کد خبر: ۱۲۳۴۵۱
زمان انتشار: ۱۹:۳۸     ۱۸ فروردين ۱۳۹۲
در آلماتی ۲ چه گذشت؟
مذاکرات آلماتی2 شامگاه گذشته(شنبه) پس از دو روز مذاکرات فشرده و طولانی با نشست خبری روسای هیات‌های مذاکره کننده ایران و 1+5 با خبرنگاران بدون مشخص شدن زمان و مکان دور بعدی مذاکرات پایان یافت.

هر دو طرف اعلام کردند که مواضع طرفین با یکدیگر فاصله دارد. اکنون باید منتظر پاسخ 1+5 به برنامه عملیاتی پیشنهاد شده از سوی ایران در تماس تلفنی کاترین اشتون به سعید جلیلی بود.

به گزارش 598 به نقل از خبرنگار هسته یی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مذاکرات "آلماتی 2 " صبح روز جمعه ساعت 10:30 دقیقه به وقت محلی در آلماتی قزاقستان آغاز شد. در این دور از مذاکرات هیات مذاکره کننده ایرانی، متشکل از سعید جلیلی، رییس هیات مذاکره کننده، علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی، مهدی صفری، سفیر ایران در چین، عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، رسول موحدیان، سفیر پیشین ایران در انگلیس بودند.

نمایندگان هیات‌های کشورهای 1+5 هم بدون تغییر در مذاکرات آلماتی حاضر شدند، که وندی شرمن، نماینده آمریکا، سایمون گس، نماینده انگلیس، ما ژائوشو، نماینده چین، سرگئی ریابکوف، نماینده روسیه، ژاک اودیبر، نماینده فرانسه و هانس دیتر لوکاس، نماینده آلمان در این مذاکرات حضور داشتند.

در ابتدای مذاکرات سخنگوی کاترین اشتون گفت: حرف جدیدی در مذاکرات آلماتی جز شنیدن پاسخ ایران به پیشنهادهای 1+5 نداریم.

هم چنین مایکل مان در اولین روز مذاکرات در جمع خبرنگاران حاضر در محل استقرار رسانه‌ها در هتل اینترکنتیننتال با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 گفت: ما منتظر شنیدن نظرات و پاسخ ایران به پیشنهادهایی که در مذاکرات قبلی به ایران ارایه کردیم، هستیم.

وی ادامه داد که قرار نیست حرف جدیدی از سوی 1+5 در این مذاکرات مطرح شود.

سخنگوی اشتون در ادامه تکرار مواضع غرب درباره ایران گفت که ما می خواهیم ایران برنامه اعتمادسازی را دنبال کند و به اثبات کند که برنامه هسته‌یی‌اش به سمت و سویی نمی‌رود که ابعاد نظامی داشته باشد.

مذاکرات روز نخست ایران و گروه موسوم به 1+5 در دو نوبت صبح و عصر به وقت آلماتی در مجموع حدود 5 ساعت به طول انجامید.

جلیلی در روز اول در نماز جمعه شهر آلماتی نیز شرکت کرد.

پس از پایان مذاکرات "آلماتی 2" در روز نخست، علی باقری در جمع خبرنگاران گفت: ایران در جلسه صبح جمعه برنامه عملیاتی برای اجرایی کردن طرح جامع مسکو را در ابعاد کوچک ارایه کرد و تاکید کرد که اقدام هایی که از آن به عنوان گام اعتمادساز یاد می شود باید بخشی از راه حل باشد نه جدای از آن نه در کنار آن.

وی ادامه داد: در جلسه بعد از ظهر نمایندگان شش کشور سوال‌ها و ابهام‌های خود درباره پیشنهادهای ایران را ارایه کردند و دکتر جلیلی به تفصیل به آنها پاسخ داد و قرار شد جلسه شنبه برای جمع بندی بحث‌ها ادامه یابد.

معاون جلیلی با اشاره به دیدارهای دوجانبه روز جمعه میان نمایندگان ایران و 1+5 اظهار کرد: دیدارهای دو جانبه بین نمانیدگان ایران و برخی کشورهای طرف مقابل برگزار شد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که که جلسه بعد از ظهر چه نکته تازه‌ای داشت؟ گفت : نکته مهم این بود که پیشنهاد ایران مورد توجه آن‌ها قرار گرفت و آن‌ها سوالات و ابهامات خود را در نشست عصر مطرح کردند.

این عضو تیم مذاکره کننده به جزییات بیش‌تر از نشست روز نخست اشاره‌ای نکرد.

صبح شنبه، پیش از برگزاری دور سوم مذاکرات ایران و 1+،5 سعید جلیلی و کاترین اشتون با یکدیگر ملاقات کردند.

در این جلسه آخرین وضعیت مذاکرات و ابعاد مختلف مواضع دو طرف به طور مشروح مورد بحث قرار گرفت.

مذاکرات در روز دوم در ساعت 10:15 آغاز شد. پس از وقفه کوتاهی برای اقامه نماز ظهر ادامه یافت.

در دور سوم مذاکرات ایران و 1+5 ، ایران جزییات پیشنهاداتش را به طرف مقابل ارائه کرد.

کاترین اشتون، رییس هیات مذاکره کننده 1+5 برای مشورت با اعضای این گروه درخواست تنفس کرد و پس از آن معاونان جلیلی و اشتون برای جمع‌بندی مذاکرات گفت‌وگو کردند.

پس از آن که طرفین رایزنی‌هایی را با یکدیگر داشتند و بیانیه پایانی این مذاکرات از سوی ایران و 1+5 آماده شد، این دور از مذاکرات پایان یافت.

مذاکرات دو روزه "آلماتی 2" در حالی پایان یافت که در این دور از مذاکرات برخلاف چند دور گذشته زمان و مکان مذاکرات بعدی مشخص نشد.

در پایان این دور از مذاکرات قرار شد نمایندگان کشورهای 1+5 نتایج گفت‌وگوهای آلماتی را به پایتخت‌های خود منتقل کنند و پس از آن کاترین اشتون نتایج بررسی‌ها را در تماسی با سعید جلیلی به وی اطلاع دهد.

پس از پایان مذاکرات دو روزه "آلماتی 2"، مذاکره کننده ارشد ایران با 1+5 در بیانیه پایانی این مذاکرات گفت: در این دور از مذاکرات بحث‌های محتوایی و مشروح درباره‌ برنامه عملیاتی صورت گرفت و به ابهامات 1+5 درباره‌ی برنامه عملیاتی به تفصیل پاسخ داده شد.

سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران پس از پایان دو روز مذاکرات "آلماتی 2" در نشست خبری در این دوره از مذاکرات نیز جمهوری اسلامی برنامه‌ی عملیاتی در چارچوب طرح جامع مسکو ارایه کرد که این برنامه‌ی عملیاتی در راستای پیشنهاد تجدیدنظر شده‌ی 1+5 و ملاحظات جلسه کارشناسی در بین دو دوره‌ی آلماتی 1 و 2 در نظر گرفته شده است.

جلیلی با اشاره به اینکه میان ایران و 1+5 فاصله‌هایی وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران چنان‌چه بارها اعلام کرده است با تاکید بر حقوق مشروع خود از جمله حق غنی‌سازی از گفت‌وگو برای همکاری استقبال می‌کند. دو محور اساسی در این‌جا مطرح است؛ اول شناسایی حق غنی‌سازی و دوم خاتمه دادن به رفتارهایی که نشانه دشمنی با ملت ایران است. بر مبنای دو محور، برنامه‌ی عملیاتی در مسیر سازنده به 1+5 ارایه شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور مان خاطر نشان کرد: غنی‌سازی را بر اساس نیازهای ملت ایران دنبال می‌کنیم

وی اعلام کرد: غنی‌سازی اورانیوم چه 20 درصد و چه 5 درصد جزو حقوق ملت ایران است.

جلیلی گفت: اگر صحبت از گام‌های اعتمادساز می‌شود نیاز به یک چارچوب وجود دارد. باید در یک طرح جامع تعریف شود و مبتنی بر این طرح جامع گام‌هایی را دنبال کنیم.

هم چنین کاترین اشتون رییس هیات 1+5 در نشست خبری بدون اشاره به تعیین زمان و مکان بعدی مذاکرات با ایران گفت که به پایتخت‌های‌مان باز می‌گردیم و پس از رایزنی و مشورت با دکتر جلیلی برای این که ببینیم چگونه مسیر را ادامه دهیم تماس می‌گیرم. اشتون تاکید کرد که 1+5 هنوز به مذاکره با ایران متعهد است.

وی افزود: مواضع ایران و 1+5 با یکدیگر فاصله دارد و دو طرف تصمیم گرفتند برای بررسی بیش‌تر به کشورهای خود برگردند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها