردی به هنرمندان، هنرمندی که از سر ناچاری پولی را از دولت‌مردی دریافت کرده و سپس نامش در روزنامه‌ها و رسانه‌ها منعکس شده آبروی هنری خود را از دست داده است.

رضایی گفت: هنرمند باید با خیال راحت بتواند آثار هنری فاخر تولید کند و معتقدم اثرگذاری این اثر هنری کمتر از اختراع موشک و سایر دستاوردها نیست و می‌تواند فرهنگ ایران را جهانیان تا سالهای سال ادامه دهد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه‌اش برای انجام طرح‌های امنیت اجتماعی چگونه است، گفت: امنیت برای من مهم است و معتقدم که جان و مال و آبروی انسان‌ها باید همواره حفظ شوند و نباید کاری کنیم که برای بحث‌های امنیت اخلاقی به آبروی کسی ضربه‌ای زنیم. به عنوان مثال اگر در این راستا کاری کنیم که آبروی یک دختر و یا پسر ریخته شود، این روند و رویکرد باعث ناهنجاری‌های بیشتر می‌شود .

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر اینکه نباید ابراز ارادت افراد بی‌حجاب را نیز نسبت به نظام نادیده و دست‌کم بگیریم، تصریح کرد: باید حیا و عفاف را در جامعه جدی بگیریم و آن را تقویت کنیم و در این زمینه همه ابعاد را در نظر بگیریم. در این زمینه حتی باید بداخلاقی‌های سیاسی که در این زمینه وجود دارد کنترل شود. اینکه ما عکس همسر کاندیدای رقیب خود را مقابل ۶۰ میلیون نفر بالا بگیریم و دم از ترویج حجاب بزنیم، درست نیست و باید این بداخلاقی‌ها را از بین برد و اخلاق در جامعه ترویج داد. ما در این زمینه از خودمان شروع می‌کنیم و دولت اخلاق را تشکیل می‌دهیم.

رضایی ادامه داد: باید امر به معروف و نهی از منکر که یک واجب شرعی است را به مردم واگذار کرد و دولت بر آن نظارت عالیه و کلی داشته باشد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مهمترین اولویت فرهنگی خود را چه می‌دانید، گفت: اصلاح رفتار و مناسبات اخلاقی دولتمردان با مردم را مهمترین اولویت خود در حوزه فرهنگ می‌دانم، زیرا دولت یک بدنه بسیار وسیع و گسترده است که مردم با آنها در ارتباطند و رفتارهای آنان را به پای دولت می‌نویسند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تقویت دانشگاه‌ها و ایجاد دهکده کتاب را یکی دیگر از برنامه‌های خود دانست و گفت: ۳ شهر سلامت در ایران ایجاد می‌کنم تا اداره‌کنندگان آن پزشکان هستند و آن را به عنوان یک صنعت توریسمی به عنوان توریسم سلامت مورد توجه قرار می‌دهم و معتقدم از مسیر آن می‌توانیم درآمدهای فراوانی کسب کنیم.

رضایی در پاسخ به آخرین سوال رادیو جوان مبنی بر اینکه در مقابل چه مسائلی خود را پاسخگوی مردم می‌دانید، گفت: بنده چون می‌خواهم دولت اخلاقی تشکیل دهم، حداقل‌ترین امر این است که خود را پاسخگوی مردم بدانم، زیرا در دولت پاسخگو مردم‌سالاری و مشارکت مردم یک روی سکه است و وجود نقد و اعتراض قانونمند روی دیگر آن است که زمینه تقویت آن را ایجاد می‌کنم.

وی تاکید کرد: هفتگی و ماهانه به مردم گزارش ارائه می‌دهم و اگر اشتباه کردیم از مردم عذرخواهی می‌کنم و اگر نتوانستم آن را جبران کنم، استعفا می‌دهم.

وی با اشاره به مخاطبین خود و جوانان گفت: من به شما جوانان می‌گویم خودتان را آماده پیروزی‌های بزرگ کنید و به شما قول می‌دهم سومین حادثه بزرگ ملت ایران که همان ریشه‌کنی فقر و بیکاری است به دست شما جوانان رقم خواهد خورد و بنده خودم را برای این پیروزی‌ها آماده‌ کرده‌ام و اگر خودم را برای آن آماده نکرده‌ بودم، به صحنه نیامده بودم.

رضایی ادامه داد: من در دوران جوانی جمعیت منصورون را به کمک دوستانم تشکیل دادم و در سن ۱۸ سالگی برای انقلاب به زندان رفتم. همین تجربه‌ها باعث شد در سن ۲۷ سالگی فرمانده بزرگترین ارتش منطقه شدم و با آن امکانات کم توانستیم به پیروزی‌هایی دست یابیم. این توانایی را در خودم می‌بینیم که شما را برای آینده آماده کنم و همه این قدرت‌ها و نیروها با استفاده از شما جوانان قابل دستیابی است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها