کد خبر: ۱۳۸۴۲۵
زمان انتشار: ۲۲:۵۸     ۱۵ خرداد ۱۳۹۲
اصلاح طلبان که در انتخابات تا لحظات پایانی ثبت نام کاندیداها کاندیدای مشخصی در انتخابات نداشتند و تمام امیدشان حضور خاتمی یا هاشمی در انتخابات بود با حضور هاشمی در وزارت کشور آنهم در لحظات آخر نفس راحتی کشیدند و از یک بن بست بزرگ نجات یافتند اما شورای نگهبان امید اصلاحات را نا امید کرد و کاندیدای 79 ساله شان را رد صلاحیت کرد و اصلاح طلب ها بعد از طی یک دوره کوتاه مدت امیدواری دوباره به خانه اول بازگشتند و در تصمیم گیری با بحران مواجه شدند.
 
به گزارش  598 به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ برای اصلاح طلب ها بعد از رد صلاحیت هاشمی دو کاندیدا باقی مانده بود که هر کدام را قبل از ثبت نام و در طول مدت تایید صلاحیت به نوعی مورد سرزنش قرار داده بودند و در موردشان از تعابیر چون اصلاح طلب بدلی استفاده می کردند و به طور واضح می گفتند که روحانی و عارف با نافرمانی از اصلاح طلبان در انتخابات ثبت نام کرده اند.
 
اما بعد از رد صلاحیت هاشمی اوضاع متفاوت بود آنها جز همین دو مهره، مهره ای دیگری برای بازی در صفحه شطرنج انتخابات نداشتند و باید این دو سرباز پیاده را با هر ترفندی به خانه آخر برسانند تا بتوانند ژنرال را وارد بازی کنند لذا عده ای از اصلاح طلب ها تصمیم گرفتند که عارف را فدا کنند و از وی عبور کنند تا بتوانند روحانی را به آخرین خانه صفحه شطرنج برسانند.
 
این در حالی است که عارف بار ها و بارها اعلام کرده است که تا آخر در صحنه باقی خواهد ماند و حاضر نیست به نفع هیچ نامزدی از عرصه انتخابات کناره گیری کند در همین رابطه محمد محمدرضایی نماینده اسبق اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی، از رایزنی خود و ستاد مشترک اقوام ایرانی با عارف برای کناره‌گیری وی به نفع روحانی خبر داد و گفت: نقطه مثبت کارنامه آقای روحانی که به عنوان ویژگی برجسته دوران اصلاحات از آن یاد می‌کنیم حاصل کار مشترک ایشان با آقای خاتمی است.
 
این در حالی است که طیف تندروی اصلاح طلب ها نه عارف و نه روحانی را بعنوان اصلاح طلب اصیل قبول ندارند و آنها را اصلاح طلب بدلی می خوانند البته محمد رضا عارف در روز های اخیر سعی کرده است که مواضع تندتری بگیرد تا بتواند دل این گروه از اصلاح طلب ها را بدست بیاورد.
 
روز گذشته محمد علی نجفی فعال اصلاح طلب و عضو شورای شهر تهران که خود را «سخنگوی کارگروه 7 نفره ائتلاف اصلاح‌طلبان» معرفی می‌کرد به خبرنگاران گفت تا شنبه آینده نتیجه مذاکرات این کمیته 7 نفره اعلام می‌شود. در حال حاضر دو جریان تأثیرگذار هستند یکی اصلاح‌طلبان که نمادشان خاتمی است و دیگری جریان معتدل که نماد آن هاشمی است. گزینه اصلی ما هاشمی بود که شورای نگهبان گرفت و کاندیدای مشترک این دو جریان منتفی شد.
 
وی با بیان اینکه «مشاوران خاتمی و تعدادی از بزرگان» در تشکیل گروه 7 نفره نقش داشته‌اند، نظرسنجی و ساز و کارهای دیگر در انتخاب کاندیداهای واحد اصلاح‌طلبان نقش دارد.
 
