پایگاه 598 - حاشیه رویهای حاکم بر خواص جبهه خودی و تشریفاتی برخورد کردن آنان با شعار سال نود نشانه این است که اکثر خواص به عمق استراتژی رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامگذاری امسال پی نبرده اند.
این در صورتی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی از هنگامی که سنت نیکوی نامگذاری سال ها را پایه گذاشته اند همه از مبنایی حکیمانه و ضرورتی اجتماعی حکایت داشته است و به عبارت دیگر در این نامگذاری مهمترین نیاز کشور و نظام مد نظرایشان بوده است .
معظم له در ابتدای امسال به نشانه جدی بودن عزم نظام برای « جهاد اقتصادی » به منطقه عسلویه که در سال های اخیر به عنوان صحنه کارزار جمهوری اسلامی با تهاجم اقتصادی دشمن و تحریم های آنان شناخته می شود رفته و به صراحت منظور خود از این نامگذاری را بیان فرمودند ولی متأسفانه در جنجال های سیاسی این مهم مغفول ماند ، ایشان فرمودند :
« من امسال را «سال جهاد اقتصادى» اعلام كردهام. اين معنايش اين است كه ملت ايران در اين برههى از زمان، جهادش به طور عمده در عرصهى اقتصاد است... جهاد اقتصادى، صرفاً تلاش اقتصادى نيست. جهاد يك بارِ معنائى ويژهاى دارد. هر تلاشى را نميشود گفت جهاد. در جهاد، حضور و روياروئى با دشمن، مفروض است. انسان يك تلاشى ميكند، دشمنى در مقابل او نيست؛ اين جهاد نيست. اما يك وقت شما ميخواهيد يك تلاشى را انجام دهيد، كه بخصوص يك دشمنى سينه به سينهى شما ايستاده است؛ اين ميشود جهاد. ممكن است يك وقت اين جهاد به شكل قتال باشد، ممكن است جهاد مالى باشد، ممكن است جهاد علمى باشد، ممكن است جهاد فنى باشد؛ همهى اينها جهاد است؛ انواع و اقسام جهاد و مبارزه است. اگر بخواهيم در ادبياتِ امروز ما براى «جهاد» معادلى پيدا كنيم، ميشود «مبارزه». جهاد اقتصادى، يعنى مبارزهى اقتصادى. »
(عسلویه 8/1/90)
همانطور که آشکار است ایشان جهاد ملت ایران را که در برهه هایی نظامی و سیاسی و علمی و فرهنگی بوده است را در این برهه بیشتراقتصادی دانسته اند شاید توسعه زده هایی که هنوز در فضای مسموم توسعه تکنوکرات های لیبرال منش دولت کارگزاران و مدعی اصلاحات تنفس می کنند این شعار را در راستای تجمیع ثروت و تکاثر عصر مدرن تفسیر کنند ولی ایشان با مزین کردن این رویکرد اقتصادی به واژه مقدس « جهاد » آنرا جهتدار کرده و از توسعه غربی متمایز دانسته اندو آنرا با ایجاد حس رویارویی با دشمنی که سینه به سینه ی ما در عرصه اقتصادی پیش می آید منظور خود را از این نامگذاری توضیح داده اند.
اولین نکته ای که از واژه جهاد به ذهن خطور می کند وجود جهت ونیت خدایی در تلاشی است که در کارزار با دشمنان انجام می شود.
آیا دشمنی که ایشان ذکر کرده اند صرفاً برای تهییج نیروی انسانی و عوامل اقتصادی کشور برای ایجاد انگیزش بیشتر است ویا گواه از واقعیتی است که در این برهه ومشخصاً امسال چالش اصلی کشور خواهد بود؟!
