فرزاد بابایی در گفت وگو با (ایسنا) ، توت فرنگی را به عنوان منبع سرشار
ویتامین «ث» معرفی کرد و افزود: این میوه حاوی فیبرهای محلول در آب فراوان
است که باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون میشود.
به گفته این کارشناس تغذیه، پتاسیم فراوانی در توت فرنگی وجود دارد که در
کنترل فشار خون موثر است و مایعات خون را نیز تنظیم میکند.
بابایی اظهار داشت: قندهای توت فرنگی شامل فروکتوز و گلوکز هستند که چون میزان گلوکز آن کمتر است برای افراد دیابتی منع مصرف ندارد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به مقادیر بالای اگزالات در توت فرنگی،
خاطرنشان کرد: افرادی که سنگ کلیه اگزالاتی دارند بهتر است کمتر از توت
فرنگی استفاده کنند.
وی یادآور شد: ممکن است توت فرنگی برای برخی افراد آلرژی زا باشد و باعث
ایجاد کهیر و عوارض پوستی خصوصا در ناحیه اطراف دهان شود و چنانچه این مشکل
با دارو مرتفع نشود مصرف این میوه به افراد دارای حساسیت توصیه نمی شود.
به گفته این کارشناس تغذیه، به دلیل آلرژی زا بودن توت فرنگی استفاده آن برای کودکان زیر یک سال نیز مناسب نیست.
بابایی تصریح کرد: توت فرنگی از جمله خوش خوراک ترین میوه هاست که با
ذائقه اکثر افراد هماهنگی دارد و از آن در تهیه انواع شربتها و مربا هم
استفاده میشود.
وی با اشاره به رشد توت فرنگی به صورت بوتهای، ادامه داد: به دلیل تماس
این میوه با خاک احتمال آلوده شدن آن به انواع انگل از جمله فاسیولا
هپایتیکا که انگل مشترک انسان و دام است، وجود دارد.
این کارشناس تغذیه معتقد است: توت فرنگی محل تجمع اکثر میکروبها در این
میوه است و توصیه میشود قبل از مصرف برگ توت فرنگی کاملا جدا شده و خود آن
مدتی در آب قرار گیرد تا لارو انگلهای احتمالی موجود در آن خارج شود.