کد خبر: ۱۲۴۶۲۹
زمان انتشار: ۱۲:۴۲     ۲۲ فروردين ۱۳۹۲
پارلمان تاجیکستان یادداشت‌تفاهم میان تاجیکستان و ایران برای بازسازی تونل استقلال را تصویب کرد که بر اساس آن مبلغ شش میلیون دلار برای ترمیم تونل استقلال اختصاص خواهد یافت.

به گزارش598، به نقل از خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، پارلمان تاجیکستان یادداشت تفاهم میان تاجیکستان و ایران برای بازسازی تونل استقلال را به تصویب رساند.

«نظام حکم‌اف» وزیر راه و ترابری تاجیکستان روز چهارشنبه (21 فروردین) ضمن طرح این سند در پارلمان، گفت: ایران برای بازسازی این تونل 3 میلیون دلار کمک بلاعوض اختصاص داده است.

وی افزود: تاجیکستان هم برای اجرای این طرح مبلغ 3 میلیون دلار اختصاص داده که در کل سهم این کشور در ساخت این تونل حدود هشت میلیون دلار در نظر گرفته شده است.

به این ترتیب ادامه بازسازی تونل از ماه ژوئن سال جاری آغاز شده و تا ماه سپتامبر ادامه می‌یابد. 

اما با توجه به اینکه تونل استقلال در مسیر «دوشنبه- خجند» قرار دارد برخی از نمایندگان انتقاد کردند که چرا شرکت «IRS» برای بازسازی این تونل کمک نمی‌کند، زیرا آنان گفتند که این قسمت از راه شامل دریافت عوارض شده و مبالغی که از استفاده‌کنندگان راه به دست می‌آورد به احداث تونل اختصاص می‌دهد.

نظام حکم‌اف در این رابطه تأکید کرد که همکاری با شرکت IRS به‌ منظور نگهداری جاده به خوبی انجام شده و پس از بهره‌برداری کامل تونل استقلال، این قسمت از راه نیز تحت نظارت این شرکت قرار خواهد گرفت.

وزیر حمل‌ونقل تاجیکستان افزود که این شرکت تنها نگهداری جاده را برعهده دارد اما نکته‌ حائز اهمیت این است که احتمال دارد برای نگهداری تونل مبلغی 2 برابر بیش‌تر از ساخت آن مصرف شود.

این در حالی است که در گذشته نظام حکم‌اف در یک نشست خبری گفته بود که ساختمان تونل استقلال تا پایان سال جاری تکمیل خواهد شد.

با این وجود، «علی اصغر شعردوست» سفیر ایران در تاجیکستان هفته‌ گذشته در مصاحبه با مطبوعات گفت: در ساختمان تونل استقلال، مشکلاتی همچون قطع برق کارگاه، کمبود سیمان و مالیات سنگین وضع‌ شده از سوی اداره مالیات تاجیکستان پیش آمده که روند تکمیل این طرح را با تأخیر مواجه ساخته‌ است.

ساخت این تونل که در گذشته تونل «اشتر» نام داشت در سال 1989 آغاز و به علت بی‌سروسامانی‌های سیاسی اوایل سال‌های 1990 متوقف شده بود.

در سال 2007 مراسم رسمی افتتاح این تونل با حضور «محمود احمدی‌نژاد» و «امامعلی رحمان» رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان صورت گرفته بود اما تاکنون به صورت نهایی و کامل به بهره‌برداری نرسیده و تنها شرکت ایرانی «صابر» با مبلغ اختصاص یافته ایران و تاجیکستان توانست عبور و مرور را از طریق این تونل امکان‌پذیر سازد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها