کد خبر: ۱۳۵۴۰
زمان انتشار: ۱۵:۳۹     ۱۱ خرداد ۱۳۹۰

ویژه نامه اینترنتی بیداری اسلامی: حمایت های مستقیم و غیر مستقیم آل سعود از سرکوب قیام های مردم منطقه از یک سو و هم چنین کمک های این کشور به مخالفان بشار اسد در سوریه طی ماه ها اخیر برای تضعیف جبهه مقاومت در منطقه، از موضوعاتی است که نقش مهمی در روند تحولات خاورمیانه داشته است.

در همین زمینه طی روزهای گذشته نیز رجانیوز در گفتگو با  احمد راسم النفيس از رهبران برجسته شيعيان مصر به این موضوع پرداخته بود و از همدستی های آل سعود و وهابی های مصری در این کشور که سعی در تخریب اماکن زیارتی و به راه انداختن جنگ مذهبی داشتند پرده برداشته بود.

اما در آخرین مورد «بن طلال» يكي از شخصيتهاي متنفذ و شناخته شده كشور عربستان سعودي و بيست وششمين فرد ثروتمند جهان در گفت‌و‌گو با برنامه "جي‌پي‌اس " شبكه سي‌ان‌ان با اجراي فريد زكريا با تاييد كمك‌ها و حمايت‌هاي مالي عربستان از گروه‌هاي وهابي و افراطي در كشور‌هاي منطقه از جمله افغانستان، عراق و مصر، تصريح كرد: برخي‌گروه‌ها در عربستان ديدگاه‌هاي افراطي دارند و از گروه‌هاي تروريستي حمايت مي‌كنند.

به گزارش فارس، شاهزاده "وليد بن طلال بن عبدالعزيز آل سعود " با اشاره به اينكه عربستان بزرگترين ذخاير نفتي جهان را در اختيار دارد، اعلام كرد عربستان از سياست‌ها انرژي خود براي كمك به همپيمانان غربي خوداستفاده مي‌كند.

بن طلال با اشاره به اينكه عربستان نمي‌خواهد كشور‌هاي غربي به دنبال جايگزيني [به جز عربستان] براي تامين‌ نياز‌هاي نفتي خود باشند، تاكيد كرد سياست كشور عربستان براي توليد روزانه بشكه نفت به صورتي است كه بتوانيم قيمت نفت را بين بشكه‌اي 70 تا 80 دلار ثابت نگه داريم تا از اين طريق بتوانيم به كشور‌هاي غربي كمك كنيم.

وي تصريح كرد: اين موضوع به سود عربستان خواهد بود چرا زماني كه قيمت نفت افزايش مي‌يابد، كشور‌ها به دنبال يافتن جايگزيني براي تامين نياز‌هاي نفتي خود تلاش مي‌كنند.

فريد زكريا در ادامه پرسيد: "خاندان سلطنتي عربستان در پي بروز تنش در اين كشور و ديگر كشور‌هاي عربي منطقه، اقدام به پرداخت 40 ميليارد دلار براي كمك به رفاه عمومي و رفع بيكاري كرده‌اند. اين در حالي است كه نگراني‌هايي درباره نبود آزادي بيان و دموكراسي در اين كشور وجود دارد. آيا لزوم تغيير در ساختار سياسي عربستان طي يكي دو سال آينده وجود دارد؟ "

بن ‌طلال با اشاره به مدل دموكراسي و ساختار سياسي در سنگاپور بر لزوم مشاركت مردم در عرصه سياسي تاكيد كرد و گفت: مقامات عربستاني سعي مي‌كنند تا قوانيني را در آينده نزديك تصويب كنند كه به موجب آن شهروندان اين كشور بتوانند در روند‌هاي سياسي تصميم‌گيري كنند.

در حالي كه اخبار منتشر شده حاكي از برپايي تظاهرات متعدد در شهر‌هاي شرقي عربستان در اعتراض به سياست‌هاي ملك عبدالله وجود دارد، اما بن طلال مدعي شد شهروندان عربستاني روابط خوب و نزديكي را با خاندان سلطنتي دارند و به شخص پادشاه عشق مي‌ورزند.

اين شاهزاده عربستاني در ادامه با تاييد كمك‌ها و حمايت‌هاي مالي عربستان از گروه‌هاي وهابي و افراطي در كشور‌هاي منطقه از جمله افغانستان، عراق و مصر، تصريح كرد: برخي‌گروه‌ها در عربستان ديدگاه‌هاي افراطي دارند و از گروه‌هاي تروريستي با عنوان "جهاديون مسلمان " حمايت مي‌كنند.

مجله "عربين بيزنس " در فهرستي كه در مورد ثروتمندترين شخصيت هاي عربستان سعودي منتشر شده است، شاهزاده وليد بن طلال آل سعود را با برخورداري از ثروتي كه ارزش آن حدود 16.3 ميليارد دلار آمريكا برآورد مي شود، به عنوان ثروتمندترين شخصيت اين كشور انتخاب نمود.
شاهزاده وليد با وجود زيان 4.6 درصدي ثروت شخصي خود كه سال گذشته حدود 17.1 ميليارد دلار آمريكا برآورد مي شد، در صدر اين فهرست قرار گرفته است. با وجود اين زيان، شاهزاده وليد بزرگترين سرمايه گذار "سيتي گروپ " بوده و سهم وي در شركت المملكه القابضه كه بالغ بر 95 درصد از سهام اين شركت را تشكيل مي دهد به وي براي غلبه بر ديگر رقباي ثروتمند خود در عربستان سعودي كمك نموده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها