به گزارش سرویس خبری
پایگاه 598، حضرت امام خمینی(ره)، در سال ۱۳۴۱ و پیش از آغاز قیام تاریخی خود علیه رژیم شاهنشاهی، قدم به روستایی کم جمعیت و دورافتاده در بخش مرکزی قم، به نام «کاج» گذارد و در میان شوق و شعف مردم روستا از این دیدار، کلنگ بنای مسجدی که بعدها به نام مسجد امام خمینی(ره) معروف شد را به زمین زد. این مسجد تنها مسجدی است که حضرت امام راحل در طول زندگانی پربرکت خویش بنا گذاشته است و به نوعی جزو میراث تاریخی این سرزمین است.
شرح این واقعه در کتاب «پا به پای آفتاب» به نقل از آیت الله محمد مومن ذکر شده و در مقدمه کتاب « کاج های آسمانی» که به معرفی شهدای این روستا پرداخته است، جزییات این دیدار به نقل از آیت الله اشراقی و بزرگان دیگر ذکر شده است.
گفتنی است، در سال ۴۲ و پس از دستگیری امام، مردم این روستا با وسایل نقلیه و ابزار جنگی اولیه برای دفاع از حضرت روح الله به سمت قم حرکت کردند که با مقابله سریع نیروهای امنیتی رژیم مواجه شدند.
جالب آنکه این روستا دارای ۱۷ شهید است که با توجه به وسعت و جمعیت بسیار کم این روستا نسبت به روستاهای دیگر بخش مرکزی قم از شهید پرور ترین روستاهای استان محسوب می شود که بسیاری از مردم و خانواده های شهدا، حضور امام در روستا را از دلایل اصلی حضور مردم این روستا در عرصه های مختلف دفاع از انقلاب اسلامی می دانند و هر ساله در سالگرد رحلت امام در این مسجد مجلس یادبود امام و شهدای روستا به همت اهالی برگزار می شود.
این روستا که در ۳۷ کیلومتری قم قرار دارد از محروم ترین روستاهای استان است بدون هیچ توجهی از سوی مسوولان استان در بدترین شرایط به سر می برد و با توجه به اینکه بارها مسوولان استان در حضور مقامات بالای اجرایی از این روستا به عنوان مفاخر قم ذکر می کنند اما کوچکترین توجهی به آبادانی آن نشده است و مردم این روستا به دلیل برخوردار نبودن از اولیه ترین نیازهای خود از جمله آب و… مجبور به ترک زادگاه خود شده اند.
جای کلنگی که امام در این مسجد به زمین زده است، به دلیل بی توجهی هایی که به طور کلی به نگاهداری این اثر تاریخی ملی و مذهبی کشور شده است، به محل دیگری تبدیل شده است که از ذکر آن معذوریم.