به گزارش 598 به نقل از فارس، از گذشتههای بسیار دور ساکنان افغانستان برای شب عید نوروز غذاهای خاصی را تهیه و میل میکنند که بر سر سفره اغلب افغانها حتی آنانی که در دیگر کشورها به سر میبرند نیز میتوان این غذاها را دید.
سبزی پلو، ماهی و گوشت خروس مهمترین غذای آنان میباشد اما سبزی پلو و ماهی نیز بسیار مرسوم است.
سبزی پلو
این غذا بر سفره شمار زیادی از خانوادههای افغان حتی آنانی که سطح درآمد روزانهشان بسیار پایین است، در شبهای نوروز دیده میشود.
سبزی آن ترکیبی از اسفناج، گشنیز و تره است و همچنین تلاش میشود که برنج آن نیز از محصولات کشاورزی افغانستان بوده تا همه چیز رنگ افغانی داشته باشد.
گوشت خروس
یکی از غذاهای دوستداشتنی افغانها در نوروز گوشت خروس است و در میان ساکنان پایتخت بیشتر گوشت خروس با رنگ سفید مورد پسند قرار میگیرد.
برخی از افغانها از ماهها قبل خروسی را با رنگ سفید خریداری میکنند و آن را در شب نوروز ذبح کرده و نیز تلاش میکنند تا این نوع خروسها خانگی باشد.
افغانها دلیل انتخاب خروس و آن هم با رنگ سفید را آغاز یک سال مملو از جوانمردی و پاکی و صداقت میدانند و میپندارند که در آغاز سال اگر غذای آنان چنین باشد تا پایان سال گرفتار سیاهروزی و ناجوانمردی نخواهند شد.
ماهی
ماهی یکی دیگر از غذاهای دوستداشتنی افغانهاست و میکوشند تا گوشت ماهی را نیز در کنار سایر غذاهای طبیعی بر روی سفره خود داشته باشند.
خشکسالیها و جنگهای 3 دهه اخیر علاوه بر این که ماهی را در این کشور کمیاب کرده، بهای خرید آن را نیز به شدت افزایش داده است.
ساکنان افغانستان خوردن گوشت ماهی را در روز نوروز که آغاز فصل بهار است، نشانهای از سلامتی و تندرستی در تمام سال برای خود میدانند.
کلوچههای خانگی (گوش فیل)
خانوادههای افغان در شهرها و روستاها از آرد گندم، روغن، کره و شکر انواع کلوچههای خانگی را تهیه میکنند تا زینتبخش سفرههایشان در روزهای نوروز باشد.
یکی از این کلوچهها، «گوش فیل» است که به شکل «شبپرک» ساخته میشود و روی آن شکر پاشیده میشود و این یکی از مهمترین غذاهای نوروزی است که هم در شهرها و هم در روستاهای افغانستان مرسوم است.
به دلیل هزینه اقتصادی پایین این غذای نوروزی جایگاه خود را همچنان در میان خانوادههای افغان حفظ کرده است.