کد خبر: ۱۲۶۶۴۰
زمان انتشار: ۱۹:۳۴     ۳۱ فروردين ۱۳۹۲
کاندیدای جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به برنامه‌های خود برای تقویت ارزش پول ملی گفت: اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها باید با شیب ملایم ادامه یابد و یارانه نقدی به اقشار کم‌درآمد پرداخت شود.
کامران باقری لنکرانی کاندیدای جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که سال گذشته شاهد کاهش ارزش پولی کشور بودیم که سرمایه‌های کشور را به بخش‌های غیر اقتصادی سوق داد، چه برنامه‌ای برای حفظ ارزش پولی کشور دارید، گفت: در حفظ ارزش پولی کشور نکات متعددی نقش دارند و بنابراین برنامه‌ای که ارائه می‌شود، اگر به یک جنبه بپردازد و از سایر جنبه‌ها غفلت کند، جوابگو نخواهد بود.
 
*خرج‌های بزرگ دولت عمدتا از منابع نفتی تامین می‌شود
 
لنکرانی گفت: وابستگی درآمد اصلی دولت به نفت است و به نوعی خرج‌های بزرگ دولت عمدتا از منابع نفتی تامین می‌شود، طبیعی است هر نوسانی در قیمت نفت به عنوان نقطه آسیب‌پذیر بر کل اقتصاد و ارزش پولی خواهد بود.
 
*کاهش وابستگی دولت به نفت و کاهش مخارج عمومی دولت
 
وی با بیان اینکه برای حفظ ارزش پولی کشور دو سیاست باید اجرا شود، گفت: اول، تلاش سریع برای کاهش وابستگی به نفت و دوم، کم کردن مخارج از بودجه عمومی است، در واقع بودجه عمومی باید به کارهایی سوق داده شود که باعث کاهش وابستگی به نفت شده و به رفاه اجتماعی مردم بینجامد.
 
*طرح‌های دولت باید اولویت دار باشد
 
لنکرانی همچنین بر لزوم اجرای پروژه‌های اولویت‌دار تاکید کرد و گفت: اگر بسیاری از پروژه‌هایی که امروزه در کشور انجام می‌شود را با نگاه اولویت دار ببینیم معلوم می‌شود که اولویت آنچنانی برای اجرا ندارند.
 
وی ادامه داد: اخیرا در سطح شهر تهران دیده می‌شود که ساختمان‌های متعدد اداری شهرداری، دولت و بخش‌های دیگر وابسته به دولت وجود دارد و هر روز هم ساختمان‌های جدید ساخته می‌شود و همه اینها بودجه هنگفتی را به دولت تحمیل می‌کند.
 
*نقش بانک در حفظ ارزش پولی کشور
 
وی با موثر خواندن نقش بانک‌ها در حفظ ارزش پولی کشور گفت: بانک‌ها با اثر گذاشتن روی کاهش پایه پولی کشور می‌تواند اثرات افزایش نقدینگی را چند برابر کنند، بنابراین هر گونه تلاش برای کاهش پایه پولی باید به نوعی با اصلاح نظام بانکی همراه باشد که البته این اصلاح نظام بانکی با شعار انجام نمی‌شود.
 
*جلوگیری از فساد بانکی
 
کاندیدای احتمالی جبهه پایداری گفت: جلوگیری از فساد بانکی مهمترین موضوعی است که باید برای حفظ ارزش پولی کشور انجام شود.
 
وی با بیان اینکه در پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اگر گروه آریا موفق می‌شد، بانک خودشان را تاسیس کنند، این فساد به آسانی قابل رهگیری نبود، گفت: این هشداری است که باید مراقبت‌ جدی باشد، ضمن اینکه کارهای مبنایی را باید دنبال کرد به مقوله فساد هم توجه ویژه داشت.
 
*نقدینگی‌های سرگردان جذب شود
 
کاندیدای احتمالی جبهه پایداری تاکید کرد، نقدینگی‌هایی که وجود دارد راه اطمینان بخشی برای حفظ ارزش پولی نیست طبیعی است که در این زمینه باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد.
 
لنکرانی تصریح کرد: به عنوان مثال زمانیکه در بازار مالی بورس مقداری گشایش شد، توانست بخشی از نقدینگی را جذب کند البته چون ظرفیت بورس ما بسیار محدود بود، اثرش در جذب نقدینگی و کنترل تورم موثر نشد، اما می‌توان از این جنس کارها نقدینگی‌ها را با حمایت‌هایی که دولت انجام می‌دهد به سمت و سویی ببریم که ارزش افزوده‌اش برای کشور باشد، نه برای قشر خاص باشد.
 
*یارانه نقدی برای اقشار کم درآمد داده شود/اجرای هدفمندی باشیب ملایم
 
وی در پاسخ به سوال دیگر فارس، که بعد از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها که از آن به عنوان تحول بزرگ اقتصادی یاد شد و البته انتقاداتی هم به آن وارد است، آیا نظر جنابعالی به ادامه طرح هدفمندی یارانه‌ها است و آیا اعتقاد به پرداخت نقدی دارید، گفت: قانون هدفمندی یارانه‌ها که مصوب مجلس و با همت و همراهی دولت و مجلس شروع شد و تاکنون پیش رفت در زمان‌هایی که همراهی و همدلی این دو قوه بود و مراقبت بر بازار مصرف وجود داشت و به نوعی به عنوان وجهه همت همه دست‌‌اندرکاران حکومتی، قوه مجریه و مقننه لحاظ می‌شد، پیشرفت‌های خوبی را فراهم آورد.
 
کاندیدای احتمالی جبهه پایداری ادامه داد: وقتی این قانون محل چالش شد و دو قوه به جای همراهی با این موضوع چالش کردند و مشکلات را به گردن همدیگر انداختند و هیچ کدام با تشریک مساعی موضوع را حل نکردند مشکلات به صورت تصاعدی روند رو به رشدی گرفت.
 
وی خاطرنشان کرد: آنچه که قانون هدفمندی یارانه‌ها را به عنوان الزام عملی حتمی می‌کند این است که باید سعی کنیم در فضای واقعی زندگی کنیم و معتقدم یارانه‌ها فضای کسب و کار کشور را غیر واقعی می‌کنند.
 
لنکرانی گفت: شیب اجرای هدفمندی یارانه‌ها باید مناسب باشد و امرار و معاش خانواده‌های ضعیف به عنوان یک رکن قرار گیرد.
 
*یارانه نقدی در روستاها و عشایر  کمک کننده بود اما در شهرها نه
 
وی تصریح کرد: پرداخت نقدی یارانه‌ها در جوامع روستایی و عشایری کمک کننده بوده و اثرات خوبی هم داشته، مثلا برخی جوامع با در اختیار داشتن یارانه نقدی و برنامه‌ریزی روی آن زندگی خودشان را تغییر دادند.
 
وی ادامه داد: اما پرداخت یارانه‌ نقدی برای کسانیکه در جامعه شهری زندگی می‌کنند، مناسب نبوده است.
 
لنکرانی گفت: باید سعی شود یارانه نقدی برای گروه‌های ضعیف در خور قابل توجهی حفظ شود و شیب اجرا طوری هدایت شود که مسیر کارآفرینی برای بنگاه‌های اقتصادی امکان‌پذیر باشد.
 
 کاندیدای احتمالی جبهه پایداری افزود: البته با تغییری که در ارزش پولی کشور پیش آمد شرایط ما با شرایط قبل از هدفمندی یارانه‌ها تفاوت خاصی نکرد، یعنی با توجه به ارزش انرژی به دلیل افت ارزش پول شرایط مشابه قبل از هدفمندی را پیدا کرده‌ایم و به نوعی برگشت به عقب داشته‌ایم یعنی نه اینکه حرکت رو به جلو داشته باشیم.
 
*با اجرای هدفمندی برگشت به عقب داشتیم
 
از لنکرانی سئوال شد برخی حتی معتقدند شرایط بدتر از قبل هدفمندی هم شده است، گفت: من هم می‌گویم برگشت به عقب داشته‌ایم.
 
*به دامداری کشور توجه نشده است/ پشتیبانی درخدمت تولید باشد
 
از لنکرانی سوال شد کشاورزی در اوایل انقلاب"محور توسعه" معرفی شد و در صحبت‌های مقام معظم رهبری هم به تاثیر این بخش در اقتصاد کشور بارها تاکید شده است، جنابعالی چه برنامه‌هایی در بخش کشاورزی خواهید داشت؟ گفت: به بخش دامداری، توجهی نشده است در حالیکه اغلب مطالعات‌ آمایشی انجام شده نشان می‌دهد یکی از مزیت‌های عمده کشور ما بخش دامپروری است.
 
وی ادامه داد: نکته دوم این است که اگر کشاورزی با سایر خدمات پشتیبانی همراه نباشد ارزش افزوده آن به جیب کشاورز نمی‌رود،‌به عنوان مثال، نبود سردخانه باعث می‌شود که تولید کننده محصول خود را زیر قیمت بفروشد و در نتیجه کسانیکه سردخانه‌دار هستند سود محصول را ببرند زیرا در زمان مناسبی به بازار عرضه خواهند کرد.
 
*کشاورزان خرده‌پا را دولت حمایت کند
 
لنکرانی افزود: در بخش‌های کوچک اتفاق افتاده است که کشاورزان خودشان خدمات پشتیبانی را فراهم می‌کنند و در صورتی‌که این مسئله با حمایت دولت اتفاق بیفتد ارزش افزوده تولید به خود کشاورزان بر خواهد گشت.
 
کاندیدای احتمالی جبهه پایداری تصریح کرد: زمانیکه در مورد کشاورزی صحبت می‌کنیم نباید صرفا تولید باشد. خدمات پشتیبانی در کنار تولید باعث می‌شود این محصولات ارزش افزوده پیدا کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
علی اصغر کوثری
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۳۷ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
انتظار ما از آقا لنکرانی این است دنبال نوآوری در عرصه اجرائی باشند، و دنبال حل مشکل از اساس باشند، یکی از اساسی ترین مشکل ما حاکمیت بانکها بر اقتصاد است، این با تعمیر بخشی از آن حل نمی شود. تمرکز ثروتهای کلان در بانکها خود مشکل عظیم اقتصادی ماست، بایست دنبال تمرکز زدایی در منابع پولی و مالی از بانکها و بازار بورس بود. چرا که تا این مراکز حضور دارند با اهرمهای مختلف مدیریتهای اقتصادی را در دست می گیرند. در واقع بانکها جهت دهنده به اقتصاد و سیاستهای مالی ما خواهند بود. البته کار سختی است، اما اگر فضای گفتمانی شکل بگیردامکان این کار وجود دارد.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها