مدیرگروه دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: زمان موثرجویدن آدامس ۲۰ دقیقه است و افراد باید ازجویدن زیاد آدامس خودداری کند.
به نقل از ایسنا، دکتر سیدخالد موسوی فرد افزود: جویدن بیش از ۲۰ دقیقه آدامس ممکن است موجب اختلال در مفصل گیجگاهی فکی، حساسیت و گرفتگی عضلات فک، سایش دندانها شود.
وی اظهار کرد: آدامس به صورت مکانیکی در کاهش پلاک دندانی موثر است، آدامس بدون قند تاثیرات مثبت فراوانی در حفظ سلامت دندانها دارد، بدین معنی که در هنگام جویدن میزان ترشحات بزاقی را بالا برده و اسیدهای تشکیل شده از پلاکهای دندانی را شسته و از بروز پوسیدگی دندانها جلوگیری میکند.
مدیر گروه بیماری دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: بنا بر شواهد بالینی نه تنها آدامس بدون قند عامل پوسیدگی دندانها نیست، بلکه استفاده از آن پس از هر وعده غذایی و استفاده از شکلات و بیسکویت، اسید ایجاد شده را کاهش میدهد.
موسوی فرد عنوان کرد: آب دهان یکی از مهمترین ابزارهای دفاعی طبیعی دهان به شمار میرود. این مایع اسیدهای ایجاد شده را خنثی و مراحل بازسازی و محکم شدن مینای دندان را تسریع میکند.
وی در پایان یادآورشد: در هنگام خشکی دهان اسید تولید شده از تخمیر باکتریها میتوانند باعث بروز پوسیدگیهای وسیعی در دهان شوند. مصرف آدامس برای سالمندانی که دچار خشکی دهان هستند، میتواند روش موثری در تحریک غدد بزاقی برای ترشح بیشتر بزاق در دهان باشد.