کد خبر: ۱۲۷۹۲۶
زمان انتشار: ۱۳:۴۳     ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۲

جام خانواده:

بهتر است قبل از خرید آجیل با انواع آجيل و مواد به کار رفته در فرآوری‌شان آشنا شوید تا علاوه بر یک پذیرایی خوب، سلامت خود و خانواده‌تان را نیز تضمین کنید. برخی آجیل‌ها ظاهر بسیار جذاب و براقی دارند و برخی دیگر وارداتی هستند و تحت عنوان هندی، تایلندی و... به فروش می‌رسند. برخی نیز با عنوان خام و بوداده پشت ویترین به نمایش گذاشته می‌شوند اما از بین آنها کدام انتخاب بهتری است؟

 

یک ظرف کوچک آجیل معادل دو بشقاب برنج!

آجیل از نظر رده‌بندی هرم غذایی در گروه گوشت و جانشین‌های آن قرار می‌گیرد. این خوراکی به عنوان یک میان‌وعده مفید بخشی از نیاز بدن به کالری و همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی را تامین می‌كند. سدیم، پتاسیم، کلسیم و برخی ویتامین‌ها از جمله ویتامین E جزء  ریزمغذی‌هایی هستند که در ترکیب آجیل موجود است. نکته مهم در مورد مغزها نوع و میزان چربی آنهاست که همانند یک شمشیر دو دم عمل می‌کند. مصرف این چربی‌ها از یک سو موجب برقراری تعادل مثبت بین چربی‌های خون به نفع چربی‌های مفید مي‌شود و می‌تواند در برابر بیماری‌های قلبی- عروقی و سکته‌های مغزی و قلبی اثر پیشگیری‌کننده داشته باشد. اما از سوی دیگر مسئله بالا بودن کالری این دسته از خوراکی‌ها بوده كه مصرف بیش از حد این مواد منجر به اضافه وزن می شود. به طور متوسط یک ظرف کوچک آجیل حاوی حدود 600 کیلوکالری انرژی معادل دو بشقاب برنج است. توصیه می‌شود هنگام مصرف آجیل حد تعادل را رعايت کرده و در کنار مصرف آن از مصرف سایر خوردنی‌های همیشگی خود بکاهید.

آجیل بوداده برای مبتلایان به فشارخون  مضر است!

تفاوتی که بین آجیل بوداده و آجیل خام وجود دارد نمک به کار رفته در آجیل بوداده است. وقتی اجزای آجیل با نمک تفت داده می‌شود طعم دیگری پیدا می‌کند و برخی‌ها این طعم را بیشتر دوست دارند غافل از اینکه اضافه شدن نمک می‌تواند مصرف ما را محدود کند. به این مفهوم که بدن ما در طول روز به میزان محدودی نمک احتیاج دارد و خوردن نمک بیش از آن مقدار می‌تواند به سلامتی لطمه بزند و زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی - عروقی و فشارخون شود. به همین دلیل توصیه می‌شود از آجیل خام استفاده کنید و در صورت امكان از خوردن آجیل بوداده پرهیز کنید. آجیل جزو گروه خشکبارهاست و میوه تازه نیست. به مرور زمان که این میوه خشک می‌شود مقداری از خواصش را نسبت به میوه تازه از دست می‌دهد. بنابراین حرارت دادن آن در فرآیند بودادن نیز باعث می‌شود دوباره مقداري از خواصش کم شود.

بیش از يك يا 2 مشت آجیل در روز نخورید

آجیل یک میان وعده بسیار خوب محسوب می‌شود اما مشکل اینجاست که خوردن آن حد ندارد و وقتی جلوی افراد گذاشته می‌شود در خوردنش زیاده‌روی می‌کنند. ما باید مصرف آجیل را به شکل محدودی در برنامه غذایی‌مان داشته باشیم. صرفنظر از بوداده یا خام بودن آجیل مصرف بیش از حد آن به لحاظ کالری بالایی که دارد می‌تواند منجر به اضافه‌وزن و چاقی شود. کسانی که دچار بیماری‌های قلبی - عروقی یا فشار خون هستند اکیدا توصیه می‌شود از مصرف آجیل شور پرهیز کنند و در این مورد حتما با پزشک خانواده خود مشورت کنند. اینکه ما بخواهیم حد و میزانی را تعیین کنیم و به همه توصیه کنیم که در این حد و میزان آجیل شور بخورید رویه غلطی است زيرا این میزان می‌تواند با توجه به شرایط بدنی افراد متفاوت باشد اما مي‌توان گفت حداکثر روزی به اندازه يك يا 2 مشت بسته آجیل مصرف کنند.

براق‌ها سلامت را به خطر می اندازند!

گاهی اوقات تولیدکنندگان برای جذاب‌تر نشان دادن ظاهر آجیل از رنگ‌ها و مواد براق‌کننده استفاده می کنند. اغلب اینها خوراکی‌های غیرمجازی هستند که فقط برای جلب مشتری‌های بیشتر استفاده مي‌شوند. البته جز آجیل در محصولات دیگر نیز این براق‌کننده‌ها و رنگ‌ها به کار می‌روند. این مواد اثر تجمعی دارد یعنی به تدریج که مصرف می‌شوند در بدن روی هم انباشته می‌شود و این می‌تواند در درازمدت مشکلاتی را برای سلامت فرد ایجاد کند. حتی برخی از این براق‌کننده‌ها می‌توانند به کبد صدمه بزند یا برخی از آنها حتی می‌تواند سرطان‌زا باشد. در مورد پسته‌ها و تخمه‌های لب خندان که در فرآیند تولیدشان در آب گرم قرار داده می‌شوند نیز اگر این کار به صورت بهداشتی انجام شود، از آب پاکیزه استفاده شود و تولیدکنندگان بهداشت فردی‌شان را رعایت کنند، مشکلی از لحاظ آلودگی و سلامت ایجاد نخواهند کرد.

آجیل‌های قدیمی سرطان‌زا هستند؟

آجیل بستر مناسبی برای رشد میکرو ارگانیسم‌های بیماری‌زا به خصوص قارچ‌هـاسـت.بنــابراین آجیل را باید حتی‌الامکان هرچه تازه‌تر مصرف کنیم. هرچقدر آجیل تازه‌تر باشد میزان آلودگی‌اش با قارچ‌ها کمتر است به ویژه قارچ مولد «آفلاتوکسین» که به شدت بیماری‌زاست و می‌تواند زمینه‌ساز بروز بدخیمی‌ها شود. از رنگ و طعم آجیل نیز می‌توان به تازگی آن پی برد. قرار دادن آجیل‌ها در کنار خیابان و دست زدن افراد مختلف به آنها می‌تواند باعث شود میکروب‌هایی که روی پوست بدن افراد است به آجیل منتقل شود. البته این امر فقط درمورد دستفروش‌ها صادق نیست. حتی در بسیاری از مغازه‌ها هم این مساله وجود دارد. ما باید سعی کنیم آجیل را از مراکز معتبر تهیه کنیم زیرا این آلودگی‌ها هم می‌تواند در کوتاه‌مدت سلامتی افراد را تهدید کند و هم در دراز مدت اثر تجمعی و انباشتگی و بیماری‌زا داشته باشد. وقتی نگهداری آجیل طولانی‌تر می‌شود امکان رشد قارچ‌ها در آن افزایش پیدا می‌کند. به همین دليل است که آجیل‌های وارداتی انتخاب مناسبی محسوب نمی‌شوند زیرا از زمان تولید تا رسیدن به دست مشتری فرآیند طولانی‌تری را طی می‌کنند و به همين علت احتمال رشد میکروب‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها را بیشتر است. از طرف دیگر اغلب آجیل‌های وارداتی نمک بسیار بالایی دارند و شامل همان گروه آجیل‌های بوداده می‌شوند. بنابراین باید مصرف آنها را محدود کنید.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها