به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، این پیشنویس مقامهای سوریه را محکوم کرده و ائتلاف ملی مخالفان سوری را به عنوان عضوی در گذار سیاسی بالقوه سوریه میپذیرد.
روسیه که از متحدان نزدیک دولت بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه است، با این پیشنویس که از سوی قطر و سایر کشورهای عربی مطرح شده است، شدیدا مخالفت کرده است.
برخی از دیپلماتهای غربی عنوان کردهاند که احتمال کمی وجود دارد که این پیشنویس آراء لازم را در میان 193 کشور عضو سازمان ملل کسب کند.
یکی از دیپلماتهای ارشد غربی با اشاره به قطعنامه اوت 2012 علیه سوریه، عنوان داشت: اطمینان دارم که کشورهای بسیاری به قطعنامه پیشین رای مثبت دادند چرا که باور داشتند که از طرف پیروز حمایت میکنند، اما ما هماکنون با تندروها و عوامل تروریست در سوریه مواجه هستیم که بسیار انگشتنما هستند.
رایگیری امروز مجمع عمومی سازمان ملل در شرایطی انجام میشود که واشنگتن و دولتهای اروپایی در حال بررسی فواید و مضرات تسلیح شورشیان سوری هستند.
یکی دیگر از دیپلماتهای ارشد سازمان ملل عنوان داشت که پیشنویس این قطعنامه بسیار قدرتمندتر از قطعنامه پیشین است.
دولت روسیه همچنین هشدار داده است که این پیشنویس احتمالا آمادهسازیها برای برگزاری کنفرانس بینالمللی صلح سوریه را با مانع مواجه میکند.
طبق این پیشنویس، از ائتلاف ملی مخالفان سوریه به عنوان "نماینده موثری که در گذار سیاسی لازم است" یاد شده است و برخی از کشورها ابراز نگرانی کردهاند که پیشنویس این قطعنامه میتواند به عنوان به رسمیت شناختن رسمی این ائتلاف از سوی سازمان ملل به عنوان نماینده مردم سوریه در نظر گرفته شود.