به گزارش 598، خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری «یورونیوز»، فقر و آشفتگی بلغارستان را فراگرفته است. در چند ماه اخیر بسیاری از شهروندان ناامیدند و دیگر امکانی برای فرار از تله فقر پیش روی خود نمیبینند. تعدادی دست به خودکشی منجر به مرگ زده اند. بلغارستان یکی از فقیرترین کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. میانگین درآمد ماهانه مردم زیر 400 یورو است. در ماههای فوریه و مارس دهها هزار نفر علیه درآمد کم دست به اعتراض زدند و دولت راست میانه این کشور استعفا کرد. انتخابات جدید نیز در ماه مه برگزار میشود.
در «الینپلین» شهر کوچکی در شرق صوفیه پایتخت بلغارستان، ایلونکا یک مادر تنهاست که در بحران ناکارآمدی دولت، 4 فرزند خود را با رنج بسیار سرپرستی می کند. در طول سالهای اخیر این کشور فقر زده با بیارزش شدن پول ملی، برنامه ریاضت اقتصادی سختی را در پیش گرفت که بار آن بر دوش فقیرترین افراد بود.
در یک محله فقیرنشین «رادنو» خانوادهای در طبقه آخر یک مجموعه مسکونی دولتی با دو اتاق کوچک نمور زندگی میکنند. این خانواده سوگوار است. چرا که پدر آنها به دلیل فقر و بیکاری در انظار عمومی و در برابر شهردار شهر به آتش کشید و 5 فرزند خود را تنها گذارد.
«هارالان آلکساندرف« کارشناس مسائل اجتماعی در بلغارستان، تاکید کرد که هم خودسوزیها و هم تظاهرات بزرگ حاوی پیامی به تصمیمگیرندگان در هر دو سطح ملی و محلی است. وی افزود: «کسی را نمی توان پیدا کرد که از ابعاد واقعی این تراژدی آگاه باشد و تنها زمانی که دوباره کسی خودسوزی کند قشر به اصطلاح نخبه جامعه واکنشی به این پیام نشان می دهد. این یک پیام آسیب شناسانه است، یک فریاد است.»
در این گزارش آمده است که از هر 5 نفر شهروند بلغارستان یک نفر در فقر به سر می برد و درآمدی کمتر از 120 یورو در ماه دارد. از هر 3 جوان یک نفر بیکار است و شرکتهای خصوصی با انبوهی از بدهی دست به گریبان اند. شهروندان در تلاشند تا خارج از بلغارستان، جایی در اروپا کاری پیدا کنند. بازگرداندن امید به بلغارستان وظیفه ای دشوار برای دولت آینده این کشور است.