به گزارش 598، به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با وابستگان و خانوادههای قربانیان انفجارهای بوستون ابراز همدردی کرد و گفت: هیچ بهانهای این حملهی پلید به انسانهای بیگناه را توجیه نمیکند، انسانهایی که برای شرکت در یک مراسم ورزشی صلحآمیز گرد آمده بودند.
صدراعظم آلمان ابراز امیدواری کرد که "هر چه زودتر عامل یا عاملان این حادثه شناسایی و مجازات شوند."
گیدو وستروله، وزیر امور خارجهی آلمان نیز اظهار داشت که انفجارهای بوستون "شوک عمیقی" بر او وارد کردهاند. او ضمن ابراز همدردی با مجروجان و خانودادههای آنان گفت: "آنچه که قرار بود برای دهها هزار دونده و صدها هزار تماشاچی جشن ورزشی شادیبرانگیزی باشد، به یک تراژدی تبدیل شد."
روز دوشنبه دو انفجار پیاپی در جریان دوی ماراتن بوستون دستکم سه کشته و بیش از ۱۴۰ زخمی برجای گذاشتند. به گزارش رسانههای آمریکایی بیشترین تعداد زخمیها از تماشاگران مسابقه ماراتن بودند. حال ۱۷ تن از آنان وخیم گزارش شده است.
اف بی آی از مردم خواسته است، فیلمهای ویدیویی خود از ماراتن را کنترل کنند و در صورت مشاهدهی حرکات شکبرانگیز با پلیس تماس بگیرند
روز سهشنبه همچنین کاترین اشتون، هماهنگکننده ساست خارجی اتحادیه اروپا و مارتین شولتس، رئیس پارلمان اروپا در پیامهای جداگانهای انفجارهای بوستون را محکوم کردند. شولتس در پیام تویتر خود نوشت: برای تروریسم هیچ گونه توجیهی وجود ندارد، ما در کنار دوستان آمریکاییمان ایستادهایم.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه انفجارهای بوستون را "جنایتی که نشانه بربریت است" خواند و از جهانیان خواست، برای مبارزه با تروریسم، بهطور هماهنگ عمل کنند. پوتین در نامهی تسلیت به همتای آمریکایی خود آمادگی کشورش برای تحقیق و تجسس در بارهی این حادثه را اعلام کرد.
پیشتر دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس و آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو، نیز در واکنشهایی جداگانه نسبت به وقوع حادثه بوستون ابراز تاسف نموده و همدردی خود را با آسیب دیدگان و خانوادههای آنها ابراز کرده بودند.
به گزارش دویچه وله، بارا ک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا انفجارهای بوستون را "حملات برنامهریزی شده" نامید و به هموطنانش هشدار داد، در رابطه با محکومنمودن عاملان و آمران این حادثه تعجیل نکنند. او گفت: "ما هنوز به همه پاسخها دست پیدا نکردهایم."
اندکی پس از اظهارات باراک اوباما، کاخ سفید انفجارهای بوستون را حملهای تروریستی خواند.
انفجارهای خونین در مسابقه ماراتون بوستون چهارمین سوءقصد تروریستی در یک رویداد بزرگ ورزشی است.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد و پاپ فراتسیس، رهبر کاتولیکهای جهان نیز نسبت به انفجارهای بوستون واکنش نشان دادند. بان کیمون گفت: "این خشونت بیمعنا از این جهت هولناکتر است که در جریان رویدادی ورزشی رخ داده است. رویدادی که به سبب آن مردم از کشورهای مختلف برای به نمایش گذاشتن نوعی از همبستگی گردهم میآیند."
پاپ فرانسیس از شهروندان آمریکایی خواست، آرامش خود را حفظ کنند و بدی را با بدی پاسخ ندهند.
در همین حال به گزارش روزنامه نیشن، ماریو مونتی، نخستوزیر ایتالیا نیز با ارسال پیامی برای اوباما حملات "بزدلانه" در بوستون را محکوم کرد و اعلام داشت: من مطمئن هستم که حتی در این شرایط دردناک آمریکا به خوبی میداند که چگونه با قاطعیت برای تایید و تاکید بر ارزشهای اصولی تمدن بزرگ اقدام کند.
حامد کرزای، رئیسجمهور افغانستان نیز اظهار داشت: مردم کشور من با تحمل سالها حملات تروریستی و رویارویی با تلفات غیرنظامی به خوبی میتواند درد و رنجی را که اینگونه حملات بر مردم وارد میآورد درک کند.
رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه نیز اظهار داشت که هدف این حملات نه تنها مردم آمریکا بلکه تمامی مردمی است که آرزومند زندگی در صلح و آرامش هستند.
لی هسین لونگ، نخستوزیر سنگاپور نیز با ارسال نامهای برای اوباما ضمن اعلام مراتب تسلیت خود به دلیل وقوع این حادثه اعلام داشت: این خشونتهای بیمعنی هیچ جایی در جهان ندارد.
از سوی دیگر ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان با ارسال پیام تسلیت به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا فاجعه اخیر در شهر بوستون آمریکا را به شدت محکوم کرده و گفت: عاملان این اقدام باید بدانند که چنین اقدامی را در حقیقت نه دین و نه اخلاق نمیپذیرد.
وی در پیام خود به رئیس جمهوری آمریکا خاطرنشان کرد: ما چنین اقدامات تروریستی شرم آوری را که معمولا افراد بی گناه و بی دفاع را هدف قرار میدهد و توسط گروههای جنایتکار انجام میشود، به شدت محکوم میکنیم.
پادشاه عربستان همچنین به خانوادههای قربانیان این فاجعه و ملت آمریکا به نمایندگی از ملت و دولت عربستان تسلیت گفت.
همچنین اکمل الدین احسان اوغلو، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز در بیانیهای ضمن ابراز همدردی با خانوادههای قرباینان این فاجعه این اقدام را غیر قابل قبول و از سوی افراد بزدل توصیف کرد.
وی در این خصوص گفت: سازمان همکاری اسلامی به شدت با چنین اقدامات خشونت آمیزی مخالف بوده و معتقد است که چنین اقداماتی فضای مسالمت آمیز را برای انجام فعالیتهای ورزشی نابود میکند.
از سوی دیگر عبداللطیف الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس ضمن محکوم کردن حادثه بوستون آن را اقدامی تروریستی و بزدلانه توصیف کرد و گفت: این اقدام با همه ارزشها و اصول اخلاقی تعارض دارد.
الزیانی در ادامه گفت: این اقدم تروریستی شنیع در حقیقت تاکیدی است بر اینکه همه کشورهای جهان باید برای مبارزه با تروریست و نجات جهان از شر آن به پا خیزند.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در ادامه ضمن ابراز تاسف و اندوه نسبت به کشته و زخمی شدن شماری از غیرنظامیان آمریکایی طی این اقدام تروریستی با خانوادههای قربانیان و ملت و دولت آمریکا ابراز همدردی کرد.
در همین راستا دولت امارات نیز به نوبه خود حملات تروریستی در شهر بوستون آمریکا را به شدت محکوم کرد.
عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات ضمن محکوم کردن این جنایت اعلام کرد که امارات با آمریکا در این خصوص اعلام همبستگی کرده و از آمریکا در مبارزه با تندروی و اقدامات تروریستی حمایت میکند.
وی ادامه داد: امارات چنین اقدامات جنایتکارانه و تروریستی را که هدف آن ایجاد ناآرامی و بر هم زدن امنیت و ثبات آمریکا است محکوم و اعلام میکند که در حال حاضر با وجود چنین اقدامات تروریستی آنچه بیش از همه نیاز آن احساس میشود این است که کشورهای جهان برای مبارزه با تروریسم و ریشه کن کردن آن در همه ابعادش و نیز از بین بردن منبع و انگیزههای تروریسم به پا خیزند.
این مسئول اماراتی در پایان ضمن تسلیت به دولت آمریکا و خانوادههای قربانیان برای مجروحان و زخمی شدههای این حادثه آرزوی سلامتی کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، پلیس فدرال ایالات متحده (اف بی آی) در رابطه با انفجارهای بوستون یک دانشجوی عرب را مورد بازجویی قرار داده است. در این گزارش آمده است که به احتمال زیاد منزل این دانشجو نیز بازرسی شده و پلیس چند کارتن از منزل او خارج کرده است.
خبرگزاری آلمان تاکید میکند که دانشجوی سعودی دستگیر نشده است و هنوز هیچ گروهی مسئولیت انفجارهای بوستون را به عهده نگرفته است.