به گزارش
سرویس فرهنگی پایگاه 598، آثار تاریخی باقی مانده از پادشاهان ایران به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری ایران حجم عظیمی از مسافران را در ایام نوروز به خود اختصاص می دهد که در این بین تلاش های بسیار سازمان میراث فرهنگی برای دعوت از هم وطنانمان جهت بازدید از آثار تاریخی و باستانی در سال های گذشته از کسی پوشیده نبوده و نیست.
در کنار تمدن و فرهنگ گذشته ایرانیان، با نگاهی به تاریخ ایران باستان می توان سرگذشت های عبرت آموز شاهان و سلاطین بسیاری را مرور نمود که تمامی منابع و ثروت ایرانیان را برای راحتی و خوش گذرانی خود به کارگرفته و ظلم های فراوانی را به مردم زمان خویش روا داشته اند.
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی در تعیین خط و مشی و برنامههای اجرایی پیرامون حفاظت، حراست و معرفی آثار باستانی، وظیفه اصلی را در معرفی صحیح و دقیق آثار باستانی را به بازدید گنندگان دارد.
شاید بتوان یکی از بزرگترین خطراتی که میراث فرهنگی و آثار باستانی ایرانیان را تهدید می نماید را تحریف تاریخ و وارونه نشان دادن سرگذشت گذشتگان و سلاطین ایران دانست. تحریفی که نوروز امسال نیز متاسفانه در بسیاری از اماکن تاریخی چون شیراز، کرمانشاه و ... دیده می شد.
به عنوان مثال معرفی شاهان ستمگر ایرانی به عنوان اسطوره اخلاق و حکومت داری توسط راویان و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی تنها نمونه ای از این تحریفات می باشد که با هدف اصلی این سازمان و همچنین تاریخ ایران در تضاد می باشد.
حال با نگاهی به فرمایشان رهبر معظم انقلاب در خصوص آثار تاریخی باقی مانده از پادشاهان می توان به اهمیت جلوگیری از تحریف تاریخ و اسطوره سازی از شاهان و سلاطین ستمگر ایران پی برد:
" تخت جمشید، یک اثر معمارى است؛ انسان، اثر معمارى را تحسین مىکند و چون متعلق به ما و مال ایرانیهاست، به آن افتخار هم مىکند؛ اما این غیر از آن است که ما دلها و ذهنها و جانهاى مردم را متوجه به نقطهاى کنیم که در آن خبرى از معنویت نیست، بلکه نشانهى طاغوتیگرى است! در همان ساختمانها که امروز بعد از گذشت یکى دو هزار سال، ویران است، زمانى به مناسبت همین روز نوروز، خدا مىداند که چقدر بىگناه، در مقابل تخت طاغوتهاى زمان به قتل مىرسیدند و چقدر دلها ناکام مىشدند! این افتخارى ندارد"
بیانات در دیدار مردم مشهد در صحن حضرت امام خمینى(ره) (1 فروردین 1378)
"یکى از چیزهائى که در این استان مورد توجه است و جا دارد که بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، مسئله ى گردشگرى است. اینجا به خاطر وجود حرم مطهر حضرت احمدبنموسى (علیه و على ابیه و اخیه السّلام) جنبهى مضاعف گردشگرى دارد. اینجا (شیراز) مزار است، زیارتگاه است. جاذبههاى گردشگرى در اینجا خیلى زیاد است. من تصورم این است که اگر مسئولین کشور و مسئولین استان بتوانند از همین مسئلهى گردشگرى به شکل درست، با تبلیغات صحیح و با جهتگیرىِ صحیح استفاده کنند، درآمد آن، استان را از همهى معونههاى دیگر بىنیاز میکند. مسئلهى گردشگرى خیلى مهم است.
من همینجا اشاره بکنم به این بناهاى باستانىِ مربوط به قبل از اسلام؛ تخت جمشید و بقیهى چیزهائى که در این استان هست. انسان از دو نظر ممکن است به این مراکز باستانى نگاه کند؛ اینها را باید از هم تفکیک کرد. یک نگاه این است که اینها متعلق به جباران تاریخ بوده. هر کدامى که نگاه میکنیم، به یک نحوى به یکى از جباران تاریخ و طاغوتهاى بشرى ارتباط پیدا میکند. بله، از این جهت نگاه منفى به اینها هست. غالب متدینین و انسانهائى که نفرت طبیعى از استبداد و از جباریت دارند، با این دید وقتى به این بناهاى باستانى نگاه میکنند، طبعاً براى آنها جاذبهاى ندارد. لیکن یک جنبهى دیگر هم وجود دارد و آن این است که این بناها محصول سرپنجهى هنرمند ایرانى است؛ محصول فکر راقى و روشنبین ایرانى است در سالها و قرنها پیش از این؛ این جنبهى مثبت قضیه است. همهى بناهائى که از لحاظ تاریخى - چه در اینجا، چه در اصفهان، چه در بقیهى نقاط کشور - وجود دارد، از این قبیل است. درست است که جباران استفاده کردند، اما خالق و آفرینندهى این مجموعه ها کیست؟ ذهن ایرانى است، سرانگشت هنرمند ایرانى است، روحیه ى بلندنظر ایرانى است، ابتکار و ذوق ایرانى است؛ این براى یک ملت افتخار است. با این دید وقتى نگاه بکنیم، مىبینیم اینها مثبت است؛ چه تخت جمشید، چه بقیهى مناطق دیگر..."
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان اجرائى استان فارس (18 اردیبهشت 1387)