روبرتو توسکانو، سفیر سابق ایتالیا در ایران، در همایش بررسی راه های پیشبرد مبارزات علیه جمهوری اسلامی، از سران فتنه خواست تا برای فریب مردم به جای خواست های سیاسی بر خواست های اقتصادی تاکید داشته باشند. (جام نیوز فروردین 90 ) محمد خاتمی از سران اصلی فتنه 88 نیز بلافاصله با درک این پیام در سفر اخیر خود به یزد از مهم بودن « جهاد اقتصادی » (!!!) و خراب بودن اوضاع اقتصادی کشور وتلاش همه جانبه در این زمینه گفت.
بروز اختلالاتی در بازار سکه و ارز و سرایت این حباب های قیمتی به بازارهای دیگر و تأثیر این نوسانات قیمتی به خصوص نوسان ارز در بخش تولید وافزایش قیمت تمام شده کالا و عقب افتادن صنعت ما از بازار رقابتی منطقه همه گواه جدی بودن این مبارزه اقتصادی است .
هماهنگ نبودن نظام بانکی کشور که به گفته رئیس بانک مرکزی حتَی موافق کاهش نرخ سود بانک ها در بسته سیاستی سال نود نیستند ( خبر آنلاین / اردیبهشت 90 ) تأثیر این نافرمانی ها را در حباب سازی اخیر نرخ ارز بدنبال عدم تزریق دلار وارز به اندازه تقاضای بازار مشاهده می کنیم که تمام این تحرکات مشکوک ما را به یاد ماههای آخر جنگ و التهابات ساختگی بازار ارز و طلا برای القای نابسامانی اقتصادی می اندازد که منجر به نوشیدن جام زهر شد.
ایجاد موج روانی افزایش قیمت ها با وجود موفقیت دولت در مرحله اول هدفمندی یارنه ها وکنترل بازار از دیگر موارد است . مثلاً با افزایش دوبرابری قیمت شتر که کمترین مصرف را در کشور دارد و بنابر کم هزینه بودن پرورش اقتضایی برای گران شدن ندارد مقارن با قیمتگذاری دیه از طرف قوه قضاییه ، و دوبرابر شدن دیه بدون اینکه مسئولان قوه قضاییه نسبت به این افزایش قیمت ناگهانی مشکوک شوند و به تبع آن افزایش نرخ بیمه گذاری شخص ثالث و ایجاد التهاب در بین خودرودارهای کشور و تأثیر مستقیم آن در نرخ حمل ونقل و هزینه های خدماتی از مواردی است که آنرا نمی توان عادی تلقی کرد ، و دستگاههای قضایی و امنیتی باید مراقب آن نیز باشند.
وزارت اطلاعات از انهدام شبکه ی جاسوسی سیا در کشور خبر داد که مهمترین اقدامات جاسوسی آنان جمع آوری اطلاعات زیرساخت های اقتصادی کشور چون خطوط نفت وگاز وبرق بوده است که این موید این است که در این صحنه کارزار اقتصادی دشمنان به دنبال انجام عملیات تروریستی اقتصادی نیز بوده اند چنانچه در مواردی معدود نیز دست به انهدام های اینچنینی نیز زده اند.
با توجه به این موارد و حاشیه سازی های موجود که نخبگان و مسئولان را از جهاد اصلی کشور غافل ساخته است اهمیت پی بردن به حساسیت موضوع و جدی بودن صحنه مبارزه اقتصادی نیز روشن تر می شود.
تشابه رویدادهای سیاسی و جنجال سازی های امروز و اتفاقات اقتصادی مشکوکی که روی می دهد و بی توجهی غالب خواص به منظور رهبر معظم انقلاب اسلامی از نامگذاری امسال بسیار با شرایط سال های پایانی جنگ شباهت دارد.
آنروز فریاد امام امت : « مسئله اصلی جنگ است . » بودو اولویت اساسی را ایشان این مهم حکم کرده بودند ولی برخی به بهانه دفاع از ولایت و برخی دیگر به بهانه مصلحت دعوای « یت و یون » و دروغ « چپ وراست » را آغاز وشعله ور کردند در آستانه انتخابات مجلس سوم در سال 66 انشعاب «مجمع روحانیون » به عنوان اولین وعمیق ترین انشعاب پس از حاکمیت حزب الله شکل گرفت . این طرف ، طرف مقابل را به دشمنی با ولایت متهم و دشمن اصلی را نودونه نفر که برخلاف تصوری که از نظر امام بود به « موسوی » رای اعتماد ندادند ، می دانستند و«عبدالله نوری » به عنوان نماینده امام در سپاه با انتشار فهرست نام ایشان و پخش آن در جبهه ها آنان را از صدام خطرناکتر تلقی کردند و کسانی که احکام ولایت را « مولوی ، ارشادی » کرده بودند را نه تنها خارج از ولایت بلکه نامسلمان و دارای « اسلام آمریکایی » می دانستند وآن طرف نیز با محوریت روزنامه وقت « رسالت » و سردبیری « احمد توکلی » بر این التهاب می افزودند و جهاد آنروز را از یادها بردند هرچند امام راحل به هر دو طرف و نشریات مذکور صریحاً تذکر می دادند ولی گویا دفاع از ولایت از خود ولایت مهمتر شده بود تا اینکه با یورش مجدد بعثیون فاو و شلمچه و ... را که شهادت های بسیاری هزینه آزادی آنجا بود را از دست دادیم و در غربت ولایت فقیه و بسیجیان مظلوم و گمنام وی که در کوشک و شرهانی و تنگه مرصاد تک دشمن را دفع می کردند همه خواص مدعی ولایتمداری نشستند و شاهد نوشیدن جام زهر توسط قدرتمندترین رهبر جهان شدند وبا اعلام پذیرش قطعنامه توسط آقای رفسنجانی که امام راحل از آن « نوشیدن جام زهر » تعبیر کردند ، تا مدتی تمام دعوا ها تمام شد و یکسال سکوت امام تا رحلتش خود گواه ناخرسندی وی از آن شرایط بود.
حال نیز بنابر شواهدی که گذشت وبنابر تأکید اماممان جهاد امروز مبارزه با دشمنان در صحنه اقتصادی است و مردم به سهم خود وخواص نیز به اندازه نفوذ خود و دولت و مجلس و قوه قضاییه بنابر تکلیف خود باید مترصد دشمن در این زمینه باشند وبا فراگیر کردن سیاست های ترویجی در افزایش بهره وری بخش تولید را اماده رقابت جدی در بازرهای جهانی کرده واز سوی دیگر نهضت خدمترسانی به مردم را که در دولت نهم ودهم سرعت گرفته را تسریع کنند و به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه داشته باشند که فرمودند : « مردم نيازهائى دارند. كمك به رفع اين نيازها، جزو جهاد اقتصادى است. » ( عسلویه 8/1/90 ) بی دقتی به این مسئله به توهم کم کردن نفوذ رئیس جمهور اصل نظام را می تواند تهدید کند ومشغول شدن به حواشی یعنی تکرارهمان غفلتی که منجر به غلبه دشمن در مقطعی و خرج آبروی ولایت برای آن می باشد و نکته مهم دیگری که در اشاره رهبری معظم انقلاب اسلامی در نامگذاری امسال به چشم می خورد ترسیم مبارزه تن به تن وسینه به سینه ما با دشمنان در این میدان است . بنابراین دیدگاه همانگونه که دشمنان بدون هیچ ملاحظه ای به دنبال ضربه زدن به اقتصاد ما هستند باید دستگاه دیپلماسی و اطلاعاتی کشور نیز در شرایطی که دشمنان با بحران اقتصادی مواجه هستند و در این میدان بسیار ضربه پذیر و شکننده هستند زمینه های عملیات اقتصادی تلافی جویانه را آماده کنندتاعرصه بر آنان تنگترشود و این با اراده و قدرت نظام اسلامیمان شدنی است به شرطی که به خود آییم و غفلت نکنیم .