به گزارش
سرویس بین الملل پایگاه 598، همگان به خوبي ميدانيم رسانهها به دليل تاثيرگذاري كه بر افكار عمومي دارند بهترين ابزار تهاجمي جنگ نرم هستند بهخصوص بازیهای رایانهایی به خاطر گستردگی و تنوع برای استحاله فرهنگی ملل شرقی واسلامی از آن بهرهبرداري زيادي نمودهاند.
لبنان يكي ازكشورهايي است كه به سبب اهميت حضور حزب الله از مدتها قبل سيبل استعمارگران درحوزه جنگ سخت و نرم بوده به ويژه درفضاي جنگ نرم، غرب تلاش كرده تا به كمك رسانهها تهاجم زيرپوستي داشته باشد و از اين طريق ذهن و فكر جوانان لبناني را عليه شيعيان آنجا كه در راس آنها مقاومت حزبالله قرار دارد تخريب و بدبين كند. دراين رابطه خبرنگار پایگاه 598 با صلاح فحص رییس دفتر جنبش امل در تهران گفتوگوي كوتاهي داشتهايم تا از نظرات ايشان در مورد فضاي رسانهاي لبنان بيشتر مطلع شويم.
لطفا كمي درباره رسانههاي لبنان و گستره فعاليتشان برايمان نقل كنيد؟لبنان از جمله کشورهایی است که دارای رسانههای متعددی است. دراين كشور تقریبا بیشتر از 5تا6 شبکه فعال وجود دارد که به غیر از تلویزیون دولتی وملی لبنان «تی.وی.لبنان» بقیه در اختیار بخش خصوصی هستند و به صورت طیف موافق يا مخالف حزبالله کار میکنند. همه گروههای رسانهایی لبنان آزادانه قلم میزنند. روزنامههای لبنان درمنطقه خاورمیانه چه به لحاظ تعداد و چه به لحاظ گستردگی فعالیت شهرت دارند. مانند الصحیفه یا الغفار که در خاورمیانه معروفند.
البته شبکههای تلویزیونی به نسبت روزنامهها فعالترهستند. از جمله شبکههای موافق حزبالله میتوان از« ان.بی.ان » نام برد که بیشتراخبار پخش میکند و طرفدارسیاست جنبش امل است یا المنار که دنباله رواهداف حزب الله است. شبکههای دیگری نیز در کشور لبنان فعالیت میکنند. مانند«ال .بی. سی» وابسته به مسیحیان لبنانی،«یو.تی .وی» که مربوط به اهل تسنن و تحت سرپرستی میشل عون است، «المستقبل» زیر نظر صادق حریری و یا «تلویزیون لیمیر» که تبلیغات زیادی برای مسیحیان میکند چون وابسته به همین گروه است . در هرحال هر گروهی بسته به بنیه مالی و قدرت و نفوذي كه دارد، به دليل تاثيرگذاري رسانه درحوزه رسانه ایی آزادانه کار میکند و فعاليت دارد.
با وجود فعاليت رسانههاي وابسته به غرب آيا توانستهاند در جامعه لبنان تاثيرگذاري منفي هم داشته باشند؟خوشبختانه بهرغم تمام مزاحمتهای رسانههای خارجی درلبنان بهخصوص درطی جنگ سی وسه روزه ٰ رسانههای لبنانی که در شرایط بحرانی بهدور ازهمه اختلاف نظرها با هم متحد هستند، لحظه به لحظه حملات واتقاقات جنگ را گزارش میدادند و مردم را در جریان امرمیگذاشتند. مانند حادثه دلخراش قانا که انعکاس خوبی از سوی رسانهها داشت و خشم و نفرت همگان را علیه اسراییل برانگیخت.
آزادي عمل مطبوعات و رسانههاي خارجي در لبنان تابع قانوني يا تبصرهاي نيست؟به دلیل قانون آزادی مطبوعات دراین کشور رسانهها آنقدر آزادند (آزادی به شرط صحت و درستی مطلب) تا بنویسند و بگویند که مردم دیگر تحت تاثیر اخبار و نوشتههای منفی خارجی نمیشوند به طور کلی خود این رسانه های مخالف درلبنان هستند که به خاطر وابستگی به بیرون یعنی اسراییل یا آمریکا بیشتراطلاعات و وقایع کشور را تحریف میکنند. و البته این مساله چندان عجیبی نیست؛ چراکه بسیاری از این رسانهها که درلبنان قرار دارند مستقیما تحت حمایت مالی و فکری کشورهای خارجی هستند برای مثال: حزب ترقیخواه سوسیال که از مخالفان حزبالله است واز بیرون تغذیه میشود تا نیروی مقاومت را منزوی نماید.
يكي از انواع رسانههاي رايج در كشور لبنان بازيهاي رايانهاي است اين بازيها عمدتا چه منشايي دارند و چه هدفي را دنبال ميكنند؟ سازندگان بازیهای رایانهایی بیشتر آمریکاییها و اسراييليها هستند. آنها بازیهای جنگی و خشنی را علیه مقاومت حزبالله به عنوان گروهی تروریست وارد بازار میکنند، تا در نزد افکارعمومی به خصوص كاربران نوجوان وجوان لبناني چهره واقعی این حزب اسلامي مخفی بماند آنها به صورت غيرمستقيم توسط اين رسانه رايج عليه حزبالله عمل ميكنند.
حزبالله آيا تاكتيك مقابله به مثلي داشته است؟ بله. در مقابل این نوع حرکت نیروی مقاومت حزب الله نیز دست به مقابله به مثل زده و بازیهایی را علیه آنها ساخته و وارد بازار کرده است كه خوشبختانه با استقبال خوبي هم روبرو بوده است. مهندسان و کارشناسان لبنانی برای مقابله با این نبرد رسانهایی وفرهنگی با حداقل ابزار وامکانات نرم افزاری اقدام به ساخت بازیهای رایانهایی کردهاند، که درآن کاربران با به انجام رساندن عملیات ویژهایی ازسوی حزبالله لبنان ورزمندگان فلسطینی، مهاجمان صهیونیستی را از پای درمیآورند و آنان را از بیتالمقدس بیرون میکنند. اسراییلیها که خود دارای انواع مختلف وپیشرفته رسانههای تصویری ومخصوصا بازیهای رایانهای هستند و به کمک آمریکا بازار آن را دردست گرفتهاند ، بهشدت نگران فعالیتها حزبالله لبنان دراین رسانه همه گیر شدهاند.
باتشكر از شما كه فرصتي براي گفتوگو داديدمن هم از شما سپاسگذارم
مصاحبه از معصومه طاهری