همزمان «مشاوران خاتمی» در بیانیه‌ای خواستار ائتلاف روحانی و عارف شد اما با ادبیاتی قابل تأمل عملاً گرای روحانی را داده و تلویحاً عارف را حذف کرد. این گروه با ابراز تأسف از رد صلاحیت هاشمی می‌نویسد: ما در این فرصت با رایزنی با همه گروه‌های اجتماعی و احزاب و شخصیت‌های سیاسی و فعالان اصلاح‌طلب و اصول‌گرایی که به برون‌رفت از تنگناهای موجود می‌اندیشند و منافع و مصالح ملی را بر منافع فردی و مصالح گروهی ترجیح می‌دهند می‌کوشیم با معرفی نامزدی واحد، امید و انگیزه عمومی برای حضور در انتخابات را افزایش دهیم
.
اما پیش از این دفتر سید محمد خاتمی در بیانیه ای خبرهای منتسب به برخی اعضاء ستادهای نامزدهای محترم انتخابات را که در برخی از سایت ها و خبرگزاری ها بازتاب یافته را خلاف واقع دانسته و تصریح نموده است سید محمد خاتمی نفیاً یا اثباتاً در مورد هیچ یک از نامزدهای محترم نظری نداده است.
 
صادق زیباکلام که تا پیش از این گفته بود اصلاح طلب ها نباید وقت خود را تلف نکنند و از قالیباف حمایت کنند در یکی از آخرین اظهار نظرهایش گفته است که باید اصلاح طلب ها روی روحانی به اجماع برسند و از او حمایت کنند وگرنه باید جلیلی را به عنوان رئیس جمهور بپذیرند.
 
وی معتقد است که عارف باید با فداکاري به نفع حسن روحاني کنار بکشد البته روحاني هم بايد متعهد شود که در دولت خود از عارف به عنوان معاون اولي استفاده کند در واقع دموکراسي اينگونه پيش مي‌رود زيرا در شرايط فعلي ما نمي توانيم با ايده آل هاي خود دموکراسي را پيش ببريم از اين رو لازم است دو قدم به عقب برداريم تا بتوانيم رو به جلو حرکت کنيم. رهبران اصلاحات بايد غرور را کنار بگذارند و پشت سر حسن روحاني قرار گيرند و از بدنه اجتماعي اين طيف درخواست کنند در شرايط کنوني از اين کانديدا حمايت کنند.
 
هاشمی هم در حالی که سعی می کند خود را نظاره گر نشان دهد ولی با تمام توان از روحانی حمایت می کند و با طیفی از اصلاح طلب ها سناریوی کناره گیری عارف را دنبال می کنند.
این در حالی است که عارف روز گذشته در بازار هم تاکید کرد که تا آخر در صحنه باقی خواهد ماند و کناره گیری نخواهد کرد و به نظر می رسد در این نظر جدی است و ماندن را حق خود می داند.
 
در همین رابطه اولیا نماینده سابق مجلس و حامی عارف وضعیت عارف را بهتر از روحانی می داند و معتقد است که عارف شانس بیشتری از روحانی دارد.
نعمت زاده رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی هم در اظهار نظری در پاسخ به سوالی درباره احتمال قطعی شدن ائتلاف روحانی و عارف، اظهار داشت: تا آن جا که می دانم این بحث به صورت جدی مطرح نشده است، اما خیرخواهان با آنها تماس دارند.
 
نکته مهمی که در فشار اصلاح طلب ها برای ائتلاف دیده می شود تقریبا شبیه همان ترفند سال 88 است که هر دو کاندیدای اصلاح طلب را برای باقی ماندن در صحنه با ترفند های رسانه ای و خبری وادار به موضع گیری های تند نمودند و آنچه نباید اتفاق می افتاد اتفاق افتاد اما این استراتژی اصلاح طلب در سال 92 باعث ایجاد اختلاف بین برخی از آنها شده است و حتی اختلافشان به اپوزیسیون خارج نشین هم سرایت کرده است .
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها