کد خبر: ۱۲۴۱۴۴
زمان انتشار: ۰۲:۱۷     ۲۱ فروردين ۱۳۹۲
ویترین خبرهای انتخاباتی ۲۰ فروردین
با نزدیک شدن به ایام رقابت‌های انتخاباتی تب و تاب‌های فضای رسانه‌ای نیز اوج می‌گیرد؛ این نوشتار مرور کوتاهی است بر آنچه روز سه شنبه 20 فروردین از سوی خبرنگاران فارس در حوزه انتخابات منتشر شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با نزدیک شدن به ایام رقابت‌های انتخاباتی و فشرده‌تر شدن اخبار و اظهارنظرهای مرتبط با آن، تب‌و‌تاب‌های فضای رسانه‌ای نیز اوج می‌گیرد.

این نوشتار مرور کوتاهی است بر آنچه که روز سه شنبه 20 فروردین از سوی خبرنگاران خبرگزاری فارس در حوزه انتخابات منتشر شده است.

* کمالی هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات ندارد

نقی حسینی سخنگوی حزب اسلامی کار نیز در مورد تصمیم حسین کمالی دبیر کل این حزب برای کاندیداتوری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: بعد از اینکه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از آقای خاتمی برای کاندیداتوری دعوت به عمل آورد، آقای کمالی نیز منتظر پاسخ نهایی است.

وی افزود: آقای کمالی هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات نداشته‌ و منتظر اجماع اصلاح‌طلبان است و علاقه‌ای هم به تک‌روی ندارد.

* دیدار بی نتیجه عارف و شریعتمداری/ اجماعی که صورت نگرفت

دیدار محمدرضا عارف و محمد شریعتمداری دو نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری بی‌نتیجه ماند.

محمد شریعتمداری و محمدرضا عارف دو نامزد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری در راستای اجماع اصلاح‌طلبان بر روی یک گزینه واحد دیدار کردند.

براساس این گزارش این دیدار نتیجه مورد نظر هیچ‌کدام از این دو نامزد احتمالی اطلاح‌طلب را در برنداشت.

* مخالفت آیت‌الله برای دیدار با برخی نامزدها

حجت‌الاسلام حسین جلالی مسئول دفتر آیت‌الله مصباح گفت: هرچه به انتخابات نزدیک می‌شویم درخواست‌ها برای ملاقات با ایشان نیز بیشتر می‌شود.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری از درخواست برخی کاندیداهای فعلی برای ملاقات با آیت‌الله مصباح خبر داد و گفت که بنا به دلایلی با این دیدارها موافقت نشده است.

وی افزود: برخی از کاندیداها تاکید کرده‌اند که می‌خواهند دیدارشان با آیت‌الله مصباح محرمانه باشد و به همین دلیل قرار است بدون محافظ بیایند.

* هاشمی با طناب افراطیون به چاه نمی‌رود/ دلمان برای رفسنجانی دهه 60 تنگ شده است

همچنین حجت‌الاسلام بزرگواری از حرکت خزنده برخی افراطیون اصلاح‌طلب و دوم خردادی در آستان انتخابات آینده ریاست‌جمهوری پرده بر داشت و گفت: این‌ها که از هم اکنون تیرشان به سنگ خورده به دنبال راهی برای عبور از بحرانی هستند که خودشان برای خود ایجاد کرده‌اند و به همین دلیل به هر چیز متشبث می‌شوند.

وی در موقعیت کنونی یکی از حربه‌های آنان را سوء استفاده از برخی افراد دانست و گفت: فکر نمی‌کنم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با هوش و درایتی که از ایشان سراغ داریم با طناب پوسیده آن‌ها به چاه برود.

نماینده چهار شهرستان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی با مقایسه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دهه 60 و حال حاضر گفت: همه دوستداران نظام و ایشان دلشان برای آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دهه 60 تنگ شده و امیدواریم که به زودی این شخصیت خوب و دوست داشتنی را در همان قاموس گذشته ببینیم.

* نشست جبهه اصلاح‌طلبان برای کنگره 30 فروردین

مجید محتشمی سخنگوی جبهه اصلاح‌‌طلبان با بیان اینکه اولین جلسه شورای مرکزی این جبهه در سال جدید چهارشنبه برگزار می‌شود، اظهار داشت: موضوع اصلی این جلسه برگزاری کنگره جبهه اصلاح‌طلبان جهت رسیدن به اجماع خواهد بود.

وی افزود: جبهه اصلاح‌طلبان در نظر دارد در کنگره 30 فروردین از همه کاندیداهای احتمالی اصلاح‌طلب دعوت به عمل آورد.

* «77+1میلیون» شعار جبهه مشورت ایران اسلامی در انتخابات 92

حسین قادرمرزی به فارس گفت: فضای کنونی کشور نیاز به چهره‌های صادق با خط مشی مردم‌سالاری دینی دارد که جبهه مشورت ایران اسلامی به منظور تحقق کلام امام و راه امام و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش به میدان رقابت می‌آید.

وی اضافه کرد: چمران که در کنار رهبر و امام راحل و با ایمان خالص به آرمان‌های انقلاب اسلامی معتقد است، با شعار 1+77 یعنی 77 میلیون ایرانی در انتخابات پیش‌رو با آرمان‌های امام راحل و با رهبری امام خامنه‌ای بیعت کرده و عشق و شور و نشاط در انتخابات خرداد ماه امسال به عنوان نماد حماسه سیاسی، حماسه وحدت و عشق را نمود عینی می‌بخشند.

* بی میلی رئیس ستاد انتخابات جبهه اصلاح طلبان به اجماع برای کاندیداتوری دبیرکلش

حق شناس به عنوان رئیس ستاد انتخابات جبهه اصلاح‌طلبان در حالی بیشتر از کواکبیان به کاندیداتوری خاتمی تمایل نشان می‌دهد که کواکبیان دبیرکل تشکلی است که وی ریاست ستاد انتخاباتش را بر عهده دارد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی درباره علت عدم اجماع اصلاح‌طلبان بر روی کاندیداتوری کواکبیان اظهارداشت: با توجه به اینکه همه منتظر روشن شدن تکلیف خاتمی هستند، بحث اجماع بر روی گزینه دیگر، پس از قطعی شدن نیامدن خاتمی مطرح می‌شود.

* مردم به حلقه انحرافی رأی نمی‌دهند

آیت‌الله حائری شیرازی گفت: در حال حاضر درباره بروز فتنه‌ای مشابه 88 پس انتخابات ریاست جمهوری آینده اظهار نظر نمی‌کنم، اما مردم به کاندیدایی از حلقه انحرافی رأی نمی‌دهند.

وی با اشاره به برخی صحبت‌ها درباره حضور نماینده‌ای از حلقه انحرافی در انتخابات ریاست جمهوری آینده، اضافه کرد: بحث بر سر آمدن و یا نیامدن این شخص نیست، بحث در داشتن اقبال عمومی بوده و مردم بصیر ایران به جریانی که برای کشور مضر است رای نمی‌دهند.

* تصمیم‌گیری در مورد نامزد جبهه پایداری انجام شده/ اوایل اردیبهشت نامزدمان را معرفی می‌کنیم

حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا اخبار جدیدی در مورد نامزد نهایی جبهه پایداری وجود دارد یا خیر، اظهار داشت: تصمیم در این رابطه گرفته شده و انشاءالله تا اوایل اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

* پورمحمدی: مشکلات من و احمدی‌نژاد از جریان قالیباف آغاز شد

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم پیرامون اختلافات میان خود و احمدی‌نژاد اظهارداشت: اختلاف من با احمدی‌نژاد در رابطه با آقای قالیباف اتفاق افتاد.

وی در تشریح بروز اختلاف با احمدی‌نژاد تصریح‌کرد: همزمان با حضورم در وزارت کشور شورای اسلامی شهر تهران آقای قالیباف را به عنوان شهردار انتخاب کرده و انتصاب وی با حکم وزیر کشور قطعی می‌شد و این همان چیزی بود که احمدی‌نژاد با آن مخالف بود و با توجه به اینکه امضای حکم قالیباف در آن زمان کار درستی بود بدون در نظر گرفتن نظر رئیس‌جمهور و بدون اطلاع وی حکم قالیباف را امضاء کردم.

پورمحمدی در ادامه افزود: متاسفانه احمدی‌نژاد تنها به این دلیل که قالیباف رقیب انتخاباتی‌اش در انتخابات بود با انتصاب وی به عنوان شهردار تهران مخالف بود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: چنانچه در انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوم قطعا از تمام پتانسیل رقبای انتخاباتی خود برای اداره امور کشور استفاده خواهم کرد.

پورمحمدی گفت: اختلاف بین ما در وزارت کشور با رئیس‌جمهور با انتصاب آقای قالیباف آغاز و روز بروز به اختلافات افزوده شد و هر روز گسترش یافت.

* حسن روحانی با «دولت تدبیر و امید» می‌آید

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام قصد دارد با شعار «دولت تدبیر و امید» وارد عرصه انتخابات یازدهم شود.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز پنجشنبه این هفته در گردهمایی حامیانش در مجمتع آدینه تهران رسماً نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را اعلام می‌کند.

وی پس از برنامه ریزی برای ورود به عرصه انتخابات، مسئولان اصلی ستاد انتخابات خود را نیز تعیین کرده و «محمدرضا نعمت‌زاده» وزیر صنایع و معادن دولت‌ هاشمی رفسنجانی را به ریاست ستاد خود برگزیده است.

* انتخابات تجلی حماسه سیاسی است

آیت‌الله جنتی با اشاره به پیام نوروزی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و بیانات نوروزی معظم‌له در حرم مظهر رضوی اظهارداشت: تجلی حماسه سیاسی، «انتخابات» است و انتخابات ریاست‌ جمهوری از مهم‌ترین جلوه‌های حضور مردم در حماسه سیاسی است.

آیت‌الله جنتی با اشاره به اهمیت جایگاه ریاست ‌جمهوری اظهار داشت: شورای نگهبان در این انتخابات نیز انشاءالله با استقلال رأی و بدون هیچ‌گونه وابستگی به وظیفه خود عمل خواهد کرد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ضمن تجلیل از بصیرت و آگاهی مردم کشورمان گفت: شورای نگهبان افراد واجد صلاحیت را برای حضور در رقابت‌ها، معرفی خواهد کرد اما این مردم هستند که باید با بررسی‌ دقیق، بهترین فرد را برای این مقام انتخاب کنند.

آیت‌الله جنتی درباره مسئولیت شورای نگهبان و کارکنان این نهاد در امر انتخابات، خاطر نشان کرد: اعضای شورای نگهبان، کارکنان این نهاد و نیز مجموعه ناظران انتخابات، باید الگو باشند و به انجام دقیق وظیفه قانونی بپردازند.

* شاکری تشکیل «جبهه حماسه‌سازان انقلاب اسلامی» را تشریح کرد

مجتبی شاکری در رابطه با تشکیل «جبهه حماسه سازان انقلاب اسلامی» اظهارداشت: این جبهه فرهنگی ـ سیاسی در همایش مردمی روز پنجشنبه 22 فروردین که با حضور اقشار مختلف مردم و اعضای این جبهه برگزار می‌شود رسماً آغاز به کار می‌کند و در آینده‌ای نزدیک در یک نشست خبری، اعضای موسس و برنامه‌های خود را به اطلاع عموم خواهد رساند.

وی اضافه کرد: قرار است «جبهه حماسه سازان» سلسله همایش‌هایی را از این هفته با عنوان کلی «مشق حماسه» در مرکز فرهنگی سیدالشهداء تهران برگزار نماید که همایش نخست آن این هفته با عنوان «انقلاب اسلامی و مدیریت جهادی» با سخنرانی آقایان پناهیان، کوثری و زاکانی برگزار خواهد شد.

* تلخ‌ترین خاطره‌ام استعغای مجلس ششمی‌هاست/ دولت قانون تشکیل می‌دهم

حسن سبحانی نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم نیز در گفت‌وگو با فارس گفت: من از اول به قانون هدفمندی انتقاد داشتم و مخالف اجرایی شدن آن بودم؛ اما اکنون اعلام می‌کنم دولت قانون تشکیل می‌دهم و همین قانونی که به آن انتقاد دارم و موجب وارد شدن خسارات به کشور می دانم را اجرا می‌کنم؛ اما بلافاصله نسبت به اصلاحش از طریق مجلس اقدام می کنم تا هم قانون را اجرا کرده باشم و هم قانون اصلاح شده را.

استعفای دسته جمعی نمایندگان مجلس ششم از تلخ‌ترین خاطرات من در مجلس بوده است، اصلا دوست نداشتم چنین اتفاقی در مجلس جمهوری اسلامی بیفتد. درباره شیرین ترین خاطره نیز موارد زیادی وجود دارد مانند سهمیه بیندی کردن بنزین و خیلی موارد دیگر.

* آیت‌الله هاشمی تدبیر کند و در مجمع بماند/ ایشان شرایط سنی مناسبی برای ریاست جمهوری ندارد

حجت‌الاسلام سالک نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سؤالی درباره اخبار ضد و نقیض مرتبط به کاندیداتوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، تاکید کرد: حضور آقای هاشمی به لحاظ قانونی منعی ندارد اما خود ایشان چندین بار اعلام کرده است که کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری نخواهد شد.

سالک گفت: اصلاح‌طلبان با توجه به مشکلات فکری که دارند مشکلاتی را برای کشور درست کردند و اکنون نیز آقای هاشمی باید مراقب باشد چون ممکن است جریان اصلاحات از ایشان استفاده سیاسی کند.

وی با بیان اینکه سلامت جسمی برای ریس‌جمهور لازم است، گفت: ایشان شرایط سنی خوبی برای ریاست‌جمهوری ندارند و به نظر می‌رسد از تحرک لازم برای رئیس‌جمهور بودن، برخوردار نیستند.

* از ائتلاف‌ها تا مشت‌های بسته و مستقل‌هایی که همچنان می‌آیند

جدی‌تر شدن ائتلاف‌های سیاسی در قالب ائتلاف پیشرفت(حداد، قالیباف، ولایتی) و همچنین ائتلاف 5گانه اصولگرایان (متکی، پورمحمدی، باهنر، آل اسحاق و ابوترابی) نشانه‌ای از تلاش جدی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری برای رسیدن به گزینه‌ای با حداکثر اقبال پیروزی در انتخابات است.

در این میان گرچه دولت و شخص احمدی‌نژاد و همچنین اصلاح‌طلبان، کاندیدای قطعی خود را در انتخابات تعیین نکرده‌اند، اما گمانه‌زنی‌های گوناگونی در این باره از سوی تحلیل‌گران گوناگون سیاسی مطرح شده است و شاید با صراحت بتوان گفت که هنوز آنان مشت خود را برای ناظران باز نکرده‌‌اند.

ائتلاف پیشرفت از جمله مهمترین تشکل‌های انتخاباتی بوده است که با اتحاد 3 نامزد مطرح اصولگرایان، حدادعادل، محمدباقر قالیباف، علی‌اکبر ولایتی عزم خود را برای پیروزی در انتخابات جزم کرده است، با این حال شواهد روشنی وجود دارد که بزودی این ائتلاف با پیوستن کاندیداهای جدید، گسترده‌تر نیز خواهد شد.

شاید صریح‌ترین اظهارنظر در این باره را علی‌اکبر ولایتی داشته است که در سفر انتخاباتی خود به مشهد مقدس به صراحت از پیوستن کاندیدای دیگری به ائتلاف سه‌گانه خبر داد؛ در کنار این ستادهای انتخاباتی هر سه کاندیدا نیز به تدریج فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌اند و اجماع هر سه می‌تواند توان قابل ملاحظه‌ای را در اختیار این کاندیدا قرار دهد.

ائتلاف 5گانه اصولگرایان نیز که با حضور شخصیت‌هایی همچون محمدرضا باهنر، محمدحسن ابوترابی فرد، مصطفی پورمحمدی و منوچهر متکی تشکیل شده است از قطب‌های دیگر انتخابات ریاست جمهوری در جبهه اصولگرایان محسوب می‌شوند.

گرچه وزن و توان این ائتلاف سیاسی با ائتلاف سه‌گانه پیشرفت قابل مقایسه نیست، اما می‌توان در آینده‌ای نزدیک شاهد چانه‌زنی این دو گروه سیاسی برای یک ائتلاف بزرگتر در قلب اصولگرایان بود.

در سمت دیگر صحنه رقابت برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیداهای مورد حمایت دولت قرار دارند؛ گرچه از مدت‌ها پیش بحث ورود کاندیدای مورد حمایت دولت به صحن انتخابات وجود داشته است، اما تحرکات دولت ظن حضور مستقیم دولتیان را در انتخابات ریاست جمهوری به شدت تقویت کرده است.

در ایام عید نوروز علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی به صراحت از کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد اما اندکی بعد با گفت‌وگوی یکی از مقامات عالی‌رتبه دولت مجبور به انصراف از کاندیداتوری خود شد.

الهام نیز از جمله گزینه‌هایی است که به عنوان کاندیدای احتمالی دولت معرفی می‌شود اما به نظر می‌رسد که وی به صراحت حضور خود را در انتخابات رد کرده است.

اسفندیار رحیم‌مشایی نیز از ماه‌ها پیش کاندیدای دولت در انتخابات ریاست جمهوری محسوب می‌شد اما به نظر می‌رسد که همچنان ورود یا عدم ورود وی به انتخابات ریاست جمهوری در پرده‌ای از ابهام باقی می‌ماند.

اصلاح‌طلبان نیز ضلع دیگری از انتخابات ریاست جمهوری خردادماه سال جاری است اما به نظر می‌رسد که جبهه اصلاحات هنوز بر روی کاندیداهای خود در انتخابات ریاست جمهوری به توافق نهایی نرسیده است.

عارف، جهانگیری و نجفی از مهمترین کاندیداهای اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری محسوب می‌شوند و در این میان کاندیداتوری احتمالی هاشمی رفسنجانی نیز متغیری است که می‌تواند در تصمیم اصلاح‌طلبان نقش ایفا کند، چه اینکه هاشمی‌رفسنجانی اگر خودش نیاید، می‌کوشد از گزینه‌ای مانند حسن روحانی حمایت کند که طبیعتا گزینه‌های هاشمی می‌توانند باب میل اصلاح‌طلبان نیز باشند.

و البته نگرانی اصلاح‌طلبان در مورد احراز صلاحیت گزینه شان نیز کم‌کم تبدیل به یک معضل برای آنها شده است.

در این میان برخی کاندیداها نیز به صورت مستقل در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت می‌کنند که می‌توان به علی فلاحیان، محمد سعیدی‌کیا، حسن سبحانی و محسن رضایی اشاره کرد که به صورت جدی وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شده‌اند.

گرچه محتمل به نظر می رسد که تا پایان انتخابات شاهد کناره گیری برخی از این کاندیداهای بالقوه نیز باشیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها