به گزارش 598 به نقل از خبرنگار مهر، محمد غرضی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری که با حضور اهالی رسانه در خبرگزاری مهر برگزار شد در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برنامههای فرهنگی دولت وی در صورت رای آوردن چیست؟ گفت: در تمام عمر فعالیتهای سیاسی اقتصادیام در جمهوری اسلامی ایران به چشم خود دیدهام هرگاه دولتها فرهنگ را به مردم تزریق کردهاند از بین رفتهاند؛ چراکه فرهنگ نتیجه اعمال مردم در زندگیشان است بنابراین خود مردم فرهنگ را میسازند و اگر دولتها خواستند فرهنگ بسازند از بین رفتهاند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: نکته دیگر این است که به آزادی بیان اعتقاد دارم و متعهد میشوم که یک دولت ضدتورم تشکیل دهم و درباره مسائل فرهنگی هم به همین ضد تورم بودن معتقدم. دولت بنده اگر رای بیاورد دولت خدمتگذار نخواهد بود بلکه دولت پاسخگو است.
وی در ادامه به اختلافهای موجود در عرصه فرهنگ و هنر و به ویژه سینما اشاره کرد و گفت: در حوزه فرهنگ و هنر و به ویژه سینما اختلافهای اساسی بین دولت و مردم وجود دارد. مجموعه دولت و برخی از اهالی فرهنگ و هنر در طول سالهای گذشته قصد داشتند افکار و عقاید خود را به مردم تحمیل کنند. اما اگر فرهنگ منتخب مردم باشد دیگر بحثی باقی نمی ماند اما اگر همین فرهنگ تزریقی باشد مسلما با مقاومت روبهرو می شود.
غرضی در پاسخ به این پرسش که کارنامه کاری اش بیشتر رنگ و بوی بررسی اقتصادی دارد آیا به مدیران فرهنگی کابینه خود فکر کردهاید؟ گفت: متاسفانه همینگونه است و مردم مرا چهره فرهنگی نمیشناسند اما چنین نیست. یک روز در دولت هاشمی، محمد خاتمی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه هیات دولت مطرح کرد که که سوبسید برای چاپ روزنامه بدهید که من مخالفت کردم. بعد رفتم یک کبابی و یک بغل روزنامه جمهوری اسلامی جمع کردم و آوردم در هیات دولت به آقای هاشمی گفتم این سوبسید را می خواهید برای چه به محمد خاتمی بدهید که روزنامه چاپ کند تا از کبابی سردرآورد.
وی افزود: چاپ روزنامه یعنی یک ارتباط یک طرفه. حال اینکه شما این سوبسید را به من بدهید تا تلفن به مردم دهم و یک ارتباط و رسانه دو طرفه برقرار کنم. رسانه یک طرفه مانند آب روانی است که به دریا می ریزد. بنابراین اگر می خواهیم کار فرهنگی انجام دهیم باید به سوی برقراری یک ارتباط دو طرفه گام برداریم. اما متاسفانه کار فرهنگی در شرایط حاضر به دعواهای گروهی تبدیل شده است. به این معنا که سینماگر یک فیلمی می سازد بعد عده دیگری با آن مخالف می کنند و در نهایت این دولت است که باید بیاید و میانجیگری کند.
غرضی همچنین تاکید کرد: در هیچ جای دنیا چنین اختلاف هایی وجود ندارد اما متاسفانه در ایران اختلافهایی از این دست منجر به تعطیلی خانه سینما، خانه فرهنگ و ... میشود.
وی افزود: وزیر محترم ارشاد در برنامه زنده تلویزیونی از آمار خرید بیست میلیون تومانی کتاب خبر داد و یا اینکه گفت 430 هزار کتاب منتشر شده است. روزی یک نویسنده معروف پیش من آمد گفت 2500 جلد کتاب چاپ کرده 1000 کتاب به فروش رفته است و 1500 جلد دیگر باقی مانده است و بعد به من پیشنهاد داد که من این کتاب ها را بخرم خوب اگر این فرهنگ است چرا باید چیزی را تولید کنیم که خریدار ندارد من با سیاست دادنِ سوبسید به سینماگر، نویسنده و اهالی هنر برای اینکه کالایی تولید کند که به کار نیاید مخالف هستم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در توضیح آشنایی خود با مسائل فرهنگی گفت: در سال 1367 در مجلس شورای اسلامی میان نمایندگان ایستادم و ماهواره زهره را تصویب کردم و فقط دو نفر رای منفی به این طرح داشتند. من در آن جلسه گفتم که کتاب چاپ نکنید، روزنامه چاپ نکنید و فقط یک ماهواره بگذارید با صد سایت و ببینید که مردم جذب خواهند شد. از همین رو وظیفه دولت این است که کشور را به گونه ای اداره کند تا رضایت عامه جلب شود و نویسندگان، شعرا، فیلمسازان و حتی دولت یک طرف و مردم نیز یک طرف ماجرا هستند.
وی در پایان صحبتهای خود با بیان این مطلب که با خصوصی سازی در حوزه فرهنگ مخالف است، گفت: من با خصوصیسازی به شدت مخالف هستم و عملی قابل قبول است که رضایت مردم در آن باشد بنابراین دولت نباید دست در جیب مردم کند چراکه اگر دست دولت در جیب مردم باشد دیگر فقرا روی پای خود نمی ایستند درنتیجه از فرهنگ و علم و تخصص هیچ چیز باقی نمیماند.