به گزارش خبرگزاری فارس، المانیتور گزارشی را به ترکیب جمعیتی افراد واجد شرایط رای دادن در انتخابات ریاستجمهوری کشورمان اختصاص داده و تصریح کرده است که نقش نسل جوان ایرانی در این انتخابات نقشی بهسزا خواهد بود.
بنابراین گزارش، کارشناسان بر این باورند که ایران شاهد یک مرحله انتقالی در عرصه اقتصادی – اجتماعی در دو دهه گذشته بوده است. در انتخابات 14 ژوئن، 50.5 میلیون نفر واجد شرایط مشارکت هستند و در حالی که تعداد واجدین شرایط افزایش یافته است، ترکیب آنها نیز با توجه به مسائل مردمشناسی و گرایشهای اجتماعی – اقتصادی تغییر کرده است.
المانیتور برای اثبات مدعای خود از آمار اکتبر 2011 استفاده کرده که بر اساس آن 50 درصد از جمعیت ایران بین سنین 18 تا 35 سال قرار دارند. این آمار بدان معناست که کاندیداهایی که بتوانند جذابیت بیشتری برای نسل جوان ایرانی داشته باشند، در نهایت شاهد نتایج بهتری نیز در انتخابات خواهند بود. بنابراین، اتفاقی نیست که برخی از کاندیداها به مسائل خاص نسل جوان نظیر ایجاد اشتغال و آزادیهای فرهنگی پرداختهاند.
همچنین بر اساس گزارش فوق، در حالی که در سال 1976، متوسط تعداد اعضای هر خانواده ایرانی 5 نفر بود، این تعداد اکنون به 3.6 نفر به طور متوسط رسیده است و با کوچک شدن خانواده ایرانی، گرایشهای نوینی در دیدگاههای اقتصادی و اجتماعی خانوادههای ایرانی پدیدار شده است.
از سوی دیگر، جامعه ایران در حال حرکت به سوی یک جامعه شهری است و 70 درصد از جمعیت این کشور شهرنشین هستند. چنین جمعیتی به مسائلی نظیر مدیریت شهری، حمل و نقل درونشهری و محیط زیست اهمیت بیشتری میدهند.