کد خبر: ۱۳۵۶۷۴
زمان انتشار: ۲۰:۵۲     ۰۱ خرداد ۱۳۹۲
با انتشار فهرست نهایی نامزدهای تأیید صلاحیت شده برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران، نقطه تمرکز تقریباً همه رسانه‌های مهم جهانی به سمت این موضوع سوق پیدا کرده است؛ بنابراین، اخبار، تحلیل‌ها و انتشار موضع‌گیری‌های مربوط به نامزدهای تأیید شده و ‌نشده، حجم چشمگیری از مطالب این رسانه را از آن خود کرده است.
با انتشار فهرست نهایی نامزدهای تأیید صلاحیت شده برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران، نقطه تمرکز تقریباً همه رسانه‌های مهم جهانی به سمت این موضوع سوق پیدا کرده است؛ بنابراین، اخبار، تحلیل‌ها و انتشار موضع‌گیری‌های مربوط به نامزدهای تأیید شده و ‌نشده، حجم چشمگیری از مطالب این رسانه را از آن خود کرده است.

به گزارش «تابناک»، مهمترین نکته‌‌ای که در این زمینه مورد توجه مطبوعات بین‌المللی قرار گرفته، رد صلاحیت چهره‌های شاخصی چون اکبر ‌هاشمی رفسنجانی و در مرحله بعد، اسفندیار رحیم مشایی است.

سایت شبکه خبری «بلومبرگ»، از جمله سایت‌ها و مطبوعات پرشماری است که خبر رد صلاحیت ‌هاشمی را در مرکز توجه خود قرار داده است. بلومبرگ می‌نویسد رفسنجانی، «یکی از بنیانگذاران جمهوری اسلامی و رئیس‌جمهور ایران در فاصله سال‌های 1989 تا 1997»، در گرفتن تأیید شورای نگهبان ـ که کار نظارت بر نامزدهای انتخابات را بر عهده دارد‌ ـ ناکام ماند.

این سایت بر این باور است‌ که به جز موضوع رد صلاحیت ‌هاشمی، ترکیب نامزدهایی که تأیید صلاحیت شده‌اند، کاملاً قابل پیش بینی بود. بلومبرگ همچنین‌ مختصر به معرفی نامزدهای تأیید صلاحیت شده در انتخابات پرداخته است.

روزنامه «ایندیپندنت» نیز به همین موضوع، اما از زاویه‌ای دیگر پرداخته و مدعی شده، رد صلاحیت ‌هاشمی، به معنای جلوگیری از رقابت اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری ایران است. این روزنامه، ‌هاشمی را یکی از «اصلاح‌طلب‌ترین» نامزدهای ریاست جمهوری ایران خوانده و نوشته، با رد صلاحیت وی، رقابت انتخاباتی منحصر به «محافظه‌کاران» خواهد بود. این روزنامه مدعی است، رد صلاحیت ‌هاشمی، سبب ناامیدی کسانی شده که امیدوار بودند، انتخابات به اصلاحات لیبرال در کشور منجر شود.

همان گونه که اشاره شد، این خط خبری تقریباً در همه مطبوعات مهم جهانی به نحو‌ مشابهی دیده می‌شود و محور اخبار انتخاباتی آن‌ها را رد صلاحیت ‌هاشمی و مشایی تشکیل می‌دهد. در این میان، به نظر می‌رسد، رد صلاحیت ‌هاشمی بیشتر سبب شگفتی بین‌المللی شده و سبب گردیده در مطالب، تمرکز بیشتری روی وی باشد.

اما برخی ‌دیگر از رسانه‌ها، از جمله «رویترز»، واکنش محمود احمدی نژاد به رد صلاحیت مشایی را مورد توجه قرار داده‌اند. این خبرگزاری به نقل از رسانه‌های ایرانی گزارش می‌دهد که احمدی نژاد اعلام کرده، موضوع رد صلاحیت «دستیار نزدیکش» را از طریق رهبر ایران، آیت‌الله خامنه‌ای پیگیری می‌کند.

رویترز اشاره می‌کند که احمدی نژاد گفته، این موضوع را «تا آخرین لحظه» پیگیری می‌‌کند و امیدوار است که این مسأله حل شود.

اما واکنش دولت آمریکا به نتایج بررسی صلاحیت نامزدها و ادعاهای این کشور در این زمینه، موضوع دیگری است که امروز مورد توجه است. سایت «رادیو اروپای آزاد» می‌نویسد، پس از آنکه مقامات ایرانی، دو نامزد کلیدی را از شرکت در رقابت‌های انتخاباتی ماه آینده کنار گذاشتند، ایالات متحده ‌از ایران انتقاد کرده است.

به نوشته این سایت، «پاتریک ونترل»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خواستار آن شده که مقامات ایرانی به ایرانی‌ها «یک انتخابات آزاد» بدهند و در اظهاراتی مداخله جویانه، ادعا کرده افراد تأیید شده، از سوی ‌مردم ایران پذیرفته نیستند.

سایت «المانیتور» نیز امروز تحلیلی را درباره نامزدهای رد ‌و تأیید شده و نیز بخت هر یک برای جلب نظر بیشتر اصولگرایان و همچنین پیروزی در انتخابات منتشر کرده است. در این مطلب، رد صلاحیت مشایی به منزله پایان دوره فعالیت سیاسی وی و همچنین محمود احمدی نژاد در نظر گرفته شده است. همچنین بیان شده که این اتفاق برای ‌هاشمی، به معنای پایان تمایلاتش برای بازگشت به این پست سیاسی ارشد (ریاست جمهوری) در ایران است.

اما بخش نهایی مطلب المانیتور از همه جالب‌تر است؛ جایی که می‌نویسد: «‌هم‌اکنون سیاست ایران همچون مسابقه سرعتی است که در آن، پراید کم سرعت سعید جلیلی، توانسته مرسدس بنز ‌هاشمی رفسنجانی را پشت سر بگذارد. ایرباس قالیباف هم که شهردار تهران چندین سال با آن پرواز می‌کرده، باید مراقب باشد»!

و سرانجام در میان همه هیاهویی که بر سر رد صلاحیت ‌هاشمی و مشایی به راه افتاده، باید به مطلبی اشاره کرد که خبرگزاری «ترند» از یکی از نامزدهای کمتر شناخته شده فهرست هشت نفره منتشر کرده است. این خبرگزاری درباره محمد غرضی می‌نویسد، وی اعلام کرده پول، تیم و یا سخنگویی ‌‌ندارد؛ تنها دارای تجربه‌ای است که می‌خواهد آن را در اختیار ملت گذارد. وی همچنین گفته، در صورتی که به عنوان رئیس جمهور برگزیده شود، یک دولت ضدتورم تشکیل خواهد داد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها