به گزارش 598، پرویز سروری نماینده دوره هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی با حضور در خبرگزاری فارس به سوالهای خبرنگاران در خصوص انتخابات شورای شهر پاسخ داد.
وی با اشاره به اینکه در عرصههای مختلف دارای ظرفیتهای مناسبی برای پیگیری مطالبات مردم داریم، گفت: در عرصههای اجتماعی احساس میشود کاستی و ضعفهایی وجود دارد که این کاستیها مثل بهمن در حال شکل گرفتن است که ظهور و بروز آن میتواند خسارت زیادی برای شهر داشته باشد.
نامزد چهارمین دوره شورای شهر ادامه داد: خلأ پیگیری مسائل اجتماعی هر روز بارزتر میشود.
وی تصریح کرد: برای پیگیری حقوق مختلف مردم در قالب مسائل اجتماعی نیازمند مجموعهای هستیم که بتوانیم مطالبات را از مسئولان پیگیری کنیم.
سروری با اشاره به اینکه در برخی از عرصهها دچار آفت سیاستزدگی شدهایم، گفت: در عرصه اقتصاد و فرهنگ به نوعی دچار این آفتزدگی شدهایم و به دنبال این هستیم که اجازه ندهیم در عرصه اجتماعی دچار این آفتزدگی شویم.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر افزود: هر عرصهای که دچار سیاستزدگی شود به نوعی بستری برای فرافکنی و فرار مسئولان از پاسخگویی ایجاد میکند.
سروری تصریح کرد: امروز برخی مسئولان برای عدم پاسخگویی نسبت به ضعفهایی که در حوزه عملکردشان دارند با کشاندن مسائل مختلف و جناحی و سیاسی کردن موضوعات فضا را از نقد و پاسخگویی خارج میکنند و مشکلات روی هم تلنبار میشود.
وی بیان کرد: عرصه اجتماعی امروز بیسامان است حقوق مردم تضییع میشود متأسفانه زمینه خوبی برای پاسخگویی از طرف مسئولان ایجاد نشده است.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر با بیان اینکه مردم از موضوع اعتیاد در شهر رنج میبرند گفت: ناهنجاریهای اجتماعی، زنان بدسرپرست و بیسرپرست، حملونقل، آلودگی هوا از دیگر مشکلات شهروندان است.
به اعتقاد سروری، مسئولان با توجه به اینکه در فرایند سیاسی خود را مسئول میبینند نتیجه این میشود که موضوعات اجتماعی معلق بماند.
وی در ادامه اضافه کرد: به عنوان مثال آلودگی هوا چند هفته مردم را آزار میدهد و چون مطالبه جدی مسئولان نیست چند جلسه برگزار میکنند و بعد موضوع را به سال آینده موکول میکنند.
سروری تأکید کرد: اگر مجموعههای دلسوز انقلاب این عرصه را به دست نگیرند و عناصر نامحرم و به نوعی معاند نظام وارد این عرصه شوند مشکلاتی برای مردم ایجاد میکنند.
وی تأکید کرد: این عرصه رها شده است و مجموعه خدمتگذاران آبادانی و پیشرفت با این فلسفه شکل گرفته که با چارچوب نظام و مبتنی بر تقویت نظام اقدام کرده و مطالبات اجتماعی را پاسخگو باشند.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر افزود: این مجموعه فعلاً در ایستگاه انتخابات توقف کرده و ظرفیتسازی برای شورا میکنیم؛ البته صرفاً مصرف این مجموعه انتخاباتی نیست.
وی با اشاره به اینکه زنجیرهای از تعامل بین شورا، شهرداری و دولت ایجاد میکنیم، گفت: اتاق فکر ایجاد کرده و از کانالهای مختلف موضوعات را پیگیری میکنیم؛ فلسفه وجود خدمتگذاران مبتنی بر پیگیری حقوق مردم است.
سروری در پاسخ به این پرسش که اختلافنظرهایی بین شورا، شهرداری و دولت وجود دارد و همین امر باعث بروز مشکلاتی برای شهر میشود، گفت: زمانی که سیاستزدگی وارد عرصه اجتماعی شود به ظرفیتسوزی به جای ظرفیتسازی میرسیم.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر افزود: تعامل دولت و شهرداری میتواند معضلات مردم را برطرف کند و این تعاملات نباید به تقابل تبدیل شود چرا که ذائقه مردم را تلخ میکند.
وی افزود: اگر بتوانیم آهنگ غیرسیاسی در عرصه مدیریت شهری را پیش ببریم، میتوانیم برای ارائه خدمات تعامل کنیم و یک شورای غیرسیاسی رقم بزنیم.
سروری یادآور شد: باید یک شورا با نگاه خدمتمدار داشته باشیم و نباید مواضع سیاسی و مطالبات جناحی را در شورا پیگیری کنیم.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر با بیان اینکه با تعامل حداکثری مبتنی بر استقلال شوراها و شهرداری حرکت میکنیم، گفت: شورا و شهرداری نباید دولتی شوند البته نباید ضددولتی هم شوند.
وی با تأکید بر این موضوع که در دوره آینده تلاش میکنیم دولت و شهرداری در تعامل حداکثری باشند گفت: شاهد همافزایی دولت و شهرداری خواهیم بود و آنها را آشتی خواهیم داد.
سروری در خصوص ورود سیاسیون به شورای شهر گفت: حرف ما این نیست که سیاسیون نباید در شورای شهر شرکت کنند چرا که شخصیتهای سیاسی صاحب ظرفیتها و کارآمدی در مدیریت شهری هستند که میتواند برای شهر مؤثر باشد اما نباید نگاه سیاسی در عرصه مدیریت شهری داشته باشند.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر افزود: یعنی افراد سیاسی با نگاه سیاسی در شورا حضور پیدا نکنند و حضور آنها مبتنی بر نگاه اجتماعی و تخصصی باشد.
سروری تأکید کرد: اگر سیاسیون با نگاه سیاسی وارد شورا شود به طور قطع دچار خسارت غیرقابل جبران میشویم مانند مواردی که شورای اول رخ داد.
وی به شورای سوم اشاره کرد و گفت: در شورای سوم با وجود اینکه طیفهای مختلف وجود داشت اما کمترین چالشهای سیاسی را در آن داشتیم و همین موضوع باعث میشود که خسارتهای کمتری به شهر وارد شود.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر بیان کرد: افراد سیاسی میتوانند وارد شورا شوند اما نباید سیاسی عمل کنند.
سروری با بیان اینکه تعداد اعضای شورای شهر در این دوره افزایش یافته است گفت: این موضوع هم تهدید و هم فرصت است.
وی در این باره توضیح داد و گفت: تهدید برای این است که تعداد افراد زیاد است و احتمال شکلگیری فراکسیونهای سیاسی مانند مجلس بالاست و در شورای شهر این امر یک سهم مهلک است.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر ادامه داد: مجلس نهاد سیاسی است اما شورا نباید سیاسی باشد و فراکسیونهای آن باید کاملاً تخصصی با موضوعات شهری باشد، اگر فراکسیونهای سیاسی تشکیل شود این تهدید است.
سروری یادآور شد: افزایش افراد هم فرصت است چرا که امکان پاسخگویی را افزایش میدهد و همچنین فراکسیونها از نظر کمی و کیفی افزایش یافته و امکان تصمیمات کارشناسیتر را افزایش میدهد.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر به بحث نظارت در شورا اشاره کرد و گفت: نظارت دلسوزانه و مبتنی بر رفع معایب است این نظارت باید قاطع و دلسوزانه باشد.
وی بیان کرد: شورای شهر و شهرداری بیشترین سطح ارتباط با مردم را دارند و بیشترین سطح تماس مردم و نظام در شهرداری است و مردم نیازمند حمایت مستمر و گسترده هستند و باید نظارت مستمری بر شهرداریها شود تا مشکلی برای مردم ایجاد نشود.
سروری ادامه داد: افزایش تعداد نمایندگان امکان نظارت و توسعه را بیشتر میکند.
وی در خصوص لیست گفت: لیست واحدی تشکیل میدهیم و تلاش بر این است که به گزینههای مطلوب برسیم و در چند روز آینده لیست نهایی خواهد شد.
نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر در خصوص انتخاب شهرداری توسط شورا گفت: یکی از وظایف اصلی شورا انتخاب شهردار است و طبیعتاً باید مدیری انتخاب شود که شهر را به خوبی آباد کند.